Προειδοποίηση ανθεκτικών σε δηλητηριάσεις “σούπερ αρουραίος” στη Βρετανία

Ανθεκτικό σε δηλητήρια στη Βρετανία

Βρετανοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι τα «σούπερ ποντίκια» θα μπορούσαν τώρα να εισβάλουν στα σπίτια για να τρώνε φαγητό τα Χριστούγεννα.

Ανθεκτικό σε δηλητήρια στη Βρετανία

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Σύμφωνα με τα δεδομένα 2019-2020 από την εκστρατεία υπεύθυνης χρήσης δηλητηριάσεων αρουραίων, αποδείχθηκε ότι το 74% των ποντικών ανέπτυξαν γονίδια που παρέχουν ανοσία στα δηλητήρια που χρησιμοποιούνται συνήθως.

Σε ορισμένα σημεία στη Βρετανία, έχει αναφερθεί ότι τα ποντίκια έχουν εξελιχθεί σε “σούπερ ποντίκια” με δύο διαφορετικά γονίδια αντοχής.

Στη χώρα Κορωνοϊός Στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν μετά τη μετάλλαξη, η απαγόρευση της κυκλοφορίας εφαρμόστηκε για την κάλυψη της Πρωτοχρονιάς.

Οι ειδικοί είπαν ότι με το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ, τα ποντίκια θα επιστρέψουν στο σπίτι για να βρουν φαγητό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σημειώθηκε αύξηση 25% στον πληθυσμό ποντικών στην πανδημία.

Η Jenny Rathbone της εταιρείας ελέγχου επιβλαβών οργανισμών Pest Control Services δήλωσε ότι οι αλλαγές στα ποντίκια είναι ανησυχητικές.

«Οι αλλαγές στα ποντίκια είναι ανησυχητικές, διότι οι βελτιώσεις« υβριδικής αντοχής »σημαίνουν ότι ορισμένα κοινά χρησιμοποιούμενα δηλητήρια δεν λειτουργούν πλέον. Εάν δεν έχουμε πολύ πιο κρύο χειμώνα από το συνηθισμένο, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξήσεις του ποσοστού αναπαραγωγής των ποντικών, μας περιμένει μια δύσκολη στιγμή το 2012.

Άλλες ειδήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο

.Source