“Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα να φέρουν ψωμί στα σπίτια τους”

Erhan Arıklı:

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Erhan Arıklı είπε, “Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα να φέρουν ψωμί στα σπίτια τους. Εάν οι συνθήκες της φιλελεύθερης οικονομίας πρέπει να ανασταλούν σε αυτό το χάος περιβάλλον, θα το πάρουμε μαζί. Για αυτό, θα συνεργαστούμε με ενδιαφερόμενους φορείς όπως το Εμπορικό Επιμελητήριο και η Ένωση Προμηθευτών. ” είπε.

Erhan Arıklı:

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν Αρίκλι Συναντήθηκε με την Ένωση Δήμων.

Υπουργός Ερχάν Αρίκλι Διαβουλεύτηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης Δήμων προκειμένου να επιθεωρήσει την αγορά πιο αποτελεσματικά, πιο αποτελεσματικά και συχνά στο πλαίσιο του νόμου περί εποπτείας αγαθών και υπηρεσιών, ο οποίος περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη και το υπουργείο ξοδεύει πολλή δουλειά.

Υπουργός Arıklı; «Για πολύ καιρό, οι τιμές της αγοράς αυξάνονται συνεχώς με βάση το ξένο νόμισμα. Ωστόσο, εάν το νόμισμα πέσει, δεν υπάρχει καμία μείωση στις τιμές ραφιών. Αν και αυτές οι αυξήσεις των τιμών και ο έλεγχος της αγοράς ανήκουν στο υπουργείο μας, δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επιθεώρηση σωστά λόγω της έλλειψης προσωπικού ».

Ο Arıklı δήλωσε ότι δεδομένου ότι οι δήμοι δεν έχουν νομική βάση για τον έλεγχο των τιμών, το περιστατικό περιορίζεται στον έλεγχο της υγείας. Ο υπουργός Arıklı δήλωσε ότι οι δήμοι θα συμπεριληφθούν στην επιθεώρηση της αγοράς στο πλαίσιο του νόμου αριθ. 21/77 προκειμένου να συμπεριληφθούν στον έλεγχο.

Ο Arıklı συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Πρέπει να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που έχουν πρόβλημα να πάρουν ψωμί στα σπίτια τους. Εάν οι συνθήκες της φιλελεύθερης οικονομίας πρέπει να ανασταλούν σε αυτό το χάος, θα την πάρουμε μαζί. Για αυτό, θα συνεργαστούμε με ενδιαφερόμενους φορείς όπως το Εμπορικό Επιμελητήριο και η Ένωση Προμηθευτών. Περιμένουμε τη συμβολή των δήμων ».

Ο Özçınar, ο επικεφαλής της Ένωσης Δήμων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσκληση, καταρχάς. Αναφερόμενος στη σημασία αυτών των προσπαθειών προκειμένου να μην δοθεί ευκαιρία σε οπορτουνιστές, ο Özçınar δήλωσε ότι άλλοι δήμαρχοι έχουν κοινή άποψη και ότι θα ανταποκριθούν ευχαρίστως σε έργα που αφορούν το υπουργείο και την κοινωνία γενικότερα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας, Arıklı, δήλωσε τελικά ότι το υπουργείο είναι στην υπηρεσία όλων των τμημάτων και θεσμών του λαού μας, και ως εκ τούτου είναι έτοιμοι για κάθε είδους συνεργασία που θα ωφελήσει τον λαό μας.

Άλλα ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΝΕΑ

.Source