Πού πάμε από εδώ;

Κάθε τόσο συχνά έχετε παρατηρήσει πιθανώς στα μέσα ενημέρωσης της Αρμενίας τις επείγουσες κλήσεις να βοηθήσετε και να βοηθήσετε ένα συγκεκριμένο χωριό ή πόλη στην Αρμενία ή το Καραμπάχ, ή λαμβάνετε αρκετές προσφυγές την εβδομάδα, για αρκετές φιλανθρωπικές και αξιόπιστες οργανώσεις που συγκεντρώνουν κεφάλαια για να βοηθήσουν τα παιδιά, να βοηθήσουν τα ορφανά , φυτέψτε δέντρα, ανακαινίστε και επισκευάστε στέγες, γραμμές νερού και αποχέτευσης, νοσοκομεία, σχολεία και φυσικά δρόμους.

Όταν οι Αρμένιοι έτρεχαν για άλλη μια φορά helter-skelter κατά τη διάρκεια του τελευταίου παγκόσμιου πολέμου, υπήρχε μια οργανωμένη προσπάθεια για τον επαναπροσδιορισμό και τη μετεγκατάσταση αυτών των άστεγων Αρμενίων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτές οι προσπάθειες ανατέθηκαν στην Αρμενική Εθνική Επιτροπή των Άστεγων Αρμενίων (ANCHA).

Η σημερινή Αρμενία αντιπροσωπεύει διαφορετικές προκλήσεις από ό, τι έχουμε συνηθίσει, αλλά ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός αρμενικών φιλανθρωπικών και φιλανθρωπικών οργανώσεων εξακολουθεί να επικεντρώνει τις προσπάθειές τους και να επεκτείνει τους πόρους του στο περιβάλλον, τα δέντρα, τα ορφανά, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση των παιδιών, αθλητισμός, δημοκρατία, τέχνες, θρησκεία, εκκλησίες, τραυματίες στρατιώτες και τις ανάγκες των αμυντικών δυνάμεων.

Η απλή απαρίθμηση των προαναφερθεισών προσπαθειών σε αυτήν την αναπνοή δείχνει ότι υπάρχει κάτι λάθος σε αυτές τις προσπάθειες. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Όλες αυτές οι προσπάθειες αξίζουν, ευγενείς προσπάθειες. Αυτές είναι οι προσπάθειες που οι Αρμένιοι έχουν συνηθίσει να χειρίζονται σε όλη τη Διασπορά: στην Ινδία, την Αργεντινή, τη Γαλλία, την Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη, τη Συρία, τον Καναδά, τη Βραζιλία, τον Λίβανο, τις ΗΠΑ, τα ΗΑΕ κ.λπ.

Η Αρμενία χρειάζεται μια κυβέρνηση που φροντίζει την υποδομή και παρέχει τους βασικούς νόμους και κανονισμούς όπου το εμπόριο και η βιομηχανία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν. Στην παρούσα κατάσταση, οι προσπάθειες της Διασποράς, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία της φυσικής, εμπορικής και νομικής υποδομής όπου μια βιώσιμη εμπορική, βιομηχανική, γεωργική, τεχνολογική κοινωνία θα μπορούσε να ανθίσει, να παράγει, να αγοράσει και να ευημερήσει.

Οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί της Diaspora θα πρέπει να μπορούν να προσφέρουν δωρεάν μεταφορά και μεταφορά οποιασδήποτε Αρμενικής οικογένειας από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου στην Αρμενία χωρίς την ταλαιπωρία εισαγωγής ή άλλους φόρους των σπιτιών και των επαγγελματικών τους αντικειμένων.

Οι ρίζες της εμπορικής υποδομής θα εξυπηρετηθούν από την παρουσία πολλών μη κερδοσκοπικών φιλανθρωπικών οργανισμών, οι οποίοι διατηρούν τους ανθρώπους στηριζόμενους στη δημόσια βοήθεια. Τα θεμέλια ενός παραγωγικού, βιομηχανικού και καινοτόμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος θα μπορούσαν να ενισχυθούν μόνο με την παρουσία κερδοσκοπικών επιχειρήσεων και βιομηχανιών που παράγουν αγαθά και υπηρεσίες εμπορεύσιμα τοπικά και διεθνώς, και τα οποία ταυτόχρονα δημιουργούν ευκαιρίες εργασίας για επαγγελματίες και εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε μια Αρμενική Εθνική Επιτροπή Αρμενίων για να οργανώσουμε τις Αρμενικές επιχειρήσεις που ανήκουν στη διασπορά στην Αρμενία για να διαπραγματευτούν με τους όρους λειτουργίας, τους κανόνες και κανονισμούς της κυβέρνησης της Αρμενίας, για τη λειτουργία παραγωγικών πόρων, εργοστασίων, εγκαταστάσεων έρευνας και ανάπτυξης, φαρμακευτικής έρευνας και κέντρα ανάπτυξης, εγκαταστάσεις παραγωγής, για την επίτευξη της σταθερής υποδειγματικής επιχειρηματικής υποδομής, τη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης και των ευκαιριών απασχόλησης και τη διασφάλιση ενός κερδοφόρου, αλλά μη διεφθαρμένου εργασιακού περιβάλλοντος στην Αρμενία.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η συνεχής οικονομική, χρηματοπιστωτική και επείγουσα βοήθεια προς υποανάπτυξη [countries] εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη και την ανεξαρτησία αυτής της χώρας.

Ως εκ τούτου, αντί να συλλέγουν δωρεές για να αγοράσουν ιατρικά είδη και εξοπλισμό για την Αρμενία, οι αρμενικές επιχειρήσεις θα πρέπει να μπορούν να πωλούν μετοχές σε εταιρείες που κατασκευάζουν ιατρικά είδη και εξοπλισμό στην Αρμενία. Αντί να συλλέγουν δωρεές για να αγοράσουν και να δωρίσουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης και άλλες βασικές προμήθειες στις Αρμενικές Αμυντικές Δυνάμεις, οι Αρμενικές επιχειρήσεις θα έπρεπε να προσφέρουν μερίδια ιδιοκτησίας για τους επενδυτές της Διασποράς σε εγκαταστάσεις παραγωγής στην Αρμενία, οι οποίες θα μπορούσαν να παράγουν όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του στρατιωτικού υλικό και λογισμικό που είναι απαραίτητα για να ξεπεραστούν όλες οι επιθετικές προκλήσεις που θέτουν οι αντίπαλοι της χώρας.

Η αρμενική κυβέρνηση μέσω της Κεντρικής Τράπεζας θα πρέπει να είναι σε θέση να εκδίδει και να προσφέρει Αρμενικά Ομόλογα Εξοικονόμησης Ανάπτυξης για να επεκτείνει τις παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Αρμενία που θεωρούνται κρίσιμες στους τομείς των μεταφορών, της επικοινωνίας, της ενέργειας, του νερού και των στρατιωτικών-βιομηχανικών επιχειρήσεων.

είδωλο

Ο Kevork Kalayjian ζει στο Fort Lee, New Jersey.

είδωλο

Source