Πραγματοποιήθηκε το Συμπόσιο Necmettin Erbakan – Ενημέρωση ειδήσεων

Προστέθηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 στις 14:02.

Το Συμπόσιο Necmettin Erbakan πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26-27 Δεκεμβρίου 2020 από την Konya Αντιπροσώπευση Ιδέας Πολιτισμού, Σκέψης, Σύνδεσης Πολιτικής Οικονομίας. Στο συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Διαδίκτυο, την πρώτη ημέρα του Συμποσίου Necmettin Erbakan, υπό την προεδρία του Ali Öztürk, προέδρου της Ένωσης Πολιτισμού, πρώην υπουργός Εξωτερικών, Teoman Rıza Göneri, Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας της IHH Bülent Yıldırım, Μέλος του Πανεπιστημίου Bolu Θα λάβει χώρα ως ομιλητής. Τη δεύτερη ημέρα του συμποσίου, υπό την εποπτεία του Δικηγόρου Βέλι Τολό, Δημόσιου Επικεφαλής Ελεγκτή-Διαμεσολαβητή Şeref Malkoç, Αναπληρωτής Dr. Ο Nazim Maviş και ο Πρόεδρος του aviKADAV Ömer Korkmaz συμμετείχαν ως ομιλητές.

«ΑΠΟΛΑΠΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ERBAKAN ΜΑΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ»
Κάνοντας την εναρκτήρια ομιλία του συμποσίου, ο εκπρόσωπος της Medeniyet Association Konya Veyis Ersöz επεσήμανε ότι προσπαθούν να κατανοήσουν τον Necmettin Erbakan και να φέρουν τα ιδανικά τους μαζί με τις νέες γενιές και είπε: «Δυστυχώς, λυπούμαστε για την πανδημία που δεν μπορέσαμε να συγκεντρωθούμε κάτω από την ίδια στέγη και να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα. Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον Necmettin Erbakan, τον πρωθυπουργό της 54ης κυβέρνησης που άφησε βαθιά ίχνη στην ιστορία της Konya, του πολύτιμου πρεσβύτερου μας, που είναι υπέρ των καταπιεσμένων, και να φέρει τα ιδανικά του μαζί με τις νέες γενιές. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος μας, οι διευθυντές των κεντρικών γραφείων, όλοι οι επαρχιακοί και περιφερειακοί εκπρόσωποι. Πανεπιστήμιο Necmettin Erbakan, Πλατφόρμα Οργανώσεων Κοινωνίας των Πολιτών της Konya και τα μέλη της, πολύτιμα στελέχη ΜΚΟ, Εφημερίδα Konya Yenigün, Εφημερίδα Yeni Meram, KON TV, η οποία μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά μας, το Ίδρυμα ARDEV και τους διαχειριστές του, που παρέχουν τεχνική υποστήριξη σε εμάς και το πρόγραμμά μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολύτιμους συμμετέχοντες μας που προσθέτουν πλούτο χάνοντας το χρόνο τους και όλους τους καλεσμένους μας που παρακολουθούν το πρόγραμμά μας στην αρχή των οθονών τους. “έδωσε τις δηλώσεις.

«Ο ΟΡΙΖΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΒΑΚΑΝ ΧΟΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΤΟΣ»
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας της IHH Bülent Yıldırım Prof. Δρ. Σημειώνοντας ότι ο Necmettin Erbakan είχε έναν ευρύ ορίζοντα, είπε, “Οι ορίζοντες του δασκάλου ήταν πολύ ευρείς. Είθε ο Αλλάχ να είναι ευχαριστημένος μαζί του. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Erbakan Hodja ήταν ότι ο Erbakan Hodja δεν ήταν μόνο ο Erbakan Hodja. Ήταν ο Erbakan Hodja με τους φίλους του. Ήταν πιστός σε όλους τους φίλους του, ήταν πιστός, Δεν ήθελε να μείνει κανένας χωρίς δουλειά. Εκπαιδεύτηκε επίσης το δεύτερο και τρίτο στελέχη εκτός από το δικό του ειδικό προσωπικό. Οι περισσότεροι από τους ηγέτες της εκκλησίας δεν το κατάλαβαν τότε. Εξετάζουμε. Σήμερα διατηρούνται τα χέρια των ΟΚΠ στην Τουρκία, αν και δεν είστε ο αξιωματικός όσο και σε άλλες ΜΚΟ, όλες στην ιδέα, τον προσανατολισμό του Erbakan, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους εκπαιδεύτηκαν οι άνθρωποι του Erbakan Hodja, θα ανοίξει το δρόμο για τους ανθρώπους. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι πήρε το Ισλάμ από τα τέσσερα τείχη και το έφερε στην πλατεία. Ο αείμνηστος Χότζα στους τομείς της τεχνολογίας, της πολιτικής και της διοίκησης ήταν ένα παράδειγμα για όλους μας. ” μίλησε.

«Η ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ»
Καθηγητής Δρ. Επισημαίνοντας ότι ο Necmettin Erbakan είναι πρόσωπο ιδεών, σκέψεων και ενεργειών, ο υπουργός Εξωτερικών Teoman Rıza Göneri είπε, “Στο 10ο έτος του θανάτου του, οι ιδέες του συζητούνται όλο και περισσότερο. Αυτό δείχνει σαφώς τη διαφορά σε άλλους ηγέτες όσον αφορά την επαφή του με το κοινό και το όραμά του. Ο δάσκαλός μας Erbakan ήταν άτομο ιδεών, σκέψεων και ενεργειών. Σήμερα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ιδεών. Έχει εξυπηρετήσει ανθρώπους με τις σκέψεις του. Αλλά υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι που το μετατρέπουν σε δράση, το αντανακλούν στους ανθρώπους, δημιουργούν μάζες γύρω από αυτό και μετασχηματίζονται. Ο Erbakan έρχεται πρώτος στην εποχή μας. Ο Ερμπακάν είναι ένας καλά μορφωμένος δερβίς, ένας μουτζαχίντ, ένας ιδεολόγος, ένας κύριος, ένας ηγέτης και ένας ηγέτης. Δεν έχω γνωρίσει κανένα άλλο άτομο που πιστεύει ότι ο Ερμπακάν θα φέρει ειρήνη, ευτυχία και ευτυχία στον πολιτισμό μας, την ανωτερότητα του Ισλάμ και ότι το Ισλάμ θα φέρει ευημερία στους ανθρώπους. εξαιρετικά απαλό, αξιοπρεπές, πάντα στενό, ποτέ δεν διέσχισε τα πόδια του στη ζωή του. Έχει ευγένεια, καλοσύνη που δεν έχετε ξαναδεί. Θα ντύσει εξαιρετικά ευγενικά, κομψά και καθαρά. Ήταν ενεργητικό και δυναμικό. Ήταν εξαιρετικά καλός. Ήταν χαμογελαστός και πιστός. Ήταν ελεήμων. Γνωρίζουμε συχνά ότι ο Erbakan Hodja δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του απέναντι σε διάφορα γεγονότα. Ήταν εξαιρετικά έξυπνος. Είχε επίσης μια πολύ δυνατή μνήμη. Ο δάσκαλός μας Erbakan ήταν εξαιρετικά εργατικός. Ήταν ένα πνευματώδες, πνευματώδες αστείο. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

«ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ERBAKAN HOCA, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ERBAKAN HOCA WELL»
Επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε καλά τον Erbakan Hodja για να γνωρίσουμε τον Erbakan Hodja, ο αναπληρωτής του 20ου όρου Bolu, Mustafa Yünlüoğlu, δήλωσε: «Για να γνωρίσουμε τον Erbakan Hoca, είναι απαραίτητο να γνωρίσουμε την κοινωνιολογική, οικονομική και πολιτιστική στιγμή του Erbakan Hodja. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πολύ καλά το παρελθόν πριν από τον Erbakan Hodja. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε καλά τους λόγους που έκαναν τον Hodja δυναμικό, ηθοποιό και αντιπολίτευση. Επειδή ο Erbakan είναι ένα άτομο που μεγάλωσε σε μια περίοδο που απαγορεύτηκε να πει τον Αλλάχ. ιδρώτας, τόσα πολλά δάκρυα, πολλοί βλαστοί, υπάρχουν εκτελέσεις. Ερμπάκεν ξέρουμε ότι το διαχειρίζεται η Τουρκία που ήταν στη νεολαία. Το Κόμμα Ευημερίας έκλεισε τη νοοτροπία εκείνων των ημερών Swords Families, Kel Ali, την οικογένεια Necip και μια ομάδα ανεξαρτησίας Tribunals με το όνομα Όπως ο πλοίαρχος που εκτελέστηκαν τα μορφωμένα στελέχη αυτού του έθνους, μερικοί εξόριστοι, οι άνθρωποι που αποκαλούμε σπαθί ξέρουν να πιστέψουν στη θρησκεία αυτού του έθνους, Άτομα όπως ο Said-i Nursi και ο Gönenli Mehmet Efendi έθεσαν αυτό το θεμέλιο. Στη συνέχεια, ήταν ο αείμνηστος μου Erbakan Hocam που έφερε αυτές τις ιδέες σε δράση και τις έθεσε σε εφαρμογή. Αυτό το έργο από την πλευρά του Enfuku, τόσο της επιστήμης του Erbakan, της επιστημονικής πλευράς, της πνευματικής πλευράς, τόσο της δυτικής όσο και της ανατολικής, και οι δύο πράκτορες γνωρίζουν και τις δύο έννοιες ότι ο Erbakan έφερε ένα πολύ διαφορετικό σημείο πολιτικής κατανόησης στην Τουρκία. Αν σήμερα είστε, εάν είμαστε εμείς, εάν η ακαδημία εμφανίζεται στις διαφημίσεις σας και ούτω καθεξής στην Τουρκία, εάν οι άνθρωποι ανεξάρτητα από τις εκατοντάδες τοποθεσίες σε πολλά μέρη της καρποφορίας των σπόρων που έχουν Erbakan σε τίποτα. “

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΘΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ»
Μέλος του Πανεπιστημίου Necmettin Erbakan (NEU) Mahmoud Rights, επισημαίνοντας ότι τα ανοιχτά σύνορα του κινήματος του Akin Milli Gorus, “Η κίνηση της εθνικής άποψης των συνόρων της πολιτικής στην Τουρκία έδειξε ότι γίνεται μόνο στα τρέχοντα σύνορα της Τουρκίας. 3 είχαν έναν στόχο: Η πολιτική της εντός των συνόρων της. Πρώτα ξεκίνησε εδώ, διασφαλίζοντας ότι κανείς δεν αισθάνεται τον εαυτό του όπως ο άλλος. Δεύτερον, η ίδρυση της Ισλαμικής Ένωσης. Η οικοδόμηση μιας πολιτικής που θα φτάσει στην οθωμανική ενδοχώρα και στη συνέχεια σε ολόκληρη τη μουσουλμανική γεωγραφία. Η τρίτη είναι εξίσου σημαντική. Η ιστορία της ανθρωπότητας μας δείχνει ότι τη στιγμή που το Ισλάμ ήταν σε άνοδο και τη χρυσή εποχή του Ισλάμ, η ανθρωπότητα ζούσε επίσης μια χρυσή εποχή, επειδή οι Μουσουλμάνοι δεν ήταν μόνο εκείνοι που κρατούσαν αυτούς που ήταν σαν τους εαυτούς τους, αλλά και εκείνοι που δεν ήταν σαν αυτούς. Αυτά τα δύο πράγματα δεν πρέπει να συγχέονται. Γνωρίζουμε ότι είναι αντι-ιονιστής. Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται σε σοβαρό αγώνα. Ο Erbakan δεν ήταν αντισημιτικός. Ήταν αντι-ιονιστής. Ο Σιωνισμός είναι ο μεγαλύτερος ταραχοποιός του Ιουδαϊσμού. Πονάει όλους γύρω του. Ωστόσο, η μεγαλύτερη ζημιά είναι για τον Ιουδαϊσμό. Ας τονίσουμε λοιπόν ότι αυτό το κίνημα δεν είναι αντισημιτικό αλλά αντι-σιωνιστικό. Τα ίχνη συνεχίζονται, θυμόμαστε σήμερα καθώς άφησε μια σημαντική κληρονομιά στην Τουρκία. Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι μπορούμε να δούμε τον αείμνηστο Erbakan και τον αγώνα του για την αύξηση των προσπαθειών προς την κατανόηση και την εκπλήρωση του καθήκοντός μας. “

«Οι σπόροι αριστερά από τον ERBAKAN HOCA εξακολουθούν να συνεχίζουν να μεγαλώνουν»
Επισημαίνοντας ότι οι σπόροι που άφησε ο Erbakan Hodja εξακολουθούν να αναπτύσσονται, ο Αρχηγός του Δημόσιου Επιθεωρητή (Διαμεσολαβητής) Şeref Malkoç είπε, “Οι σπόροι που άφησε ο εκλιπόμενος Erbakan Hodja εξακολουθούν να αναπτύσσονται. Από καιρό σε καιρό, αυτοί οι σπόροι μπορεί να χιονίσουν, μερικές φορές ξηρασία ή παγετό. Οι σπόροι είναι στερεοί σπόροι. Θα συνεχίσει να αυξάνει τους ανθρώπους, να δημιουργεί ιδέες και να ιδρύει θεσμούς. Πιστεύω ότι αυτές οι ιδέες θα κυβερνήσουν την Τουρκική Δημοκρατία τον 2ο αιώνα της. Θα έβλεπε την υπόθεση της Κύπρου ως υπόθεση, ειδικά στην Κυπριακή ειρηνευτική επιχείρηση το 1974. θα έλεγα μια μεγάλη στιγμή ευχαρίστησης. Εάν είναι σήμερα η Τουρκία έχει λόγο στην Κύπρο, αν σήμερα η Κύπρος σχετικά με το φυσικό αέριο και παρόμοιες μελέτες κάνει η Τουρκία εάν έχει ψηφίσει η ειρηνευτική επιχείρηση του 1974 για τον αριθμό του πρωθυπουργού του Έβετ Έιτβιτ. η δύναμη ήταν η αντίσταση, η αποφασιστικότητα και ο αγώνας του Erbakan Hodja. είπε.

«Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΑΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΟΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»
Το εθνικό όραμα του ισλαμικού κόσμου είναι πολύ εντυπωσιακό, το μεγάλο όραμα δίνει στον αναπληρωτή του κόμματος AK του Sinop, Ναζίμ Μάβις, “Το National Vision Motion feet είναι ένα κίνημα που μπαίνει στην επικράτεια της Τουρκίας. Δεν είναι προβληματικό με την ιστορία και με την ιστορία των σημαντικών παραγόντων. Οι αυθεντικοί Ισλαμικοί που άνθισαν σε αυτήν τη γη δεν είναι προβληματική παράδοση. Αυτό Το εθνικό όραμα έφερε ένα μεγάλο όραμα στον ισλαμικό κόσμο. Η όλη ζωή του Erbakan Hodja βασίστηκε σε έναν ισλαμικό αγώνα. “Νομίζεις τι κάνουμε. Κάνουμε ό, τι κάνουμε μόνο για να κερδίσουμε την έγκριση του Αλλάχ. ” αυτός είπε. Ο αγώνας για χάρη του Θεού κάτω από την ομπρέλα ενός πολιτικού κόμματος είναι κάτι νέο. Είναι νέο πράγμα ότι ένας καθηγητής, ένας τεχνικός μηχανικός, ένας μηχανικός που δεν προέρχεται από την παράδοση της madrasah, είναι ο ηγέτης του Ισλάμ, σαν να σκάβει μια πέτρα για τους αφέντες της παράδοσης της madrasah. Ήταν ένας ισλαμιστής ηγέτης που παρέμεινε πάντα στη δημοκρατία και τη νομιμότητα, χωρίς να καταφύγει στη βία, με ένα υπέροχο όραμα, υποστηρίζοντας την κληρονομιά του παρελθόντος, αλλά διαβάζοντας το παρόν πολύ καλά και διαβάζοντας τον μελλοντικό κόσμο πολύ καλά. Ο Θεός να τον ευλογεί. ”

«ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΥ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ
Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Διαπολιτισμικής Αλληλεγγύης Εκπαίδευσης και Έρευνας της Κωνσταντινούπολης (ADKADAV) Ömer Korkmaz είπε, “Ο Ερμπάκαν Χότζα συγκέντρωσε τους σεΐχες στο πρωθυπουργείο, κάλεσε δασκάλους, οπότε απομακρύνθηκε από την εξουσία. Ειπώθηκε. Ως εκ τούτου, δεν απομακρύνθηκε από την εξουσία. Τα καταστήματα της Κωνσταντινούπολης και η πρωτεύουσα της Κωνσταντινούπολης έδωσαν την απόφαση να απομακρύνουν τον Ερμπακάν Χότζια από την εξουσία. Επειδή τους ζήτησε να επιστρέψουν τα χρήματα του λαού. “Φέρτε τα χρήματα του έθνους και τα βάλτε στα υπουργεία. Θέλουμε να υπηρετήσουμε τη χώρα με αυτά τα χρήματα. ” είπε. Η ζωή του Erbakan Hodja ήταν τοπική και εθνική. Η Τουρκία σκέφτηκε κεντραρισμένη. Επομένως, όσοι αντιτίθενται στον Erbakan Hodja μπορούν να πουν τα πάντα, αλλά κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για την εθνικότητά του. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι συνδέεται με ένα μέρος έξω από αυτά τα εδάφη. Το έδειξε σε όλες τις κινήσεις του. Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της ζωής μου είναι η κατανόηση του Τζιχάντ από τον Έρμπακάν Χότζα, ο ορισμός του για την τζιχάντ. Ως Εθνικές Γνώμες, εμείς, ως Εθνικές Γνώμες, υπερασπιζόμαστε και τραγουδούμε εύκολα την τζιχάντ που μας δίδαξε ο Ερμπάκαν Χόντζα, ακόμη και στις πιο κρίσιμες καταστάσεις. Παρόλο που η έννοια της τζιχάντ έχει μολυνθεί στον κόσμο, εμείς οι Εθνικές Γνώμες μπορούμε ακόμα να υπερασπιστούμε την τζιχάντ πολύ άνετα, παρά τη χρήση 3-5 ανίδεων νέων από διεθνείς οργανισμούς πληροφοριών για να μολύνουν την έννοια του τζιχάντ. Επειδή η κατανόησή μας για το τζιχάντ είναι εποικοδομητική, αναπτυξιακή, παραγωγική και επικεντρωμένη στην ειρήνη τζιχάντ. Δεδομένου ότι ανήκουμε σε έναν ηγέτη που εξήγησε ότι η παγκόσμια ειρήνη περνά από την τζιχάντ, η τζιχάντ που περιέγραψε δεν έχει ενοχλήσει ποτέ αυτήν την κοινωνία ή αυτή τη χώρα. Λόγω της κατανόησης του τζιχάντ, δεν έχει καν τον κατάλληλο λόγο. Η κατανόηση της τζιχάντ ήταν μια υπέροχη κατανόηση της τζιχάντ. Ήταν ένα τζιχάντ που έκανε για τον απελευθερωτικό αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας. Για αυτόν, η ηθική ήταν η βάση της πολιτικής. Πρώτον, όταν είπε πνευματικότητα, είπε: «Δεν υπάρχει πολιτική όπου δεν υπάρχει ηθική. Μια ανήθικη πολιτική δεν μπορεί να είναι πολιτική».

Source