Πρέπει να υποφέρουμε αυτά τα βασανιστήρια; – Κυπριακός αγγελιοφόρος

Η Süreyya Çelmen Değer, μια χρόνια ασθενής με λευχαιμία, αντέδρασε λόγω των δυσκολιών της στην απόκτηση των φαρμάκων που χρειάζονταν για να επιβιώσουν μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τονίζοντας ότι υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στην προμήθεια ναρκωτικών με την έναρξη της πανδημικής διαδικασίας, ο κ. Değer είπε, “Δεν υπάρχει τέλος να πούμε το επίπεδο της θυματοποίησης μας!” Είπε ότι περίμεναν στην ουρά για 10 ναρκωτικά.

Αντιδρώντας στην έλλειψη συστήματος αυτοματισμού για την προμήθεια ναρκωτικών, ο Değer επεσήμανε ότι δεν πήρε ποτέ την ποσότητα φαρμάκου που συνταγογραφήθηκε στη συνταγή του και είπε: «Είμαστε στην ομάδα κινδύνου, αλλά το κράτος μας σέρνει συνεχώς στους δρόμους και κυνηγάει τα φάρμακα μας! Ερχόμαστε να αγοράζουμε φάρμακα κάθε 10 ημέρες! Πρέπει να υποφέρουμε αυτά τα βασανιστήρια; ” είπε.

Επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των χρόνιων ασθενών στη χώρα είναι επίσης εμφανής, ο κ. Değer είπε, «Είναι τόσο δύσκολο να υπολογιστεί; Ο λόγος για την έλλειψη αυτοματοποίησης στην ιατρική είναι επειδή όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν βρει λύση σε αυτό. Είναι τόσο δύσκολο να κάνετε προσφορά και να το προμηθεύσετε; ” Έδειξε την αντίδρασή του με τις δηλώσεις του.

Source