Πριν από τη δεύτερη διαδικασία παραπομπής … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Μια εβδομάδα μετά τη βία που σκότωσε πέντε άτομα στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 3 μ.μ. Περίπου 00 (τοπική ώρα, 22:00 ελληνική ώρα) σχετικά με το κατηγορητήριο εναντίον του.

Αυτό το κατηγορητήριο, υποστηριζόμενο από μεγάλο αριθμό Δημοκρατών που ελέγχουν το κατώτερο σώμα, το οποίο έχει τη συντριπτική υποστήριξη μερικών Ρεπουμπλικάνων, αναμένεται να γίνει εύκολα αποδεκτό.

Σύμφωνα με το APE-MPE, ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι ο πρώτος στην ιστορία που θα σταλεί δύο φορές στο Κογκρέσο κατά την απομάκρυνσή του.

Ωστόσο, ο ταραχώδης πρόεδρος έδειξε χθες ότι παραμένει σίγουρος ότι κανείς δεν θα βιαστεί να απομακρυνθεί από τον Λευκό Οίκο μέχρι το τέλος της θητείας του στις 20 Ιανουαρίου.

Από τον Άλαμ του Τέξας, προσπάθησε να πάρει μια λιγότερο επιθετική στάση από την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας για “ειρήνη και ησυχία”. Προσπάθησε επίσης να υποβαθμίσει τη διαδικασία, λέγοντας ότι ήταν δημοκρατικός ελιγμός, ένα νέο «κυνήγι μαγισσών».

“Όχι” ο Πένες απολύει τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο αντιπρόεδρος του, Μάικ Πενς, αργότερα αρνήθηκε περαιτέρω απειλές εναντίον του, αρνούμενος να αναφέρει την 25η τροποποίηση του συντάγματος, η οποία θα του επέτρεπε να εκδιώξει τον απερχόμενο πρόεδρο, λέγοντας ότι δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Παρά την απόρριψη αυτή, η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου οι δημοκράτες είναι στην πλειοψηφία, ενέκρινε ένα συμβολικό ψήφισμα που του καλεί να παραπέμψει στην τροπολογία.

Ωστόσο, παρόλο που αυτή η απόφαση υποστηρίχθηκε από έναν μόνο Ρεπουμπλικανικό, η παραπομπή θα μπορούσε να χαιρετιστεί από μεγαλύτερο αριθμό Ρεπουμπλικανών.

Χθες, Τρίτη το απόγευμα, οι πέντε ανακοίνωσαν ήδη την υποστήριξή τους. Ανάμεσά τους είναι η Liz Cheney, ένας από τους ηγέτες της Δημοκρατικής μειονότητας στο κοινοβούλιο, η κόρη του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

“Τίποτα δεν θα συνέβαινε χωρίς τον πρόεδρο”, είπε σε μια οργισμένη δήλωση.

Από την πλευρά της, η Νανσί Πελόσι, μια ισχυρή δημοκρατική ομιλητής του κοινοβουλίου, αποκάλυψε τα ονόματα των «εισαγγελέων» της, οι οποίοι θα επιφορτιστούν να φέρουν την υπόθεση στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία, για να μεσολαβήσουν για την απομάκρυνση του προέδρου.

Ο Τραμπ απομονώθηκε
Φεύγοντας από την Ουάσινγκτον την Τρίτη το πρωί, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τη διαδικασία “εξαιρετικά γελοία” και είπε ότι ήταν “εξαιρετικά εξωφρενική” στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ισχυρίστηκε ότι η ομολογία του είχε ληφθεί μέσω βασανιστηρίων και ότι η ομολογία του είχε ληφθεί μέσω βασανιστηρίων.

Παρά την εμπιστοσύνη που του δείχνει η υποστήριξη ορισμένων νομοθέτων και γερουσιαστών που είναι πιστοί σε αυτόν, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο απομονωμένος από ποτέ, με μια σειρά παραιτήσεων από την κυβέρνησή του και σκληρή κριτική.

Το YouTube έκλεισε προσωρινά το κανάλι του Trump την Τρίτη το βράδυ και κατάργησε ένα βίντεο που ανέφερε ότι παραβίαζε τους κανόνες του για υποκίνηση βίας. Την περασμένη εβδομάδα, το Twitter έκλεισε για πάντα τον λογαριασμό του.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ είπε στους συγγενείς του ότι χαιρέτισε τους ισχυρισμούς των Δημοκρατικών, λέγοντας ότι θα βοηθήσει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τελικά να γυρίσει τη σελίδα στον Τραμπ.

Ο McConnell, του οποίου η φήμη είναι υψηλή, κρατά το κλειδί για το αποτέλεσμα αυτής της ιστορικής διαδικασίας. Διότι σε μια δημόσια δήλωση θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές να καταδικάσουν τον 45ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δημοκράτες θα αναλάβουν τον έλεγχο της ψηφοφορίας στις 20 Ιανουαρίου, αλλά θα χρειαστούν πολλοί Ρεπουμπλικάνοι να φτάσουν στην πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται για καταδίκη.

Υπάρχει κίνδυνος η δίκη να εμποδίσει τους Δημοκρατικούς να εγκρίνουν νομοθεσία βάσει του Μπάιντεν, μονοπωλώντας τη Γερουσία.

Το στενό o Μπάιντεν θα ορκιστεί υπό αυστηρή ασφάλεια στις 20 Ιανουαρίου, ακριβώς στα σκαλιά του Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Επικρίθηκε την περασμένη Τετάρτη για καθυστέρηση της ανάπτυξης της Εθνικής Φρουράς, το Πεντάγωνο αυτή τη φορά επιβεβαίωσε την ανάπτυξη 15.000 στρατευμάτων για την τελετή της ορκωμοσίας.

Τα μέλη της Εθνικής Φρουράς, αν και αρχικά κινητοποιήθηκαν για να παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη στην αστυνομία, άρχισαν να μεταφέρουν όπλα αργά χθες το βράδυ, την Τρίτη το βράδυ, λέει ο φωτογράφος της γαλλικής υπηρεσίας.

“Δεν φοβάμαι”, δήλωσε ο Μπάιντεν τη Δευτέρα, παρά τον κίνδυνο νέων διαμαρτυριών για τον Τραμπ.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/tramp-antimetopos-deyteri-diadikasia-parapompi-toy

Πηγή: iefimerida.gr

Source