Προειδοποίηση εμβολίου Corona από το Υπουργείο: Εάν υπάρχει παρενέργεια …

Στην πλατφόρμα πληροφοριών για τα εμβόλια Covid-19, το Υπουργείο Υγείας εξήγησε τις καταστάσεις που μπορεί να συναντώνται συχνά μετά το εμβόλιο Covid-19 και τι πρέπει να γίνει για αυτές τις ήπιες καταστάσεις βήμα προς βήμα.

Έχει αναφερθεί ότι δεν έχουν παρατηρηθεί σοβαρές παρενέργειες τόσο στις κλινικές μελέτες που διεξήχθησαν για εμβόλια Covid-19 όσο και στις τρέχουσες εφαρμογές εμβολιασμού και έχει σημειωθεί ότι οι παρενέργειες που παρατηρούνται μετά τον εμβολιασμό είναι συχνά ήπιες.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Σε περίπτωση δυσφορίας μετά τη χορήγηση του εμβολίου, είναι πιθανό να έχετε ήπιες παρενέργειες όπως κόπωση, κεφαλαλγία, πυρετό, ρίγη, πόνο στους μυς / αρθρώσεις, έμετο, διάρροια, πόνο, ερυθρότητα, πρήξιμο στην περιοχή όπου εφαρμόζεται το εμβόλιο, καθώς και σπάνιες αλλεργικές αντιδράσεις. Τονίστηκε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε να υποβάλλετε αίτηση στο ίδρυμα υγείας και να ενημερώσετε τον γιατρό σχετικά με τον εμβολιασμό πρόσφατα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΔΩ

Πόνος / πρήξιμο / ερυθρότητα στην περιοχή του εμβολίου

Τοποθετήστε τον εμβολιασμένο βραχίονα σε ανυψωμένη θέση. Απλώστε κρύο. (Παράδειγμα: Εφαρμόστε μια πετσέτα βρεγμένη με κρύο νερό στην περιοχή του εμβολίου κ.λπ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να αποφεύγεται η άμεση επαφή με πάγο στο δέρμα.)
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αναλγητικά που περιέχουν παρακεταμόλη.

• Κούραση

Ξεκουραστείτε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά υγρά.

Ήπιος πυρετός, ρίγη

Ξεκουραστείτε, βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παυσίπονα που περιέχουν παρακεταμόλη.

• Πονοκέφαλος

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναλγητικά που περιέχουν παρακεταμόλη.

Πόνος στους μυς / στις αρθρώσεις

Ξεκουραστείτε, βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παυσίπονα που περιέχουν παρακεταμόλη.

Έμετος, διάρροια

Μπορείτε να συμπληρώσετε με πολλά υγρά και να ρυθμίσετε τη διατροφή σας σύμφωνα με τη δίαιτα διάρροιας. Σε περίπτωση εμέτου που δεν μπορεί να ληφθεί από το στόμα, μπορεί να καταναλωθεί υγρό και τροφή, συμβουλευτείτε ένα ίδρυμα υγείας καθώς ενδέχεται να προκληθεί απώλεια υγρών.

Μετά την εφαρμογή εμβολίου Covid-19, εάν υπάρχει κάποια δυσφορία που πιστεύεται ότι σχετίζεται με το εμβόλιο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το πλησιέστερο υγειονομικό ίδρυμα.

.Source