Πρέπει να προετοιμαστούμε ενάντια στο ξέσπασμα που μπορεί να είναι πιο σοβαρό από το Covid-19 στο μέλλον

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Dr. Ο Tedros Adhanom Ghebreyesus πραγματοποίησε την τελευταία συνέντευξη τύπου του 2020 με τη μέθοδο τηλεδιάσκεψης στα κεντρικά γραφεία της ΠΟΥ στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο Ghebreyesus δήλωσε ότι έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο ΠΟΥ έμαθε περιπτώσεις «πνευμονίας με άγνωστη αιτία» στην πόλη μέσω ενός ενημερωτικού δελτίου που δημοσιεύθηκε στο Wuhan αυτήν την εβδομάδα πέρυσι.

Ο Ghebreyesus, ο οποίος υπερασπίστηκε τις πολιτικές του οργανισμού στην επιδημία Kovid-19, είπε: «Έχουμε συνεργαστεί με χιλιάδες σπουδαίους επιστήμονες από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουμε παγκόσμια αλληλεγγύη. Μαθαίνουμε κάτι καινούργιο κάθε μέρα. είπε.

Ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τις συνεντεύξεις Τύπου του ΠΟΥ για ένα χρόνο, ο Ghebreyesus είπε: «Κανείς από εμάς δεν μπορεί να τερματίσει μια επιδημία από μόνη της, αλλά θα τερματίσουμε αυτήν την επιδημία μαζί. βρήκε την αξιολόγηση.

“Το COVID-19 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ”

Απαντώντας σε ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου, ο διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ Mike Ryan τόνισε ότι ο σημερινός κόσμος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο στην επιστήμη και τα εμβόλια.

Δηλώνοντας ότι η επιδημία Kovid-19 είναι σοβαρή και εξαπλώνεται ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ryan είπε, “Αυτή η επιδημία σίγουρα δεν είναι η μεγαλύτερη. Αυτός ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός, σκοτώνοντας ανθρώπους και στερώντας πολλούς ανθρώπους από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Τονίζοντας ότι τα ποσοστά θνησιμότητας στην επιδημία είναι χαμηλά σε σύγκριση με άλλες ασθένειες που συμβαίνουν, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των περιπτώσεων Kovid-19, ο Ryan είπε, “Αυτός είναι ένας προειδοποιητικός συναγερμός. Πρέπει να προετοιμαστούμε για κάτι (επιδημία) που μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρό στο μέλλον.” προειδοποίησε.

.Source