ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. “Η λύση δεν είναι δουλειά του Προέδρου”

«Η λύση δεν είναι δουλειά του Προέδρου», δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο, όταν ρωτήθηκε όταν σκέφτηκε μια λύση μεταξύ των δύο χωρών.

Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος τονίζει ότι πολλοί δεν γνωρίζουν ότι οποιαδήποτε λύση δεν είναι δουλειά του Προέδρου, σημειώνοντας ότι “είναι θέμα που πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα, είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν τελικά εάν θα αποδεχθούν ή θα απορρίψουν οποιαδήποτε λύση.”

Μιλώντας για το ανεπίσημο πεντάγραμμα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων, είπε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ πιστεύει ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι “είναι πιθανές οι άτυπες διαπραγματεύσεις, οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις είναι διαφορετικές. “Άτυπα, απαντάτε στην πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα.”

Ο Πρόεδρος απάντησε στην αντιπολίτευση, την κριτική που έλαβαν οι πολίτες για το Κυπριακό, την κατάσταση στην Αμμόχωστο. “Είναι ατυχές το γεγονός ότι ορισμένοι αγνοούν την πολιτική της Τουρκίας έναντι της Γαλάζιας Πατρίδας”.

Παρόλο που του ζητήθηκε να σχολιάσει ορισμένες από τις κορυφές του Δημοκρατικού συναγερμού για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διευκρίνισε ότι από τις συχνές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφίτου, ο οποίος τον περιέγραψε ως “δεν συνειδητοποιώ ότι έχει μια διαφορετική προσέγγιση στην εξωτερική πολιτική. “

Source