Πραγματοποιήθηκε επιστημονική ομάδα για τα εμβόλια Covid-19 και την κατάσταση της επιδημίας

Αυτή η χώρα είναι η πλατφόρμα μας, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ιατρικό Σύλλογο Τουρκίας (KTTB), οργάνωσε μια επιστημονική ομάδα για τα εμβόλια “Coronavirus (Covid-19) και την κατάσταση της επιδημίας”.

Στην επιτροπή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 17.00 στη νέα αίθουσα της Τουρκικής Ένωσης Εκπαιδευτικών (KTÖS), ο Πρόεδρος της KTTB Dr. Εκτός από τον Özlem Gürkut, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του KTTB Coronavirus, Μολυσματικές ασθένειες και ειδικός κλινικής μικροβιολογίας Dr. Nesil Bayraktar και ειδικός παιδικών ασθενειών Ο Halil Hızal παρακολούθησε ως ομιλητής.

Ο Πρόεδρος της KTTB Dr. Στην εναρκτήρια ομιλία του στο πάνελ, ο Özlem Gürkut δήλωσε ότι ο κόσμος της επιστήμης διοργανώνει απόψε το πάνελ για να παρέχει επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί κατά της νόσου του coronavirus (Kovid-19) και τα εμβόλια που θα εφαρμοστούν στη χώρα.

Ο Gürkut, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας της Ένωσης, εξηγεί ότι κάθε εμβόλιο που πρέπει να κατασκευαστεί στη χώρα πρέπει να απαιτείται να συμπεριληφθεί στις κατευθυντήριες γραμμές οργανώσεων υγείας όπως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και εάν οποιοδήποτε από τα εμβόλια στη φάση εργασίας τίθεται σε εφαρμογή, Είπε ότι εξέφρασαν τη στάση τους ότι πρέπει να γίνει δίνοντας πληροφορίες ότι υπάρχει εμβόλιο εργασίας και υπογράφοντας ένα έντυπο συγκατάθεσης.

Ο Gürkut είπε επίσης, στο πλαίσιο του προγραμματισμού εμβολίων της χώρας, «Ανεξάρτητα από το εμβόλιο που εισέρχεται, πρέπει να καθοριστούν τα ιδρύματα προτεραιότητας. “Πρέπει να ακολουθούνται άτομα που λαμβάνουν την πρώτη δόση”, είπε.

Ο Gürkut δήλωσε επίσης ότι το Τμήμα Πρωτοβάθμιας Υγείας εργάζεται για την αποθήκευση εμβολίων που θα έρθουν στη χώρα.

Δηλώνοντας ότι η Ένωση είχε την ευκαιρία να εξετάσει το σχέδιο εμβολιασμού της Νότιας Κύπρου, ο Γκρούκτ είπε, «Ξεκίνησαν τη διαδικασία εμβολιασμού στη Νότια Κύπρο με τους ηλικιωμένους στο γηροκομείο. Οι επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης είναι μεταξύ των ανθρώπων που πρέπει να εμβολιαστούν με προτεραιότητα σε πολλές χώρες. Αν και οι επαγγελματίες υγείας τηρούν τους κανόνες υγιεινής, δεν μπορούν ακόμη να διατηρήσουν την απόσταση και να εργαστούν σε στενή επαφή και υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης των ασθενών », είπε.

Bayraktar: “Τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση ή να είναι αναποτελεσματικά”

Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του KTTB Coronavirus Μολυσματικές ασθένειες και ειδικός κλινικής μικροβιολογίας Dr. Ο Nesil Bayraktar δήλωσε ότι τα παραδοσιακά εμβόλια με βάση το RNA έχουν αναπτυχθεί κατά του κοροναϊού στον κόσμο και ότι αυτά που σχεδιάζονται να εφαρμοστούν στο TRNC είναι εμβόλιο Κινέζικης προέλευσης που παράγεται με παραδοσιακή τεχνολογία εμβολίων και εμβόλια BioNTech-Pfizer που παράγονται με βάση το RNA

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει η αντίληψη του κοινού ότι το εμβόλιο κινέζικης προέλευσης είναι “κακό”, η Bayraktar δήλωσε ότι πολλά εμβόλια που χρησιμοποιούνται σήμερα στον κόσμο, όπως το εμβόλιο της ανεμευλογιάς, προέρχονται από την Κίνα.

Η Bayraktar δήλωσε ότι το TRNC είναι μια μικρή χώρα και ότι δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη αποθήκευση εμβολίων, ενώ το εμβόλιο Covid-19 χορηγείται σε δύο ξεχωριστές δόσεις.

Η Bayraktar είπε ότι εάν 50 χιλιάδες εμβόλια έρθουν πρώτα στη χώρα, το εμβόλιο θα χορηγηθεί σε 25 χιλιάδες άτομα στο πρώτο στάδιο.

Επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανησυχία στο κοινό ότι τα εμβόλια μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες, η Bayraktar είπε, «Τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή να είναι αναποτελεσματικά. Ωστόσο, το εμβόλιο BioNTech-Pfizer δεν αναμένεται να είναι αναποτελεσματικό », είπε.

Τονίζοντας ότι ανεξάρτητα από το εμβόλιο που έρχεται στη χώρα, οι άνθρωποι πρέπει να ενημερώνονται για τα εμβόλια, η Bayraktar δήλωσε επίσης ότι δεν είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν.

Hızal: “Δεν υπάρχει πλήρης σαφήνεια σχετικά με τον προγραμματισμό εμβολίων στη χώρα”

Ειδικός για παιδικές παθήσεις Dr. Ο Halil Hızal δήλωσε ότι τα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν στην ΤΔΒΚ προτού τα εμβόλια Covid-19 φτάσουν σε πολλές χώρες του κόσμου.

Δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει απόλυτη σαφήνεια σχετικά με τον προγραμματισμό εμβολίων στη χώρα, ο Χιζάλ είπε ότι ο προγραμματισμός εμβολιασμού πρέπει να γίνει και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, στους γηροκομεία, σε άτομα άνω των 65 ετών και σε άτομα με χρόνιες ασθένειες σε αυτόν τον σχεδιασμό.

Εκφράζοντας την άποψή του ότι είναι εναντίον του εμβολίου που δεν έχουν εγκρίνει τα ευρωπαϊκά ιδρύματα υγείας, ο Hızal είπε επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτές σχετικά με τον «αντι-εμβολιασμό» διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανταλλαγή επιστημονικών πληροφοριών.

.Source