Πού είναι το νησί Meis και πώς να το αποκτήσετε; Meis Island μέρη για επίσκεψη, διαμονή, πληροφορίες σχετικά με την ιστορία και τα χαρακτηριστικά

Καθώς περιπλανηθείτε στην Κας, μπορείτε να δείτε το νησί Meis, το οποίο στέκεται με όλη την ομορφιά του. Αυτό το νησί, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττάλεια, διαρκεί περίπου 20 λεπτά με πλοίο. Εάν θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό εύκολα, το νησί Meis θα είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Πληροφορίες για το νησί Meis

Το νησί Meis έχει τη διάκριση ότι είναι το μικρότερο νησί στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά. Είναι ένα από τα 12 νησιά της Ελλάδας. Το ελληνικό όνομα του νησιού Meis είναι Μεγίστη. Βρίσκεται στα νερά της Μεσογείου. Βρίσκεται περίπου 2,1 χλμ. Από την περιοχή Kaş της Αττάλειας. Με άλλα λόγια, βρίσκεται σε μια περιοχή πολύ κοντά στη χώρα μας.

Αν θέλετε να πάτε εύκολα στο νησί Meis, μπορείτε να πάρετε το πλοίο από το Kaş σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ιστορία του νησιού Meis

Οι Δωριείς εγκαταστάθηκαν στο νησί Meis για πρώτη φορά. Στην Ελληνιστική περίοδο, η Ρόδος ανέλαβε τον έλεγχο του νησιού. Επιπλέον, κατά τη Μεσαιωνική περίοδο, οι Ρωμαίοι και οι Οθωμανοί διεξήγαγαν πολέμους για να καταλάβουν το νησί.

Μέχρι τον 14ο αιώνα, το νησί ονομάστηκε St. Ο Τζον συνελήφθη από τους ιππότες. Αυτοί οι ιππότες ενήργησαν υπό την ηγεσία του Folques de Villaret. Συνήθιζαν να οργανώνουν αποστολές από την Κύπρο στη Ρόδο. Αυτά τα ταξίδια διήρκεσαν περίπου 3 χρόνια και μετά από 3 χρόνια, το νησί της Ρόδου καταλήφθηκε από τους ιππότες. Αργότερα, ο Αιγύπτιος Βασιλιάς της Νάπολης και ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής κατέλαβαν, αλλά η κυριαρχία του νησιού παρέμεινε με τους Ιταλούς.

class = “cf”>

Μέχρι το 1500, το νησί κυριάρχησε από τους Οθωμανούς. Έμεινε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία μέχρι το 1900. Υπάρχει ένα τζαμί που ανήκει σε αυτήν την περίοδο στο νησί και αυτό το τζαμί λειτουργεί ως μουσείο σήμερα.

Με την υπογραφή της Συνθήκης των Παρισίων το 1947, το νησί παραδόθηκε στους Έλληνες. Το 1948, έγινε επίσημα Ελλάδα με 12 νησιά.

Πού είναι το Meis Island;

Το νησί Meis είναι επίσης γνωστό ως Kızılhisar. Είναι το μοναδικό νησί της Ελλάδας στη Μεσόγειο. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την περιοχή Kaş της Αττάλειας. Μπορεί κανείς να το δει εύκολα από το Kaş με γυμνό μάτι. Μπορείτε να φτάσετε στο νησί σε περίπου 20 λεπτά με πλοίο από το Kaş. Η περιοχή του νησιού καθορίζεται ως 7,3 km2.

Πώς να φτάσετε στο νησί Meis;

class = “cf”>

Είναι πολύ εύκολο και σύντομο χρονικό διάστημα για να πάτε στο νησί Meis μέσω Kaş. Υπάρχουν δύο πλοία για το νησί από εδώ. Είναι δυνατόν να φτάσετε στο νησί σε μόλις 20 λεπτά. Υπάρχει επίσης ένα αεροδρόμιο στο νησί Meis. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να πάει στο νησί με αεροπλάνο από την Τουρκία. Μπορείτε να πάτε στο νησί από το νησί της Ρόδου με πλοίο ή αεροπλάνο. Χρειάζονται περίπου 4 ώρες για να φτάσετε στο νησί Meis με πλοίο από τη Ρόδο.

Αξιοθέατα στο νησί Meis

Η επιφάνεια του νησιού Meis είναι πολύ μικρή. Αν και δεν είναι ένα πολύ μεγάλο νησί, υπάρχουν πολλά μέρη για επίσκεψη. Μπορείτε να πάτε στο Blue Cave με πλοία που αναχωρούν από το λιμάνι Meis. Το εσωτερικό του σπηλαίου είναι γεμάτο με όλες τις αποχρώσεις του μπλε και σχεδόν μαγεύει το άτομο. Το μήκος του σπηλαίου είναι περίπου 50 μέτρα. Το ύψος της οροφής είναι επίσης περίπου 12 μέτρα.

Στο τέλος του ταξιδιού Blue Cave, St. Μπορείτε να δείτε το νησί του Γιώργου. Υπάρχει μόνο μία επιχείρηση σε αυτό το νησί. Ένα άλλο must-see είναι ο St. Είναι ο πύργος που ονομάζεται John. Αυτός ο πύργος χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Σεντ Επειδή ο Ιωάννης χτίστηκε πάνω σε έναν κόκκινο βράχο, οι Ιταλοί το ονομάζουν Castello Rosso, που σημαίνει κόκκινο κάστρο.

Όροι διαμονής στο νησί Meis

Υπάρχουν πολύχρωμα και όμορφα ξενοδοχεία στο νησί Meis όπου μπορείτε να μείνετε. Αν θέλετε, μπορείτε να νοικιάσετε βίλες και να μείνετε εδώ.

Χαρακτηριστικά του νησιού Meis

Το νησί Meis φημίζεται για τα ορεκτικά του. Για αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει να παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ορεκτικά ενώ λείπετε. Οι δρόμοι είναι πολύχρωμοι και μικροί. Μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες εδώ. Τα σπίτια είναι σε παστέλ χρώματα. Εκτός αυτού, τα μικρά στολίδια στις πόρτες και τα παράθυρα είναι επίσης πολύ εντυπωσιακά.

.Source