“Πρέπει να πραγματοποιηθεί δοκιμή αντιγόνου, θα πρέπει να γίνει μαζικός έλεγχος

Βουλευτής του Δημοκρατικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) Sıla Usar İncirliΣυνδέθηκε με το πρόγραμμα «Er Meydanı» που παρουσίασε ο Μουσταφά Αλκάν στην Κύπρο Genç TV μέσω τηλεδιάσκεψης.

“Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΟΚΙΜΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΞΕΤΑΙ”

Κορωνοϊός Εφιστώντας την σοβαρή αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων, ο Incirli τόνισε τη σημασία του αριθμού των εξετάσεων. Υπενθυμίζοντας ότι έδωσαν έμφαση στο τεστ από την αρχή της πανδημίας, ο İncirli είπε: «Μας άσκησαν κριτική εκείνη την εποχή. Είπαν «οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες». Δυσκολευτήκαμε πολύ με τις δοκιμές. Τώρα λέμε ότι αυτός ο αριθμός δοκιμών δεν είναι αρκετός », είπε.

Δηλώνοντας ότι εκτός από τις δοκιμές PCR, γίνονται ταχείες δοκιμές αντιγόνων στον κόσμο, ο İncirli τόνισε ότι η πανδημία έχει αγωνιστεί για 1 έτος και ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος για ελλείψεις.

“ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΝΤΙΓΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ”

Δηλώνοντας ότι οι γρήγορες δοκιμές αντιγόνων πρέπει να έρθουν στη χώρα εκτός από την PCR, ο Incirli είπε, “Η ΕΕ διέθεσε 100 εκατομμύρια ευρώ για γρήγορες δοκιμές αντιγόνων τον Οκτώβριο και έστειλε τις δοκιμές σε χώρες μέλη”.

Επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των δοκιμών έχει αυξηθεί με τις γρήγορες δοκιμές αντιγόνων στο Νότο, ο İncirli είπε, «Οι δοκιμές PCR είναι δύσκολες και απαιτούν επενδύσεις. Η δοκιμή αντιγόνου είναι λιγότερο ακριβή. Η Νότια Κύπρος πραγματοποίησε έγκαιρη διάγνωση των ασθενών της με μαζικό έλεγχο. «Καθώς η επιδημία επιταχύνθηκε, μπόρεσαν να την ελέγξουν σταδιακά», είπε.

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΑΡΩΣΗ”

Δηλώνοντας ότι έκανε έκκληση για ταχεία δοκιμή αντιγόνων από την ΕΕ όταν ξεκίνησε η αλυσίδα μόλυνσης στη Lapta και το Alsancak, ο Incirli είπε: «Είπα ας κάνουμε μαζική εξέταση στη Lapta και στο Alsancak, ήταν σημαντικό να σπάσουμε τον ρυθμό της επιδημίας και χειριστείτε τις περιπτώσεις. Δεν ξεκουράστηκε », είπε.

Ο Incirli είπε, “Πρέπει να κάνουμε μαζικό έλεγχο … Αυτό συμβαίνει όταν είμαστε αργά”, δήλωσε ο Incirli, και είπε ότι η μόλυνση αυξήθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου και δεν μπορούσε να σταματήσει.

“ΔΟΚΙΜΕΣ PCR ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ”

Σημειώνοντας ότι οι δοκιμές PCR δεν ήταν επαρκείς, ο İncirli είπε, «Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 5.000 δοκιμές PCR. Δεν είναι αρκετό. Η τοπική μόλυνση έχει αυξηθεί, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση παρά να αυξηθεί ο αριθμός των δοκιμών. Η αλυσίδα της λοίμωξης έσπασε, η ασθένεια εξαπλώθηκε ευρέως. Δεδομένου ότι είναι μια παραλλαγή, εξαπλώνεται ακόμα πιο γρήγορα. Ακόμα κι αν έχετε σύντομη επαφή με κάποιο άτομο, μπορεί να μεταδοθεί ».

Δηλώνοντας ότι πρέπει να γίνει ευρεία εξέταση για την ανίχνευση περιπτώσεων που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ο İncirli είπε, “Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει όταν εκτελείτε ένα έτοιμο κλείσιμο”. Ο Incirli σημείωσε ότι το ζήτημα ότι θα δοθούν 75 χιλιάδες κιτ δοκιμής από την ΕΕ δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν είναι σαφές πότε θα φτάσουν τα κιτ.

.Source