Πού είναι κλειστό το Varosha; Πού είναι η περιοχή TRNC Maras, Χάρτης; Γιατί έκλεισε η Κυπριακή Περιοχή Μαρά;

Το Varosha, επίσης γνωστό ως Maras, ήταν η πιο διάσημη περιοχή της Κύπρου στην πόλη της Αμμοχώστου. Περιοχή; Εγκαταλείφθηκε από τον Ελληνοκύπριο πληθυσμό κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Επιχείρησης του 1974. Η ακτογραμμή της περιοχής, η οποία ήταν κυρίως κλειστή για οικισμό και οικισμό, άνοιξε ξανά το 2020.

Το κλειστό Varosha, γνωστό ως “Ghost City”, ήταν η πόλη όπου απαγορεύτηκαν οι πολίτες να εισέλθουν για 46 χρόνια.

Μέρος της περιοχής Maraş, που βρίσκεται εντός των συνόρων της ΤΔΒΚ και είναι κλειστό για το κοινό εδώ και 46 χρόνια, έχει ανοίξει για χρήση. Οι πολίτες άρχισαν να επισκέπτονται τη Λεωφόρο Demokrasi και ένα μέρος του παραθαλάσσιου τμήματος της Varosha, το οποίο ανήκει στο κοινό. Καταρχάς, προειδοποιήθηκαν 200 πολίτες να δώσουν προσοχή στην κοινωνική απόσταση και στη χρήση μάσκας λόγω της επιδημίας Kovid-19 όταν εισέρχονται στην περιοχή Maraş της Κύπρου.

Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο πρωθυπουργός της ΤΔΒΚ Ersin Tatar δήλωσε ότι ενώ ανακοίνωσε την απόφαση για το άνοιγμα του Maraş, έφερε τα έργα σε μια σκηνή σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που ετοίμασαν για το άνοιγμα του Maraş και ότι έκαναν το πρώτο συγκεκριμένο βήμα.

Ξεκίνησε η σταδιακή διαδικασία ανοίγματος του Μαρά, η οποία καταλήφθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης το 1974 και έκλεισε για διευθέτηση. Με την απόφαση που ελήφθη πέρυσι, η κυβέρνηση της ΤΔΒΚ έλαβε μέτρα για να ανοίξει το Varosha, το οποίο έκλεισε από το 1974, και ξεκίνησε τη μελέτη επιστημονικής απογραφής με την ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Γιατί έκλεισε η Περιοχή Κύπρου Maraş;  Πού είναι η περιοχή TRNC Maras, Χάρτης;

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι τονίζουν τη σημασία των προειδοποιήσεων για την ασφάλεια ζωής και περιουσίας. Είναι ελεύθερο να τραβήξετε φωτογραφίες – εκτός από το drone – και η περιοχή για κολύμπι θα είναι το τμήμα 1 χιλιομέτρου μεταξύ του Petty Officer Army House και του Golden Sands Hotel.

Γιατί έκλεισε η Περιοχή Κύπρου Maraş;  Πού είναι η περιοχή TRNC Maras, Χάρτης;

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του χθες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τατάρ στην Άγκυρα, τόνισε ότι γνώριζε τη σημασία του ανοίγματος του Μαρά για τους πολίτες της ΤΔΒΚ.

.Source