Προειδοποίηση “τρίτου κύματος” για έγκυες γυναίκες: Βεβαιωθείτε ότι έχετε εμβολιαστεί

Με το τρίτο κύμα, υπήρξαν επίσης αλλαγές στις ομάδες που επηρεάστηκαν από τον ιό. Μία από αυτές τις ομάδες είναι έγκυες γυναίκες …

Ο ιός ήταν λιγότερο συχνός σε έγκυες γυναίκες και η επίδραση ήταν πιο ήπια σε όσους είχαν πιαστεί.

Ορισμένες ορμόνες όπως η «προγεστερόνη» ήταν γνωστό ότι είναι προστατευτικές. Ωστόσο, οι αλλαγές στον ιό άφησαν επίσης τις έγκυες γυναίκες χωρίς προστασία.

Οι έγκυες γυναίκες έχουν πιο σοβαρή ασθένεια στο τρίτο κύμα

Ειδικός Γυναικολογίας και Μαιευτικής Καθ. Δρ. Ο Faruk Buyru είπε τα ακόλουθα σχετικά με το θέμα:

“Δυστυχώς, αυτή η διαφορά έχει εξαφανιστεί πρόσφατα. Και οι δύο γυναίκες, ιδίως οι έγκυες γυναίκες, επηρεάζονται και συχνά αντιμετωπίζουμε περιστατικά θανάτου. Φυσικά, αυτό είναι μια μεγάλη καταστροφή για τη μητέρα, το μωρό που μεταφέρει και την οικογένεια.”

“Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να εμβολιάσουν με ασφάλεια”

Οι πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό για έγκυες γυναίκες έχουν επίσης αρχίσει να γίνονται σαφείς. Αναφέρθηκε ότι οι μέλλουσες μητέρες μπορούν με ασφάλεια να έχουν και τα δύο εμβόλια. Συνιστάται απολύτως να εμβολιάζονται οι έγκυες γυναίκες με χρόνιες παθήσεις.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το εμβόλιο προστατεύει τόσο το μωρό όσο και τη μητέρα.

Ο Μπουύρου είπε, «Μακάρι όλες οι έγκυες γυναίκες να μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια ομάδα προτεραιότητας και να εμβολιαστούν αν αυτό ήταν δυνατό. Αυτό συμβαίνει τόσο για το μωρό που θα γεννηθεί με όρους αντισωμάτων που σχηματίζονται προστατευτικές ουσίες που περνούν στο μωρό και επίσης προστατεύουν το μωρό “, είπε.

TRT

Source