Προειδοποίηση δόσης ΗΠΑ προς ΗΒ: μην αναμιγνύετε εμβόλια

Κορωνοϊός Ενώ η επιδημία συνεχίζει να πεθαίνει ασταμάτητα σε όλο τον κόσμο, ο κίνδυνος μετάλλαξης είναι επίσης αιτία ανησυχίας. Αν και τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν κατά του ιού εγκρίθηκαν ένα προς ένα, το πραγματικό πρόβλημα ήρθε στην πόρτα: η ανεπάρκεια της παραγωγικής ικανότητας και των αποθεμάτων.

Ιδρυτής της BioNTech, ο οποίος ανέπτυξε το πρώτο εγκεκριμένο εμβόλιο με την Pfizer. Δρ. Ο Uğur Şahin ξεκίνησε μια συζήτηση χθες. Δηλώνοντας ότι ενδέχεται να υπάρχει μεγάλο κενό στη διαδικασία παραγωγής και διανομής λόγω της έλλειψης εγκεκριμένων εμβολίων, δήλωσε ο Şahin. «Μέχρι να εγκριθούν άλλα εμβόλια, ενδέχεται να προκύψουν κενά στην παροχή του εμβολίου μας. Η κατάσταση δεν φαίνεται πολύ καλή αυτή τη στιγμή. Υπάρχει ένα κενό στην έλλειψη εγκεκριμένων εμβολίων στην αγορά και προσπαθούμε να το συμπληρώσουμε με τα εμβόλια μας. Προβλήματα μπορεί να προκύψουν έως ότου φτάσουν άλλα εμβόλια. είπε.

Θα είναι ένα πρόβλημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Η Αγγλία, η πρώτη χώρα που εφάρμοσε ευρέως το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, προσπάθησε διαφορετικές μεθόδους για να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα. Υπεύθυνος Υγείας της Αγγλίας Καθ. Δρ. Chris Whitty, «Πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό προσέγγισης αυτών που χρειάζονται περισσότερο το εμβόλιο. Προς το παρόν, η επίτευξη εμβολίου παγκοσμίως είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Αυτή η κατάσταση θα συνεχίσει να αποτελεί πρόβλημα στην κρίσιμη χειμερινή περίοδο ». μίλησε.

3-12 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Σε αυτό το πλαίσιο, η διάρκεια δύο δόσεων, οι οποίες κανονικά πρέπει να χορηγούνται σε απόσταση τριών εβδομάδων, αυξήθηκε σε 12 εβδομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με την παράταση του χρόνου μεταξύ δύο δόσεων, έχει ως στόχο να δώσει σε περισσότερους ανθρώπους την πρώτη δόση εμβολίου και να δημιουργήσει ανοσία. Ωστόσο, οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι επιτεύχθηκε ποσοστό επιτυχίας άνω του 90% όταν χορηγήθηκαν και οι δύο δόσεις του εμβολίου.

Από την άλλη πλευρά, μια άλλη μέθοδος που αξιολογείται στο ΗΒ είναι η συμπλήρωση των δύο δόσεων με διαφορετικά εμβόλια. Στη χώρα, το εμβόλιο Pfizer-BioNTech και το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca έχουν ήδη εγκριθεί. Βρετανοί υπάλληλοι υγείας θα επιτρέψουν σε ένα άτομο που λαμβάνει την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech να συμπληρώσει τη δεύτερη δόση με το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca. Με στόχο την αύξηση της πρόσβασης στο εμβόλιο με αυτόν τον τρόπο, οι ειδικοί ελπίζουν ότι το επίπεδο ανοσίας θα αυξηθεί επίσης.

Η ασφάλεια δεν είναι γνωστή

Ωστόσο, υπάρχουν εκείνοι που αντιτίθενται στο σχέδιο. Ο ειδικός εμβολίων του Πανεπιστημίου Cornell John Moore πρότεινε ότι δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα σχετικά με αυτό, ενώ οι αρχές προσπαθούσαν να απαλλαγούν από την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ρίχνοντας την επιστήμη στο παρασκήνιο.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν επίσης ότι τα εμβόλια δεν πρέπει να αναμιγνύονται. Στη δήλωση του CDC, «Τα εμβόλια Covid-19 με βάση το MRNA δεν πρέπει να αναμιγνύονται κατά τη χρήση μεταξύ τους ή με άλλα εμβόλια. Η ασφάλεια ή η αποτελεσματικότητα αυτού του τύπου μικτής χρήσης δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί. χρησιμοποιήθηκαν εκφράσεις.

2 εκατομμύρια δόσεις ανά εβδομάδα

Ένας αξιωματούχος που συμμετείχε στην παραγωγή του εμβολίου Oxford-Astrazeneca, το οποίο κατάφερε πρόσφατα να λάβει έγκριση από το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι δεν συμφώνησε με τους ισχυρισμούς για έλλειψη αποθεμάτων. Μιλώντας ανώνυμα στον βρετανικό τύπο, «Συνολικά 1 εκατομμύριο εμβόλια θα είναι έτοιμα την επόμενη εβδομάδα. Η διαδικασία μετά από αυτό θα προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα. Την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, θα φτάσουμε σε εβδομαδιαία χωρητικότητα 2 εκατομμυρίων δόσεων. μίλησε.

.Source