Πράκτορες. Ταξιδιωτικό ρολόι Stock boom αναμένεται μετά τον Ιούνιο

Οι χαμηλές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι αδιαμφισβήτητες, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν τα 10 ευρώ, διότι, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, σχεδόν κανείς δεν ταξιδεύει έως ότου υπάρχει ένας πραγματικά σοβαρός λόγος.

Ωστόσο, βασίζονται στους μεγαλύτερους μαζικούς εμβολιασμούς στην Ευρώπη έως τον Μάιο-Ιούνιο του 2021, όταν προβλέπουν μια απότομη αύξηση στην Κύπρο, αλλά και την άφιξη Κυπρίων τουριστών στο εξωτερικό.

Ο Akis Kelepesis, επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ταξιδιωτικών Πρακτορείων, δήλωσε στη StockWatch ότι η Ryanair, η Wizz Air, η Easy Jet και άλλες αεροπορικές εταιρείες μπορεί να προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές, αλλά είναι ένα δωρεάν δώρο επειδή οι άνθρωποι δεν ταξιδεύουν ακόμη και αν έχουν αεροπορικό εισιτήριο. 10 ευρώ, καθώς υπάρχουν περιορισμοί σε πολλές χώρες. Ταξιδεύουν μόνο όταν υπάρχει σοβαρή ανάγκη για λόγους υγείας, επαγγελματικούς ή άλλους οικογενειακούς λόγους, όπως ταξίδια.

Ενδεικτικά, σημείωσε ότι «το Λονδίνο ως χειμερινό θέρετρο είναι μία από τις προτεραιότητες της Κύπρου κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, αλλά στις τρέχουσες συνθήκες στη χώρα, κανείς δεν μπορεί να ταξιδέψει με περιοριστικά μέσα, καθώς από την άλλη πλευρά υπάρχει πιθανότητα καραντίνας. Τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο είναι κλειστά. “Μόνο μερικά ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά στα αεροδρόμια, τα περισσότερα εστιατόρια και καταστήματα είναι επίσης κλειστά”, είπε.

Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, υπάρχει μια μακρά διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να μπείτε στη χώρα, έως ότου σχεδόν όλα κλείσουν, οπότε δεν είναι θέμα τιμών, αλλά το γεγονός ότι οι προορισμοί για τους Κύπριους έχουν αυστηρούς περιορισμούς. αυτός πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, ήταν έκπληκτος. “Πώς μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι όταν υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση του προορισμού, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν στη χώρα αυτή τη στιγμή, ακόμη και με τον κίνδυνο να παγιδευτούν ώστε να μην μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα.”

“Ωστόσο, σημείωσε ότι το εμβόλιο αυξάνει την αισιοδοξία ότι το νέο έτος θα είναι καλύτερο, αν και τα εμβόλια εξακολουθούν να καλούνται.” “Αναμένουμε ότι οι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος θα είναι οι μήνες που πραγματοποιούνται μεγάλες κρατήσεις για τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό ώστε να έχει θετική εξέλιξη με το εμβόλιο, έτσι ώστε η νέα τουριστική περίοδος να ξεκινήσει με καλά σημάδια.”

Τα πιάτα του Ιουνίου αυξάνονται μετά τον Ιούνιο

Ο Βίκτωρας Μαντοβάνης, μέλος του Συλλόγου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, εξέφρασε την ελπίδα ότι το νέο έτος θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στη δράση του εμβολίου, έτσι ώστε τα πράγματα να πάνε πίσω, ώστε οι άνθρωποι να αποθαρρυνθούν και να αρχίσουν να ταξιδεύουν.

Ο κ. Μαντοβάνης εκτιμά ότι μετά τον Μάιο ή τον Ιούνιο, όταν ο μεγαλύτερος αριθμός πολιτών θα εμβολιαστεί σε διεθνές επίπεδο, θα υπάρξει απότομη αύξηση των επισκεπτών στην Κύπρο տարբեր από την Κύπρο σε διαφορετικούς προορισμούς στο εξωτερικό.

Πρόσθεσε ότι υπήρχε μια ιδέα στον ορίζοντα ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα ζητούσαν πιστοποίηση εμβολίων ή θα είχαν μια γρήγορη δοκιμή πριν από την αναχώρηση στο αεροδρόμιο.

Όσον αφορά τις επιφυλάξεις, συμφώνησε με τον συνάδελφό του ότι αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν ανύπαρκτες, υπενθυμίζοντας ότι η αγορά ρυθμίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση. “Προς το παρόν δεν υπάρχει ζήτηση ούτε προσφορά, επειδή οι περισσότερες πτήσεις καθυστερούν, τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κλειστά. Τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, οπότε υπάρχουν πραγματικά πολύ χαμηλές τιμές σε ορισμένες από τις υπάρχουσες πτήσεις. Ωστόσο, είναι πιθανό κάποιος να κάνει κράτηση εισιτηρίου, για παράδειγμα, στο Παρίσι για 15 ευρώ, και την ημέρα της αναχώρησης θα γνωρίζει ότι η πτήση έχει καθυστερήσει επειδή οι κρατήσεις είναι πολύ χαμηλές.

Source