Προβλήματα που μαστίζουν την Astrazeneca και τώρα το Janssen δεν επηρεάζουν το πρόγραμμα ανάπτυξης της Κύπρου

Πρώτα ήταν το εμβόλιο της Astrazeneca που μαστιζόταν με προβλήματα και τώρα της Johnson & Johnson που επιβεβαίωσε ότι μια παρτίδα απορρίφθηκε λόγω προβλημάτων παραγωγής. Και ότι η διάθεση εμβολίων της εταιρείας Janssen ήταν πιο αργή από το αναμενόμενο.

Ωστόσο, το πρόγραμμα ανάπτυξης της Κύπρου παραμένει ανεπηρέαστο, παρόλο που οι άνθρωποι έχουν καταστήσει σαφή τα εμβόλια Astrazeneca που προσφέρονται απέχουν πολύ από το να είναι τα αγαπημένα τους.

Και αυτό πιθανότατα θα συμβεί με τα εμβόλια Janssen των οποίων η ανακοίνωση για παράδοση στο νησί της Μεσογείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Απριλίου.

Εκτός από την αυξανόμενη ανησυχία των πολιτών σχετικά με τις παρενέργειες ενός εμβολίου, οι αρχές αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ραντεβού.

Η πύλη καταρρέει ουσιαστικά μετά από μαζικές προσπάθειες των πολιτών να κάνουν κράτηση για κουλοχέρη εκτός από την Astrazeneca.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πληροφορίες διέρρευσαν στον Τύπο την Παρασκευή το απόγευμα ότι το Υπουργείο Υγείας διαπραγματεύεται την ταχεία παροχή 100.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V τη στιγμή που θα εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Source