Πρέπει να επενδύσετε με την Baillie Gifford;

Η Baillie Gifford είναι μια εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων που εδρεύει στο Εδιμβούργο, με περιουσιακά στοιχεία άνω των 200 δισεκατομμυρίων λιρών.

Αυτό το ταμείο έχει ένα Annus mirabilis. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ροής κεφαλαίων της Morningstar, προσέλκυσε υψηλότερες καθαρές εισροές στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα από ό, τι η Vanguard και η BlackRock.

Κοιτάζοντας την απόδοση για τα unit trust κατά τα τελευταία ένα, τρία, πέντε και ακόμη και 10 χρόνια, η Baillie Gifford βρίσκεται σταθερά στα κορυφαία κεφάλαια με τις περισσότερες από τις 4.000 διαθέσιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Baillie Gifford ιδρύθηκε ως εταιρική σχέση διαχείρισης επενδύσεων πριν από 100 χρόνια. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε. Για την Baillie Gifford, η αναζήτηση ανώτερων, μακροπρόθεσμων αποδόσεων επένδυσης για τους πελάτες μας δεν έχει », σημειώνει η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον ιστότοπό τους.

Αυτό που πραγματικά δεν έχει αλλάξει είναι η εστίαση του ταμείου μακροπρόθεσμα. «Η σημερινή μας γενιά συνεργατών και υπαλλήλων παραμένει μονόπλευρη για τις απαιτήσεις των πελατών μας. Είναι υπεύθυνοι για την προσεκτική επιμέλεια του μακροπρόθεσμου οράματός μας χωρίς την απόσπαση της προσοχής των βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων των μετόχων. Αυτή η δομή ιδιοκτησίας μας επιτρέπει να προσελκύσουμε και να διατηρήσουμε το καλύτερο επενδυτικό ταλέντο, δημιουργώντας μια διακριτική και διαρκή κουλτούρα. “

Το ταμείο με την υψηλότερη απόδοση σε όλα τα unit trust που ήταν διαθέσιμα τα τελευταία ένα, τρία, πέντε και 10 χρόνια είναι το αμερικανικό ταμείο Baillie Gifford. Η ομάδα αποτελείται από τέσσερις διευθυντές – τον Tom Slater, τον Gary Robinson, τον Kirsty Gibson και τον Dave Bujnowski – και εργάζονται επίσης σε διαφορετικά κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένου του επενδυτικού trust της US Growth Trust.

Τα τελευταία τρία χρόνια, αυτό το ταμείο κέρδισε περισσότερα από 6,3 δισεκατομμύρια λίρες σε μέγεθος μόνο εκείνο τον καιρό. Παράγει επίσης πολύ ισχυρή απόδοση (και ως εκ τούτου την προσοχή των μέσων ενημέρωσης) τους τελευταίους μήνες. Ακόμα και σε περιοχές όπως οι μετοχές των ΗΠΑ, όπου κυριαρχούν συνήθως τα αμοιβαία κεφάλαια, η BG American είναι η δεύτερη ισχυρότερη απόδοση του πρώτου εξαμήνου του 2020, επιστρέφοντας περισσότερο από 50 τοις εκατό.

Είπε ο επικεφαλής ενεργών χαρτοφυλακίων της AJ Bell, Ryan Hughes Money Marketing UK ότι υπάρχουν μερικοί παράγοντες που κάνουν τον Baillie Gifford να ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή, μερικοί από τους οποίους ελέγχεται η ομάδα και μερικοί από αυτούς δεν είναι.

«Νομίζω ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που βλέπω είναι ότι έχει έναν πολύ διαφορετικό τρόπο με τον οποίο τρέχει χρήματα», λέει ο Hughes. «Είναι ακλόνητοι μακροπρόθεσμοι επενδυτές. Συνεχίζουμε συνεχώς τη σημασία του να λέμε στους επενδυτές να είναι μακροπρόθεσμα, αλλά πολύ λίγοι διαχειριστές κεφαλαίων στηρίζουν αυτό με τον τρόπο που επενδύουν. Αλλά η Baillie Gifford έχει μια μακροχρόνια νοοτροπία στην καρδιά της. “

Η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων έχει επίσης ένα άλλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού: Έχουν μια ασυνήθιστη επιχειρηματική δομή. Η επιχειρηματική δομή του Baillie Gifford είναι μια εταιρική σχέση. Οι άνθρωποι που εργάζονται στην ομάδα είναι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας επικεφαλής στην ιεραρχία που σπάζει το μαστίγιο για αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν επίσης μέτοχοι που φωνάζουν για βραχυπρόθεσμες αποδόσεις. Μοιάζει περισσότερο με μια ομάδα ειδικών που παρακολουθούν ο καθένας στο τμήμα της επιχείρησής τους.

Για να δώσει μια ιδέα για το πώς λειτουργεί αυτό στην πράξη, ο Baillie Gifford αγόρασε και κρατούσε την Tesla όταν αξίζει 60 $ ανά μετοχή. Αγνόησαν τον θόρυβο στην αγορά και έτσι επωφελήθηκαν από την εκρηκτική ανάπτυξη αυτής της εταιρείας. Οι μετοχές στην Tesla ανέρχονται περίπου στα 800 $ ανά μετοχή.

Αυτό που είναι λογικό για την επιχείρηση μπορεί να μην είναι για τον πελάτη

Το «blog Behavioral Investment» στον ιστότοπο Baillie Gifford το λέει ως εξής: «Οι διαχειριστές κεφαλαίων είναι οι ίδιοι σταθεροποιημένοι βραχυπρόθεσμα.

Τα στελέχη στο (διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων) έχουν κίνητρα να αυξήσουν τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση και επομένως να επικεντρωθούν σε βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Αν και οι υποκείμενοι επενδυτές είναι απίθανο να εξυπηρετηθούν καλά από μια τέτοια μυωπία, η δομή του συστήματος σημαίνει ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων πρέπει να παίξουν ένα διαφορετικό παιχνίδι.

«Αυτό που είναι λογικό για τον διευθυντή ή την επιχείρηση μπορεί να μην είναι πάντα λογικό για τον πελάτη.

Επομένως, υπάρχει σε ένα περιβάλλον όπου οι χαμηλές επιδόσεις των ενεργών διαχειριστών κεφαλαίων απολύονται, χάνουν περιουσιακά στοιχεία, αναγκάζονται να καταρρεύσουν τους ανεπιθύμητους κινδύνους τους και να επανεξετάσουν τις διαδικασίες τους. Ακόμα κι αν είστε ταλαντούχος μακροπρόθεσμος επενδυτής, ίσως να μην το πετύχετε μέσω του αναπόφευκτου άγονου ξόρκι σας. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των πτυχών είναι περισσότερα χρήματα να ρέουν σε περιοχές που έχουν «λειτουργήσει», επιδεινώνοντας τυχόν αντιληπτές στρεβλώσεις της αγοράς. Οι παθητικές στρατηγικές το αντικατοπτρίζουν, οι ενεργές στρατηγικές το προκαλούν. “

Αυτό είναι σίγουρα μια εξαιρετική αντίθεση σε μια αγορά όπου οι διαχειριστές κεφαλαίων κρίνονται γρήγορα και σκληρά.

Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσετε στο Baillie Gifford;

Προς το παρόν, ο Baillie Gifford είναι ξεκάθαρα σε ένα νικηφόρο σερί. Αλλά ένας διαχειριστής κεφαλαίων που επιλέγει ενεργά τις επενδύσεις είναι βέβαιο ότι θα αποδώσει κάποια στιγμή τον ανταγωνισμό. Γι ‘αυτό η μακροπρόθεσμη άποψη είναι τόσο σημαντική, αν και υπάρχουν όρια, όπως είπε ο οικονομολόγος John Maynard Keynes: «Μακροπρόθεσμα, είμαστε όλοι νεκροί».

Ωστόσο, το Baillie Gifford είναι πιθανό να προσφέρει μια υγιή απόδοση της επένδυσής σας προτού πεθάνετε. Έδωσαν καλά στοιχεία για αυτό για εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να κατηγορηθούν για συνεπή απόδοση. Εάν έχετε το στομάχι να αντέξει, σίγουρα θα σας ανταμείψουν για αυτό.

Source