Πρέπει να εκπονηθεί κανονισμός για τις επαγγελματικές ασθένειες

πανό99

“ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ” …

DEV-General Γενικός Γραμματέας Ömer Naşitδήλωσε ότι ο νέος Υπουργός Εργασίας πρέπει να προσθέσει τον Κανονισμό για τις Επαγγελματικές Ασθένειες στην ατζέντα του. Σημειώνοντας ότι το καταστατικό μπορεί να θεσπιστεί με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, ο Naşit τόνισε ότι αυτός ο κανονισμός είναι πολύ σημαντικός για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων που έχουν επαγγελματική ασθένεια και εργατικό ατύχημα.

Ceren ÖZBİL

Αν και έχουν περάσει σχεδόν 13 χρόνια από τότε που τέθηκε σε ισχύ ο Νόμος περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Κανονισμός για τις Επαγγελματικές Ασθένειες, ο οποίος προβλέφθηκε από αυτόν τον νόμο, δεν εκδόθηκε ποτέ.

Για αυτόν τον λόγο, ούτε θα μπορούσε να γίνει ο ορισμός των ασθενειών που μπορούν να εντοπιστούν λόγω της απασχόλησης του ατόμου, ούτε θα μπορούσε να λάβει υποστήριξη για τέτοιες ασθένειες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνονται από τους υπαλλήλους της Επαναστατικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων (DEV-İŞ), όπου είναι οργανωμένοι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα. Υπήρχαν εκείνοι που δεν μπόρεσαν να πάρουν ψωμί στα σπίτια τους λόγω της απουσίας αυτού του νόμου και του ορισμού των επαγγελματικών ασθενειών.

Μιλώντας στην εφημερίδα της ΚΥΠΡΟΥ επί του θέματος, ο Namer Naşit, Γενικός Γραμματέας της DEV-İŞ, δήλωσε ότι ο νέος Υπουργός Εργασίας θα πρέπει να προσθέσει τον Κανονισμό για τις Επαγγελματικές Ασθένειες.

Σημειώνοντας ότι το καταστατικό μπορεί να θεσπιστεί με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών, ο Νάσιτ είπε ότι ο κανονισμός για τις επαγγελματικές ασθένειες μπορεί να εφαρμοστεί με απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών ».

πανό134

“Αυτός ο κανονισμός σημαίνει ότι τα άτομα που πάσχουν από επαγγελματικές ασθένειες έχουν πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση”

Ο Namer Naşit δήλωσε ότι, ως DEV-İŞ, μερικές φορές υποφέρουν από την έλλειψη Κανονισμών Επαγγελματικών Νόσων στα μέρη όπου είναι οργανωμένα στον ιδιωτικό τομέα και μίλησαν ως εξής:

«Οι επαγγελματικές ασθένειες σχετίζονται γενικά με τις ασθένειες που μπορεί να αντιμετωπίσετε στον τομέα εργασίας σας. Για παράδειγμα, όταν εργάζεστε σε εργοστάσιο τσιμέντου, κινδυνεύετε να αναπτύξετε καρκίνο του πνεύμονα. Η δυσκολία στην αναπνοή είναι επίσης συχνή. Αυτός ο κανονισμός απαιτείται επίσης για τέτοιες καταστάσεις. Η εμφάνιση του κανονισμού για τις επαγγελματικές ασθένειες σημαίνει ότι οι άνθρωποι σε αυτήν την κατάσταση φτάνουν σε κοινωνική ασφάλιση με την εμφάνιση των καταστάσεων που μόλις ανέφερα. Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στην παραγωγή τσιμέντου, στον οποίο είμαστε επίσης οργανωμένοι, υποφέρουν λόγω της απουσίας αυτού του κανονισμού. Άφησε το επάγγελμά του και δυσκολεύεται να βρει νέα δουλειά. Σε αυτό το σημείο, αυτός ο κανονισμός είναι μια κατάσταση που μπορεί να τα λύσει και να ρυθμίσει τη ζωή στον ιδιωτικό τομέα. “

“Είναι επίσης σημαντικό για τους χώρους εργασίας να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις”

Ο Νάσιτ επισήμανε ότι η πρακτική των επαγγελματικών ασθενειών διαχειρίζεται ο Νόμος περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά δήλωσε ότι δεν υπάρχει κριτήριο σε αυτούς τους νόμους.

Ο Νάσιτ είπε, «Απ ‘όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει άτομο που αποσύρθηκε λόγω επαγγελματικών ασθενειών. Η συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας συμβαίνει όταν το εργατικό δυναμικό χάνεται λόγω διαφόρων επαγγελματικών ατυχημάτων ή προβλημάτων υγείας », είπε.

Επιπλέον, η Naşit δήλωσε ότι η έκδοση αυτού του κανονισμού έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά τη λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων σχετικά με την επαγγελματική υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας όπου συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα ή επαγγελματικές ασθένειες, αλλά δήλωσε ότι ο κανονισμός αυτός δεν έχει νομική βάση και ότι η κατάσταση συνεχίζεται.

.Source