“Πρέπει να προστατεύσουμε τον πολιτισμό μας”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Η 24χρονη Beyit Tabur από το Kozanköy δηλώνει ότι δημιούργησε τα προς το ζην της με προϊόντα του χωριού και είναι χαρούμενη γι ‘αυτό. Πουλάει χαλούμι, τυρί, γιαούρτι, ούτε, ταράνα, μέλι, μελάσα και όλα όσα μπορούν να βρεθούν στον κυπριακό πολιτισμό στο χώρο εργασίας του που ονομάζεται Natural Village Products από την Πάφο στη Λευκωσία.

Δηλώνοντας ότι είναι μόνο ο ίδιος στη Λευκωσία για τέτοια προϊόντα, ο Tabur είπε, “Δεν θέλω να είμαι μόνος γιατί αν οι πωλήσεις αυτών των προϊόντων αυξηθούν, ο πολιτισμός μας δεν θα είναι αξέχαστος”.

Δηλώνοντας ότι το άνοιγμα ενός τέτοιου καταστήματος ήταν ένα όνειρο από την παιδική ηλικία, ο Beyit Tabur είπε ότι ο τόπος παραγωγής τους είναι το χωριό τους, αλλά λόγω της μεγάλης ζήτησης από τη Λευκωσία, προτιμούσε τη Λευκωσία. Δηλώνοντας ότι στο παρελθόν πραγματοποίησαν πωλήσεις σε ανοιχτές αγορές και κατόπιν παραγγελίας, ο Tabur είπε: «Από την παιδική μου ηλικία, το άνοιγμα ενός καταστήματος ήταν το όνειρό μου. Η επιχείρησή μας έχει πάει καλά μέχρι τώρα, θα το συνιστούσα σε όλους ».

kk-124.jpg

“Ο πολιτισμός μας δεν ζει μόνο λέγοντας” Είμαι Κύπριος “”

Μιλώντας για τον κυπριακό πολιτισμό, ο 24χρονος Beyit Tabur είπε: «Ο πολιτισμός μας δεν ζει μόνο λέγοντας« Είμαι Κύπριος ». Πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανό τον κυπριακό πολιτισμό. Θα παράγουμε περισσότερα, θα καταναλώσουμε περισσότερο και θα διεκδικήσουμε περισσότερο τον πολιτισμό μας. Μόνο έτσι μπορούμε να διατηρήσουμε ζωντανό τον κυπριακό πολιτισμό ».

yd-support-gorseli-2-052.jpg

.Source