“Πρέπει να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση απέναντι σε εκείνους που πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες.

Διεθνές Πανεπιστήμιο Κύπρου (CIU) Σχολή Τεχνών και Επιστημών, Τμήμα Ψυχολογίας, Asst. Ανάδοχος Δρ. Το Magnolia Works, Κορωνοϊός Δηλώνει ότι η επιδημία επηρέασε αρνητικά πολλούς ανθρώπους σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε εθνική καταγωγή, χώρα, γλώσσα, θρησκεία ή φυλή, σε αυτό το πλαίσιο, επέστησε την προσοχή στις αρνητικές στάσεις που μπορεί να εμφανιστούν σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο έναντι των ατόμων που πλήττονται από την πανδημία.

Παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τον στιγματισμό στον τομέα της ψυχικής υγείας, ο Çalışır λέει ότι ο ορισμός του στιγματισμού είναι ελαττωματικός και αξιολογείται αρνητικά λόγω ορισμένων χαρακτηριστικών ενός ατόμου ή μιας ομάδας με μια συγκεκριμένη ασθένεια. είπε ότι ήταν προσβλητική, εχθρική και διακριτική συμπεριφορά απέναντι σε αυτά τα άτομα.

Άστ. Ανάδοχος Δρ. Ο Çalışır τόνισε ότι είναι σημαντικό να αποκτήσετε μια κοινωνική συνειδητοποίηση σχετικά με το να μην επισημαίνονται και να μην εκτίθενται σε διακρίσεις, ειδικά σε μολυσματικές ασθένειες, σε άτομα που έχουν μολυνθεί ή είναι πιθανό να μολυνθούν και σημείωσε ότι ως αποτέλεσμα αυτού του στίγματος, τα άτομα μπορεί να πιστεύουν ότι δεν είναι πλέον μέλη της κοινωνίας με την οποία αισθάνονται συνδεδεμένοι.

“ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΛΑ”

Σημειώνοντας ότι τα άτομα αισθάνονται μοναχικά λόγω αυτής της αποκλειστικής στάσης και στην πραγματικότητα, αποσύρονται από το περιβάλλον τους όταν χρειάζονται περισσότερο κοινωνική / συναισθηματική υποστήριξη, λέει ο Çalışır, «Αυτή η κατάσταση βρίσκεται στο άτομο, μαζί με συναισθήματα όπως απαισιοδοξία ή άγχος, ενοχή, ντροπή, άγχος και φόβοι για το μέλλον. “Μπορεί επίσης να αποκαλύψει αρνητικές καταστάσεις όπως ο θυμός απέναντι στον εαυτό του ή σε εκείνους γύρω του.”

Άστ. Ανάδοχος Δρ. Λειτουργεί, επισημαίνοντας τη σημασία της πρόληψης αυτών των πιθανών αρνητικών καταστάσεων, σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων Κορωνοϊός Σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή στη γλώσσα που χρησιμοποιείται όταν μιλάμε για την επιδημία.

Υπενθυμίζοντας ότι οι άνθρωποι έχουν ταυτότητα πολύ πέρα ​​από τη διάγνωση με τον Covid-19, ο Çalışır είπε: «Πρέπει να επιδεικνύεται κατανόηση και υποστηρικτική στάση απέναντι σε όλους τους πληγέντες και όταν κοινοποιούνται διακρίσεις ή ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τα άτομα που έχουν / αγωνίζονται με την ασθένεια, διορθώνονται κατάλληλα και αυτές οι πληροφορίες και οι στάσεις διαδίδονται. πρέπει να προληφθεί », είπε.

.Source