Προβλέπουν τη σταθερότητα του ιού κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ιταλοί ειδικοί λένε ότι ο ιός δεν θα εξαφανιστεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022. Δεν υπάρχει ακόμη αποκλεισμός, ας πούμε στη Γαλλία, ενώ στη Σουηδία μόνο σήμερα ανακοινώθηκε η χρήση της μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορανοϊό στην Ιταλία σήμερα είναι 575 με 16.202 νέες περιπτώσεις. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 169.045 διαγνωστικά τεστ, εκ των οποίων το 9,5% ήταν θετικό. Τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες, ο αριθμός των νεκρών ήταν 659 και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 11.212. Ο αριθμός των ασθενών στη ΜΕΘ της χώρας είναι 21 λιγότερος από χθες, και 96 λιγότεροι σε νοσοκομεία. 73.604 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ιταλία από την αρχή της επιδημίας.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Lazaro Spalanzani στη Ρώμη, Useppe Ipolito, δήλωσε ότι ο αριθμός των θανάτων από τον κοροναϊό στην Ιταλία ήταν τρεις φορές υψηλότερος από την εποχική γρίπη. “Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι με το εμβόλιο θα επιστρέψουμε αμέσως στις οικείες συνήθειες μας. “Νομίζω ότι αυτός ο ιός θα μείνει μαζί μας μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022”, πρόσθεσε ο Ipolito.

Η Γαλλία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να εφαρμόσει τοπικές κυρώσεις για τον περιορισμό της επιδημίας Covid-19, δεδομένου του τρέχοντος ρυθμού εξάπλωσης της νόσου, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Gabriel Atal. “Η ταχεία κυκλοφορία του ιού δεν δικαιολογεί τη χρήση τοπικών μέσων αποκλεισμού”, δήλωσε ο Atal στην τηλεόραση της BFM.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει έλλειψη δόσεων εμβολίου στη Γαλλία, η χώρα θα επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού ενός εκατομμυρίου ανθρώπων έως τον Φεβρουάριο, αφού επικρίνει τον αργό ρυθμό δόσης σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Βιέννης, περίπου 6.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κοροναϊού στην Αυστρία μέχρι στιγμής · 53.000 δόσεις του εμβολίου θα εισαχθούν έως το τέλος αυτής της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων εμβολιασμών σε γηροκομεία · οι εγκαταστάσεις υγείας θα ξεκινήσουν στις 12 Ιανουαρίου.

Η Ελβετική Διοίκηση Επιβολής Ναρκωτικών ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν βρήκε καμία σχέση μεταξύ του θανάτου ενός 91χρονου άνδρα στο καντόνι της Λουκέρνης και του εμβολίου Covid-19 του, προσθέτοντας ότι ο νεκρός είχε υποφέρει από αρκετές προϋπάρχουσες ασθένειες.

“Οι εξηγήσεις της καντονικής υγείας από το swissmedic κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα ιστορικό ασθένειας – θανάτου από τη σύνδεση της νόσου μεταξύ του” εμβολίου Covid-19 “είναι πολύ απίθανο”, είπε. ρυθμιστικός φορέας για τα ναρκωτικά στην επικοινωνία.

Η Σουηδία σήκωσε σήμερα τα μέτρα εναντίον ενός νέου κοροναϊού, προτρέποντας τους επιβάτες να φορούν μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες κατά τις ώρες κυκλοφορίας όταν η χώρα ανακοίνωσε έναν αριθμό θανάτων από το COVID-19.

Ενημερωμένες οδηγίες για τη μάσκα δημοσιεύθηκαν σε μια χώρα που ήταν απρόθυμη να αλλάξει τη συμπεριφορά των πολιτών ως απάντηση στην επιδημία μια ημέρα αφότου η εθνική υγειονομική αρχή συνέστησε τη χρήση της μάσκας ευρύτερα από επαγγελματίες υγείας.

Η Σουηδία ανέφερε σήμερα 8.846 νέες περιπτώσεις κοροναϊού deaths 243 θανάτους, ο υψηλότερος αριθμός στη χώρα μετά την επιδημία, αν και η σουηδική αρχή υγείας ανέφερε ότι τα στατιστικά στοιχεία παραμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια των διακοπών, με λιγότερες μελέτες να καθυστερούν τους θανάτους.

Source