Προειδοποίηση από το Υπουργείο Υγείας ότι το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης του Kovid-19

Σε γραπτή δήλωση του Υπουργείου, αναφέρθηκε ότι το κάπνισμα και η χρήση καπνού ενέχουν περισσότερους κινδύνους από ποτέ στις μέρες που αγωνίζονται με τον Kovid-19.

Στη δήλωση, η οποία υπογράμμισε ότι οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που καπνίζουν και εκτίθενται σε καπνό καπνού διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης Covid-19 από εκείνα που δεν χρησιμοποιούν και δεν εκτίθενται στον καπνό τσιγάρων, μεταφέρθηκαν οι ακόλουθες πληροφορίες :

“Το κάπνισμα μπορεί επίσης να προκαλέσει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα υγείας τον μήνα του Ραμαζανιού. Αφού δεν καπνίζετε όλη την ημέρα, κάπνισμα επανειλημμένα μετά το iftar ή χρήση άλλου προϊόντος καπνού, εμφανίζονται ξαφνικές αυξήσεις στο επίπεδο της νικοτίνης και του μονοξειδίου του άνθρακα στο αίμα. δύσκολο να μεταφερθεί αρκετό οξυγόνο στα όργανα, με αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο αρτηριακής πίεσης, εγκεφαλικής αιμορραγίας και εγκεφαλικού επεισοδίου, και ξαφνικές αιχμές νικοτίνης που προκαλούν αίσθημα παλμών και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Εάν η ποσότητα των προϊόντων καπνού που καταναλώνονται σε μια ολόκληρη ημέρα καταναλώνεται στο σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ του iftar και του sahur, οι επιβλαβείς επιπτώσεις αυξάνονται εκθετικά. Για αυτούς τους λόγους, είναι απαραίτητο να μην αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα καπνού αμέσως μετά το iftar και ακόμη και να θεωρήσετε τον μήνα του Ραμαζανιού ως ευκαιρία να απαλλαγείτε από αυτόν τον εθισμό. “

“Μια θετική αλλαγή ξεκινά στο σώμα από τη στιγμή που θα σταματήσει”

Κατά την καταπολέμηση του εθισμού στον καπνό, όσο μεγαλύτερη είναι η περίοδος διαχωρισμού από τα προϊόντα καπνού και τόσο μόνιμη μειώνεται η φυσική ανάγκη για προϊόντα καπνού, η δήλωση υπογράμμισε ότι ειδικές ημέρες όπως το Ραμαζάνι συμβάλλουν θετικά στον προσδιορισμό και τη βούληση των καπνιστών και διευκολύνουν τη διακοπή. επεξεργάζομαι, διαδικασία.

Για όσους θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα, το Υπουργείο Υγείας “ALO 171 Γραμμή Πληροφοριών για τη Διακοπή του Καπνίσματος” αναφέρθηκε να λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα το Ραμαζάνι.

“Ενώ παρέχεται υποστήριξη για θεραπείες γνωστικής συμπεριφοράς που θα διευκολύνουν τη διαδικασία διακοπής του καπνίσματος στη γραμμή άμεσης επικοινωνίας, οι γιατροί μας μπορούν επίσης να ξεκινήσουν τη θεραπεία ναρκωτικών για κατάλληλους ασθενείς σε κλινικές εξωτερικών ασθενών. Τα ναρκωτικά που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία διακοπής του καπνίσματος προσφέρονται στην υπηρεσία του πολίτες δωρεάν. και μια θετική αλλαγή αρχίζει στο σώμα. Για αυτόν τον λόγο, καλούμε τους πολίτες μας που χρησιμοποιούν τσιγάρα και άλλα προϊόντα καπνού να σταματήσουν το κάπνισμα με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία του Ραμαζανιού. “

.Source