Προβλήματα της Μεσογείου և Τριμερείς σχέσεις με την Κύπρο … Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Sukri έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις ελληνο-αιγυπτιακές-κυπριακές τριμερείς σχέσεις, καλωσορίζοντας τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Ντεντιά, ο οποίος επισκέφθηκε το Κάιρο το πρωί του Καΐρου.

Αναφέρεται ότι η συνάντηση διήρκεσε 1,5 ώρες και πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα

Χαιρετίζοντας τον Έλληνα ομόλογό του, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και τις τριμερείς σχέσεις με την Κύπρο, μιλώντας για περαιτέρω ενίσχυση αυτών των σχέσεων στις εκτεταμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών, οι οποίες ξεκίνησαν αμέσως μετά την παρουσία του οι δύο υπουργοί.

“Αυτές οι σχέσεις αποτελούν ισχυρή απόδειξη των δεσμών φιλίας-συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες μοιράζονται τις ίδιες αξίες διαβίωσης στην ίδια περιοχή, για το κοινό καλό”, δήλωσε ο κ. Sucre.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ο Νίκος Ντεντιάς δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις δύο χώρες. Η Μεσόγειος, αλλά και η κατάσταση στη Λιβύη.

“Σήμερα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ ξανά στο Κάιρο με τον καλό μου φίλο, τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Soukri, και μετά να συναντηθώ με τις δύο αντιπροσωπείες”, δήλωσε ο Ντέντιας.

“Συζητήσαμε θέματα που σχετίζονται με τις δύο χώρες, την Ανατολική Μεσόγειο, την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τη διεξαγωγή ταχέων εκλογών για την προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης. “Και μπορέσαμε να κάνουμε μια ευρύτερη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος”, πρόσθεσε.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι αυτός “Το αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο Αλ Σίσι”

Πηγή: KYPE

Source