Πραγματοποιήθηκε κοινή εκδήλωση της Σχολής Αρχιτεκτονικής της EUL και του INTBAU Κύπρου

Η πρώτη παρουσίαση της κοινής εκδήλωσης της Σχολής Αρχιτεκτονικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Lefke (EUL) και της Διεθνούς Ένωσης Παραδοσιακών Κτιρίων, Αρχιτεκτονικής και Αστικοποίησης, INTABU – Κύπρου, “Σειρά σεμιναρίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς INTBAU Cyprus-EUL” είναι online μεταξύ 14:00 και 15:00 τη Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020. πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτικό Μηχανικό Cem Taneri, εμπειρογνώμονα στον τομέα της αποκατάστασης και φιλοξενήθηκε από την EUL, μέσω της Microsoft Teams.

EUL Σχολή Αρχιτεκτονικής Πρύτανης Καθ. Δρ. Μετά την εναρκτήρια ομιλία του Lerzan Aras, του Cem Taneri’s «Γοτθικά θρησκευτικά κτήρια του 14ου αιώνα στη Βόρεια Κύπρο: Μέτρα και δομικές παρεμβάσεις κατά των σεισμών σε όλη την ιστορία» Η παρουσίαση με τίτλο ολοκληρώθηκε με την έντονη συμμετοχή των μαθητών. Στην παρουσίαση, τα μέτρα και οι ενισχύσεις που ελήφθησαν κατά του σεισμού επεξηγήθηκαν σε 7 γοτθικά θρησκευτικά κτίρια που επιλέχθηκαν από μοναστήρια, καθεδρικούς ναούς και εκκλησίες για να διασφαλιστεί ότι οι κατασκευές επέζησαν μέχρι σήμερα. Οι σεισμοί που έχουν συμβεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της ιστορίας στην Κύπρο, οι ζημιές που προκλήθηκαν από σεισμούς και οι ερευνητικές μέθοδοι που πραγματοποιήθηκαν για τη λήψη αυτών των δεδομένων ήταν από τα εξέχοντα θέματα. Εκτός από την ιστορική έρευνα που χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό δεδομένων, δόθηκε προσοχή στην εφαρμογή μη καταστροφικής μεθόδου διάγνωσης για τη λήψη πιο αποτελεσματικών δεδομένων. Ο Taneri εξήγησε τις μεθόδους ραντάρ που διεισδύουν στο έδαφος (YNR) και τις υπέρυθρες θερμογραφίες που χρησιμοποιούνται στην έρευνά του σε επιλεγμένες δομές.

Στο τέλος της εκδήλωσης, τα μέλη της σχολής οργάνωσης εκδήλωσης Asst Ανάδοχος Δρ. Makbule Oktay και Asst. Ανάδοχος Δρ. Nilay Bilsel και καθηγητής Δρ. Lerzan Aras, λόγω της συμμετοχής του στο Cem Taneri και των πολύτιμων πληροφοριών που διαβίβασε, καθηγητής Δρ. Ευχαρίστησε τον Özgür Dinçyürek για τη συνεργασία και την υποστήριξή του. Η δεύτερη παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου 2021, μεταξύ 14:00 και 15:00, online μέσω της Microsoft Teams με την παρουσίαση του Master Architect Protection Expert Özge Özbekoğlu.

.Source