Πρέπει να ξεχάσω τον πόνο του χαμένου ασθενούς μου για να μπορέσω να φροντίσω κάποιον άλλο

Οι νοσοκόμες της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης του Νοσοκομείου του Νεβσεχίρ Kovid-19 Merve Kızılbayrak και ο Gülcan Türkmen εξήγησαν τη δύσκολη διαδικασία που πέρασαν με δάκρυα.

Οι νοσοκόμες, που και οι δύο έπιασαν τον Covid-19, μίλησαν στον ανταποκριτή της AA.

Ο Kızılbayrak δήλωσε ότι είχε ψυχολογικά επηρεαστεί από τη διαδικασία που αντιμετώπισε κατά το έβδομο έτος του επαγγέλματός του και ένιωσε τον πόνο να παρακολουθεί την απώλεια ζωής των ασθενών που υπηρέτησε ως μέλος της οικογένειάς του.

«Αγωνιζόμαστε με δευτερόλεπτα»

Εκφράζοντας ότι προσευχήθηκε για αυτή την έντονη και αγχωτική διαδικασία να παραμείνει το συντομότερο δυνατό, ο Kızılbayrak είπε: «Παρεμβαίνουμε επειγόντως σε ασθενείς, μερικές φορές αγωνιζόμαστε για λεπτά ή και δευτερόλεπτα. Οι ασθενείς εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια μας, αλλά πρέπει να ξεχάσω αυτόν τον πόνο μέσα σε 5 λεπτά για να μπορέσω να αντιμετωπίσω έναν άλλο ασθενή. Όταν πηγαίνω στο σπίτι, οι ασθενείς μου έρχονται στο μυαλό. Προσπαθώ να κάνω την καλύτερη δυνατή σκέψη ότι όσοι λαμβάνουν θεραπεία θα είναι οι γονείς μου. “

Ο Kızılbayrak δήλωσε ότι πήρε επίσης το Covid-19 λόγω του ότι ήταν συνεχώς αλληλένδετοι με τους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία και ότι νίκησε την ασθένεια μετά τη διαδικασία θεραπείας στο σπίτι.

«Μπορούμε να φιλήσουμε τη μαμά»

Εξηγώντας ότι φοβόταν να μολύνει τα παιδιά του δύο και τεσσάρων ετών και ότι έζησε με μάσκα στο σπίτι μετά από μερικές ημέρες έντονης δουλειάς μετά την νίκη της νόσου, ο Kızılbayrak συνέχισε ως εξής: «Ξεπέρασα το Covid-19 πολύ αργά, ορισμένα αποτελέσματα συνεχίζονται. Έχω δύο παιδιά, πάντα ήθελαν να είναι μαζί μου. Φοβόμουν πολύ ότι θα μολύνει τα παιδιά μου, δεν έβγαλα ποτέ τη μάσκα μέρα και νύχτα. Τα παιδιά μου ρωτούν γιατί φοράω μάσκα. Ρωτούν ακόμα, “Μαμά, μπορούμε να φιλήσουμε;” Αυτή η κατάσταση είναι πραγματικά δύσκολη για μια μητέρα. “

Ο Kızılbayrak ζήτησε από τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τους κανόνες μάσκας, απόστασης και υγιεινής λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες των επαγγελματιών της υγειονομικής περίθαλψης και δείχνοντας ευαισθησία.

Η νοσοκόμα Gülcan Türkmen είπε ότι η 10ετής καριέρα της ήταν η πιο δύσκολη ψυχολογική και σωματική διαδικασία.

Ο Türkmen επεσήμανε ότι η απομόνωση των συναδέλφων του λόγω της επιδημίας του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης αύξησε τον φόρτο εργασίας και δήλωσε ότι άρχισαν να βιώνουν χρόνιους πόνους μετά από μακρές κρίσεις.

Εξηγώντας ότι νίκησε τον Covid-19 μετά τη διαδικασία θεραπείας στο σπίτι, αλλά ο ιός μεταδόθηκε επίσης στη σύζυγό του στην ίδια υπηρεσία και ότι τα παιδιά του άρχισαν να μένουν στη γιαγιά τους, οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά του λέγοντας ότι τους έχασε πάρα πολύ.

“Τώρα βγαίνετε αρνητικοί και αγκαλιάστε με”

Ο Türkmen είπε: «Τα συμπτώματα του Covid-19 ξεκίνησαν με πονοκέφαλο και πόνο στις αρθρώσεις. Νόμιζα ότι ήταν φυσιολογικό γιατί βιώνουμε αυτούς τους πόνους σχεδόν κάθε μέρα. Έμαθα ότι ήμουν θετικός όταν πήρα το τεστ. Είχαμε φίλους που είχαν πολύ βαριά ζωή και υποβλήθηκαν σε θεραπεία στο νοσοκομείο και επέζησα πολύ λιγότερο από αυτούς. Δεδομένου ότι υπάρχουν μερικοί από τους φίλους μας με το Covid-19, εργάζομαι περισσότερο από τις κανονικές υπερωρίες. Είμαστε μητέρες ταυτόχρονα, πρέπει να παίξουμε παιχνίδια με τα παιδιά μας στο σπίτι, αλλά δεν μπορούμε να διαθέσουμε χρόνο για αυτό. Αυτή η κατάσταση με κάνει πολύ λυπηρό. Δεν έχω δει τα παιδιά μου για δύο εβδομάδες. Ο γιος μου μου λέει, “Μαμά, βγαίνεις αρνητικά τώρα και έλα με αγκαλιάς”, αυτό είναι ένα πολύ κακό συναίσθημα. Δεν θέλω καμία μητέρα να το βιώσει αυτό. Οι άνθρωποι ακολουθούν τους κανόνες, μην μας θέσετε σε κίνδυνο. “

.Source