“Πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τον ιδιωτικό τομέα και να λάβουμε μέτρα για τη μείωση του δημόσιου κόστους”

Ο Enver Mamülcü, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Τούρκου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Κύπρου (İŞAD), δήλωσε: «Πρέπει πρώτα να λάβουμε υπόψη τον ιδιωτικό τομέα και να λάβουμε μέτρα για τη μείωση του δημοσίου κόστους».
Ο Enver Mamülcü, Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τουρκικής Ένωσης Επιχειρηματιών της Κύπρου (TurkishAD), έκανε αξιολογήσεις το 2020 και μοιράστηκε τις προβλέψεις του για το 2021 και τις λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ.
Λέγοντας ότι η πανδημία του Kovid 19 και η σπείρα του πληθωρισμού των συναλλαγματικών ισοτιμιών και των πολιτικών ανωμαλιών επηρέασε ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο, ειδικά τις ΜΜΕ, ο Enver Mamülcü είπε, «Το 2020 ήταν πολύ δύσκολο και δύσκολο στον κόσμο και στη χώρα μας. Θα δούμε τα ίχνη αυτής της δυσκολίας καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους 2021. Εάν κάνουμε την εργασία μας εντελώς, νομίζω ότι θα έχουμε δράση μέχρι το 2022. Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την κατάσταση, πρέπει πρώτα να εξετάσουμε τον ιδιωτικό τομέα και να λάβουμε μέτρα για τη μείωση του δημόσιου κόστους ».
Υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν σοβαρές αλλαγές στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού με τη διαδικασία Kovid 19, ο Enver Mamülcü είπε: «Τους τελευταίους μήνες, υπήρξαν προβλήματα στον εφοδιασμό. Υπάρχει αύξηση της τιμής μαζί με προβλήματα στην προσφορά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα της χώρας μας, το οποίο δημιουργεί σοβαρή πίεση στην άνοδο των τιμών στην αγορά ».
Οι χώρες σε αυτήν την περίοδο είναι σωστός και αποτελεσματικός χάρτης πορείας λαμβάνοντας υπόψη τον νέο ανταγωνιστικό σχεδιασμό σεναρίων που πρέπει να επισημανθεί ότι ο Mamülc, “η απόφαση στη νέα οικονομία της χώρας μας που θα πρέπει να είναι μοντελοποίηση καθώς πολλές δραστηριότητες απομνημόνευσης διαταράσσει το μοντέλο της ελεύθερης πατρίδας της μητέρας πατρίδας από την Τουρκική Δημοκρατία, τα τελωνεία προκαλούν υπερβολικό κόστος “Είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί το νέο μοντέλο σπάζοντας ξανά τα τείχη των μοντέλων εκπαίδευσης, τουρισμού και παραγωγής.”
Δηλώνοντας ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε μια οικονομία με υψηλή προστιθέμενη αξία με κίνητρα προς την κατεύθυνση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της ψηφιοποίησης, ο Mamülcü συνέχισε ως εξής:
«Η νέα ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και η νέα πορεία της είναι μέσω της οικονομίας της παραγωγής. Χρειαζόμαστε ένα οικονομικό μοντέλο επικεντρωμένο στην ψηφιοποίηση που δίνει προτεραιότητα στην επωνυμία, την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας και την εξαγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας. Το κράτος δικαίου του θέματος της νέας ιστορίας, οι ανεξάρτητοι θεσμοί, η χρήση και η παραγωγή υψηλής τεχνολογίας, θα πρέπει να διαμορφώνουν πολιτικές βασισμένες στη βιώσιμη αποτελεσματικότητα. Πρέπει να βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Για αυτό, χρειαζόμαστε μια καθησυχαστική πολιτική δομή και δημοσιονομική πολιτική, τον διαρθρωτικό μετασχηματισμό της οικονομίας και έναν οδικό χάρτη με ρεαλιστικούς στόχους. Μπορούμε να διαχειριστούμε τους κινδύνους και τις κρίσεις αναπτύσσοντας την ανθεκτικότητά μας με την ασπίδα οικονομικής και δημοκρατικής μεταρρύθμισης. Προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια οικονομία υψηλής προστιθέμενης αξίας εστιάζοντας στην τεχνολογία των πληροφοριών και την ψηφιοποίηση, πρέπει να απαλλαγούμε αμέσως από το λαϊκιστικό στυλ διαχείρισης προς την πολιτική σταθερότητα και τον προγραμματισμό της παραγωγής ».

Source