Προειδοποίηση για τον Τραμπ, πρώην υπουργούς Άμυνας – Κυπριακός Αγγελιοφόρος

10 πρώην υπουργοί Άμυνας από τις Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν να μην χρησιμοποιήσουν το στρατό για να προσπαθήσουν να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι υπουργοί σημείωσαν ότι ένα τέτοιο βήμα θα σύρει την Αμερική σε μια περιοχή όπου επικρατεί κίνδυνος, ανομία και συνταγματική παραβίαση.

10 πρώην υπουργοί Άμυνας, συμπεριλαμβανομένων τόσο των Δημοκρατικών όσο και των μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έγραψαν σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Washington Post ότι τα αποτελέσματα των εκλογών είναι πλέον ξεκάθαρα μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, τον υπολογισμό των ψήφων σε ορισμένα κράτη και τους αποτυχημένους νομικούς αγώνες. Στο άρθρο, το όνομα του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξακολουθεί να διατηρεί ισχυρισμούς για απάτη στις εκλογές, δεν αναφέρθηκε σαφώς.

Οι υπουργοί δήλωσαν στο άρθρο ότι “Έχει περάσει η ώρα να αμφισβητηθούν τα αποτελέσματα. Είναι ώρα για την επίσημη καταμέτρηση των ψήφων του Εκλογικού Συμβουλίου σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται από το Σύνταγμα και τη νομική διαδικασία.”

Το άρθρο περιείχε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Οι προσπάθειες εμπλοκής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στην επίλυση των εκλογικών διαφορών μας σύρουν σε ένα περιβάλλον που κυριαρχείται από κίνδυνο, ανομία και συνταγματική παραβίαση. Πολιτικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι που κατευθύνουν ή λαμβάνουν τέτοια μέτρα θεωρούνται υπεύθυνοι για τις σοβαρές συνέπειες που τα μέτρα που θα λάβουν θα επηρεάσουν τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης ποινικών κυρώσεων. “

Source