Προειδοποίηση “Δράση οχήματος” από την Ένωση Δημοσίων Μεταφορών

Η Τουρκοκυπριακή Ένωση Δημόσιων Μεταφορών ανακοίνωσε ότι δεν έλαβε καμία απάντηση στα αιτήματά τους από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Ένωση δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πάρει καμία απάντηση σε οποιοδήποτε από τα αιτήματά τους στο οικονομικό πακέτο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και ότι δεν μπορούσαν να βρουν αντίστοιχο για να συναντηθούν.

Σε γραπτή δήλωση του Mehmet Özsezer, αξιωματούχου Τύπου και δημοσίων σχέσεων της Ένωσης, αναφέρεται ότι ακόμη και σε αυτήν την περίοδο της νόσου covid -19 που έκαψε τον κόσμο, οι κυβερνήσεις απομακρύνθηκαν από τον τομέα των δημόσιων μεταφορών:

μας έχει σχεδόν δυσφημίσει και έχει τη λογική να βλέπει ό, τι είσαι. Ήταν αναπόφευκτο να αναλάβουμε δράση όταν δεν είμαστε πλέον σε θέση να φέρουμε ψωμί στο σπίτι μας, καθώς το μαχαίρι έχει σταθεί πάνω στο οστό. Λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία, πρώτα απ ‘όλα, αφού τελειώσει η πλήρης απαγόρευση κλεισίματος με τη λογική της υγείας, ανακοινώνουμε στο κοινό ότι θα αναλάβουμε δράση μια μέρα μπροστά στο Κοινοβούλιο και το Πρωθυπουργό, κατά την οποία θα μοιραστούμε ραντεβού με το κοινό. «

έμβλημα69

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Δημόσιων Μεταφορών Κύπρου έχει καταγράψει τα αιτήματά του ως εξής:

Παρόλο που έχουμε οχήματα που δεν κινούνται καθόλου από την 1η Μαρτίου 2020, τα οχήματα που πλήττονται από την πανδημία δεν πληρώνουν την άδεια πλοήγησης, ελέγχου, άδεια κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Κατά τη διάρκεια της πανδημικής περιόδου, η Κοινωνική Ασφάλιση πρέπει να εξαιρείται από τις πληρωμές του Ταμείου Προνοίας ως επιχειρήσεις.

2-Αναβολή των δόσεων δανείου μας μέχρι τον Ιούνιο χωρίς τόκους και αναστολή της Εκκαθάρισης Επιταγών έως τον Ιούνιο.

3- Δεδομένου ότι η μεταφορά στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας σταμάτησε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εμείς, οι χειριστές, πληρώσαμε όλα τα χρήματα που είχαμε με σοβαρές επενδύσεις και ακόμη και δανειστήκαμε έξοδα για τα οχήματά μας πριν από το άνοιγμα του σχολείου. Μετά από αυτό το κλείσιμο, ζητάμε να μας καταβληθεί το 50% του ποσού που διατίθεται για μεταφορά στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, ενώ ο κρατικός προϋπολογισμός καταρτίζεται για να διατηρήσει τη ζωή μας τον προηγούμενο χρόνο. Άμεση πληρωμή των απαιτήσεων μας στο Υπουργείο Παιδείας

4-Ως Σύνδεσμος KTTTB, δεν έχουμε αντίρρηση για την πληρωμή αυτών των πληρωμών, όπως και οι επιχορηγήσεις που παρέχονται στους Μεταφορείς Τουρισμού σε άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού. Ωστόσο, ήταν ένα από τα αιτήματά μας για ένα μικρό ποσό επιχορήγησης να είναι η σωτηρία για τους συναδέλφους μας που είναι μεταφορείς τουρισμού που μοιράζονται την ίδια μοίρα με τον Οργανισμό και τους χειριστές ξενοδοχείων.


Ενημερώθηκε στις: 09 Φεβρουαρίου 2021, 12:47

Source