Πραγματοποιήθηκε κοινή εκδήλωση της Σχολής Αρχιτεκτονικής της EUL και του INTBAU Κύπρου

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Lefke (EUL) Σχολή Αρχιτεκτονικής και Διεθνής Ένωση Παραδοσιακών Κτιρίων, Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας, INTABU – Κύπρος, “Σειρά σεμιναρίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς INTBAU Cyprus-EUL”
Η πρώτη παρουσίαση της κοινής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μεταξύ 14:00 και 15:00 τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτικό Μηχανικό Cem Taneri, εμπειρογνώμονα στον τομέα της αποκατάστασης και φιλοξενήθηκε από την EUL, μέσω της Microsoft Teams.

EUL Σχολή Αρχιτεκτονικής Πρύτανης Καθ. Δρ. Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Lerzan Aras, ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Cem Taneri με τίτλο «Γοτθικές θρησκευτικές δομές του 14ου αιώνα στη Βόρεια Κύπρο: Μέτρα και δομικές παρεμβάσεις κατά των σεισμών σε όλη την ιστορία» ολοκληρώθηκε με την έντονη συμμετοχή μαθητών. Στην παρουσίαση, τα μέτρα και οι ενισχύσεις που ελήφθησαν κατά του σεισμού επεξηγήθηκαν σε 7 γοτθικά θρησκευτικά κτίρια που επιλέχθηκαν από μοναστήρια, καθεδρικούς ναούς και εκκλησίες για να διασφαλιστεί ότι οι κατασκευές επέζησαν μέχρι σήμερα. Σεισμοί σε όλη την ιστορία στην Κύπρο, ζημιές που προκλήθηκαν από σεισμούς
και οι ερευνητικές μέθοδοι που πραγματοποιήθηκαν για την απόκτηση αυτών των δεδομένων ήταν από τα εξέχοντα θέματα. Εκτός από την ιστορική έρευνα που χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό δεδομένων, δόθηκε προσοχή στην εφαρμογή μη καταστροφικής μεθόδου διάγνωσης για τη λήψη πιο αποτελεσματικών δεδομένων. Ο Taneri εξήγησε τις μεθόδους ραντάρ που διεισδύουν στο έδαφος (YNR) και τις υπέρυθρες θερμογραφίες που χρησιμοποιούνται στην έρευνά του σε επιλεγμένες δομές.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα μέλη της σχολής οργάνωσης εκδήλωσης Asst Ανάδοχος Δρ. Makbule Oktay και Asst. Ανάδοχος Δρ. Nilay Bilsel και καθηγητής Δρ. Lerzan Aras, λόγω της συμμετοχής του στο Cem Taneri και των πολύτιμων πληροφοριών που διαβίβασε, καθηγητής Δρ. Ευχαρίστησε τον Özgür Dinçyürek για τη συνεργασία και την υποστήριξή του. Η δεύτερη παρουσίαση της εκδήλωσης είναι στις 4 Ιανουαρίου 2021, μεταξύ 14:00 και 15:00, online μέσω του Microsoft Teams.
Θα πραγματοποιηθεί με την παρουσίαση του Expert Protection Expert Protectionzge Özbekoğlu.

Source