Πρέπει να εμβολιαστούν άτομα με κοροναϊό; (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθηγητής Γενετικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ. Δέλτα του Κωνσταντίνου. Εκτός από το εμβόλιο Astrazeneca, το οποίο αναμένεται να λάβει το πράσινο φως από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων և τα ήδη εγκεκριμένα εμβόλια Pfizer և Moderna, Dr. Η Delta είπε ότι αναπτύχθηκαν περισσότερα από 100 εμβόλια.

“Πιστεύω ότι σύντομα, κατά τη διάρκεια των διαδικασιών, πολλά εμβόλια που θα είναι αποτελεσματικά και ασφαλή θα είναι διαθέσιμα στην ιατρική κοινότητα. Η επιστήμη μου κατάφερε να κάνει εμβόλια για αυτήν την επιδημία σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν η επιδημία είχε συμβεί στο παρελθόν, “σε 20 χρόνια θα είχαμε σίγουρα περισσότερους θανάτους, περισσότερα εμβόλια θα χρειάζονταν περισσότερο χρόνο και όλα τα συστήματα θα είχαν καταρρεύσει.”

Όσον αφορά τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου, ο Δρ. Η Delta είπε ότι ήταν αναμενόμενα.

“Κατά καιρούς υπήρχαν αναφορές για ορισμένες αλλεργίες. Δεν ανησυχώ, είναι κανόνας της φύσης – γενετική, θα υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που θα έχουν ανεπιθύμητη ενέργεια energy αντίδραση. Αυτό είναι αναμενόμενο. “Χιλιάδες εθελοντές έδειξαν ότι οι παρενέργειες δεν ήταν επικίνδυνες.”

Ωστόσο, σημείωσε ότι η πιθανότητα σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο είναι ελάχιστη, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές παρενέργειες.

“Το εμβόλιο Pfizer έχει δοθεί σε περισσότερα από 40.000 άτομα. Περίπου 20.000 έλαβαν το εμβόλιο εικονικού φαρμάκου και οι άλλοι 20.000 έλαβαν το πραγματικό εμβόλιο. Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν οι ίδιες, γεγονός που αποτρέπει σοβαρές παρενέργειες. Δεν παρατηρήθηκε εμβόλιο. ”

Πρέπει να εμβολιαστούν αυτοί που αρρωσταίνουν;

Η ανοιχτή ερώτηση είναι εάν πρέπει να εμβολιαστούν άτομα που έχουν διαγνωστεί με κοροϊό και έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία.

“Μπορεί να χρειαστεί να εμβολιαστούν. Αλλά δεν είμαι ειδικός σε αυτό. “Ελπίζω να υπάρξει μια αιτιολογημένη απάντηση σχετικά με το κατά πόσον όσοι αρρωσταίνουν πρέπει να εμβολιαστούν και πότε”.

Έρευνα σχετικά με το ποσοστό αντισωμάτων στον πληθυσμό

Όσον αφορά τη μελέτη του ποσοστού αντισωμάτων στον πληθυσμό, ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου είπε ότι τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε λίγες εβδομάδες.

“Οι άνθρωποι αντέδρασαν καλά, έχουμε προγραμματιστεί μια συνάντηση για τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό που δεν μας βοήθησε σε αυτήν την εκστρατεία ήταν το Υπουργείο Υγείας, ζητήσαμε από τον ασθενή μέσω των υπηρεσιών επικοινωνίας να έχει πρόσβαση σε αυτήν τη μελέτη, αλλά δεν συνέχισε. σε αυτό το βήμα. ”

Source