Προβλήματα του αθλητισμού και του πολιτισμού λόγω της επιδημίας στην επιτροπή εκπαίδευσης ξανά

Η συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον τομέα του αθλητισμού, του πολιτισμού και των συνεπειών τους λόγω της επιδημίας COVID-19 συνεχίστηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας την Τετάρτη.

ΜΙ: Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Αλληλεγγύης Μιχάλης ΓιώργκαςΣτις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, είπε ότι, δυστυχώς, οι νομοθετικές αποτυχίες και ελλείψεις, η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, η έλλειψη υπερβολικής παροχής υγειονομικής περίθαλψης, τα λάθη που έγιναν σήμερα, οδηγούν τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς να διαλύσουν. , δημιουργήστε και δημιουργήστε αθλήματα.

«Γι ‘αυτό καλούμε το Υπουργείο Υγείας և την Ομάδα Υγείας, η οποία τη συμβουλεύει να επανεξετάσει διεξοδικά τις αποφάσεις της տալ για να δώσει την ευκαιρία να πουλήσει σε οργανισμούς που μπορούν να έχουν με την ασφάλεια της υγείας εκτός από τους ενεργούς. “Σήμερα, τουλάχιστον, θα σώσουμε ό, τι απομένει”, πρόσθεσε.

ΜΙ: Πρόεδρος του Συνδέσμου Ηθοποιών Κύπρου Ανδρέας se eleposΣτις δηλώσεις του, είπε ότι ένα από τα κύρια ζητήματα που έθεσαν ήταν η θεσμοθέτηση, η νομοθεσία «Νόμος για τους ηθοποιούς», «όπου εγγράφουμε το επάγγελμα, δημιουργούμε ένα μητρώο ειδικών στον τομέα».

«Κοιτάζοντας τη σημερινή συνεδρία, υπάρχουν αρκετά όργανα που έχουν ήδη προσπαθήσει να θεσμοθετήσουν ή βρίσκονται στη διαδικασία θεσμοποίησης της βιομηχανίας, του επαγγέλματός τους, αλλά εκκρεμούν ακόμη. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάμε αμέσως στο πρόγραμμα για να δούμε “, πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι ακόμη και σήμερα όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής είναι θετικά, προσθέτοντας ότι ενώπιον του κοινοβουλίου είναι πολύ πιθανό ότι το νομοσχέδιο θα έρθει, να εκσυγχρονιστεί, να ψηφιστεί και να εγκριθεί, “έτσι ώστε πριν από το τέλος αυτού του κοινοβουλίου να έχουμε επιτέλους νομοθεσία στα χέρια μας. “

ΜΙ: Χριστιανός Κωνσταντίνου, Αναπληρωτής Γραμματέας του Τμήματος Θεατρικών Καλλιτεχνών ΣΙΔΙΚΕΚ, στις δηλώσεις του, είπε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία έθεσαν το ζήτημα της αναθεώρησης του μεγέθους των 50 ατόμων για να επιστρέψουν στην προηγούμενη μέτρηση, η οποία βασίστηκε στο 50% της χωρητικότητας.

Ζητήσαμε επίσης την περαιτέρω ενίσχυση των θεατρικών ηθοποιών, των οποίων η παραγωγή επηρεάστηκε από το 2020. “Δεν έχουν καλυφθεί μέχρι τώρα, δεν θα καλυφθούν ποτέ”, είπε.

Ανέφερε επίσης την ανάγκη για διευκρινίσεις σχετικά με το όφελος του καλλιτέχνη, το οποίο καλύπτει την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει ακόμη να δοθεί σε όσους έλαβαν το ελάχιστο ειδικό επίδομα ανεργίας έκτακτης ανάγκης, δηλαδή 250 ευρώ. Από 300 ευρώ. “Είναι αρκετά δυσανάλογο με τα 1.500 ευρώ που έχει ήδη ανακοινωθεί. Πρέπει να δοθεί έτσι ώστε αυτές οι ανισότητες και οι αδικίες να μην υπάρχουν”, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα πρόσφατα προβλήματα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας, η κ. Κωνσταντίνου συνέχισε. “Ζητήσαμε να δημιουργηθεί ένας κώδικας για την πρόληψη και τη θεραπεία αυτών των φαινομένων σε κάθε χώρο εργασίας όπου πραγματοποιείται καλλιτεχνική δραστηριότητα. Διευθυντές, έχουμε δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή δεοντολογίας και υποστήριξης για καλλιτέχνες, η οποία θα ασχολείται με τέτοιες αναφορές, καταγγελίες. , ενημερώστε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. և θα τους υποστηρίξει σε όλες τις προσπάθειές τους. “

Τελικά ανέφερε ότι προσφέρθηκαν επιπλέον 8998 sms στο κοινό που ήθελε να παρακολουθήσει το θέατρο, έτσι ώστε να μην στερηθεί τα άλλα δύο sms ή να μπορέσει να έρθει στο θέατρο χωρίς να χρησιμοποιήσει δύο sms δείχνοντας ένα εισιτήριο .

Πηγή: KYPE

Source