Προεκλογική απόσταση, εναλλακτικές επιλογές և συγκέντρωση …

Η ημερομηνία έχει επιλεγεί, τα περισσότερα από τα ψηφοδέλτια έχουν τελειώσει, τα ψηφοδέλτια είναι τυλιγμένα. Έχουν περάσει λιγότεροι από τέσσερις μήνες από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της 30ης Μαΐου, τα κόμματα έχουν γεμίσει τα αυτοκίνητά τους, ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου, ολοκληρώνοντας την εκλογή των υποψηφίων τους. Ωστόσο, η επιδημία αναγκάζει τα κόμματα να στραφούν σε εναλλακτικές μεθόδους προσέλκυσης ψηφοφόρων, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως το κύριο όπλο τους.

Η εκλογική υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται επίσης σε πυρετώδη φάση προκειμένου να εμποδίσει τις αλλαγές έτσι ώστε η διαδικασία να προχωρήσει ομαλά. Προς το παρόν, όλα είναι ρευστά, επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα, αυτό θα οδηγήσει τους υπευθύνους να προετοιμάσουν το σωστό πρόγραμμα για τις 30 Μαΐου. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε στις δημοτικές εκλογές Aglance του περασμένου καλοκαιριού παρείχε ορισμένα παραδείγματα στις αρχές.

«Εργαζόμαστε σκληρά για το πώς θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία, αλλά οι αποφάσεις θα λαμβάνονται όταν ξέρουμε ακριβώς πώς είναι η επιδημία. Το Υπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και αναπτύσσονται σενάρια, ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε τεχνολογία για να μας βοηθήσουν να πάρουμε γρηγορότερες προσαρμοστικές αποφάσεις σχετικά με την επιδημία. Σε αυτό το στάδιο, δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάσταση σε τέσσερις μήνες, ανάλογα με τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. ” Αυτό θα έχει ειδικούς όρους. Θέλουμε να δούμε αν θα λάβουμε 600, 500 ή 400 ψήφους. Πρέπει να έρθει η ώρα να δούμε ποια θα είναι η κατάσταση με την επιδημία. “Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα διανείμουμε τους ψηφοφόρους στα εκλογικά τμήματα, ανάλογα με τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν τότε”, είπε. ΚΑΝΩ ΑΝΑΦΟΡΑ: Ο Κώστας Κωνσταντίνου, επικεφαλής της εκλογικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, πρόσθεσε ότι είχαν μελετήσει διάφορα σενάρια, ακόμη και τα χειρότερα.

Να γίνουν οι εναλλακτικές μέθοδοι προεκλογικής εκλογής από τα κόμματα

Μπορούμε να είμαστε στις αρχές Φεβρουαρίου, μια εποχή που η προεκλογική εκστρατεία έπρεπε να είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι πολιτικές συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά έδωσαν και πήραν, η κατάσταση δεν θυμίζει την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Φέτος, δεν θα δούμε κανένα εκλογικό προσωπικό στους δρόμους να πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα για να προσελκύσει ψηφοφόρους, καθώς η επιδημία έχει σταματήσει όλες αυτές τις προσπάθειες. Ως αποτέλεσμα, όλα τα πολιτικά κόμματα καταφεύγουν σε εναλλακτικές μεθόδους για να στείλουν ένα μήνυμα στον λαό.

Ο ομιλητής του κυβερνώντος κόμματος, Δημοκρατικός ΣυναγερμόςΟ Δημήτρης Δημητρίου σημείωσε ότι έως ότου το επιτρέψουν οι εκδηλώσεις, οι συναντήσεις με τους ψηφοφόρους δεν ξεκινήσουν, θα κινητοποιηθούν, θα χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία στο μέγιστο. Θα τηλεοράσουν, θα συζητήσουν μέσω του Διαδικτύου, ενώ στο «οπλοστάσιό τους» έχουν επίσης κοινωνικά μέσα.

“Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία – τη δια βίου επικοινωνία, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στην επιδημία”, είπε, προσθέτοντας ότι άλλα μέσα ενημέρωσης θα προσληφθούν για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε κοινωνικά μέσα ή δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτήν . τεχνολογία “Το λαμβάνουμε αυτό υπόψη, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά μέσα, δηλαδή, μέσω διαφημίσεων, έντυπων μέσων, τηλεόρασης, το μήνυμά μας θα είναι όσο το δυνατόν σαφέστερο.”

Στο ίδιο μήκος κύματος և ΑΚΕΛ:, σχολιάζοντας τον Stefanos Stefanou, σχολιάζοντας ότι τα κοινωνικά δίκτυα και τα τηλέφωνα είναι τα πρώτα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν, ενώ όπου επιτρέπεται, θα έχουν προσωπική σχέση με τους ψηφοφόρους.

“Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά αργά, με τη χαλάρωση των κεφαλαίων, θα επιστρέψει σε μια μοναδική πραγματικότητα, θα υπάρξει προσωπική επικοινωνία, δεν θα μείνουμε μόνο στο Διαδίκτυο, μέσω τηλεφώνου, επειδή η προσωπική επικοινωνία είναι σίγουρα καλύτερη. և πιο αποτελεσματική. Δεν κάνουμε εκστρατεία ξεχωριστά για κάθε υποψήφιο, αποτελούν μέρος της συλλογικής προσπάθειας του κόμματος. Απαγορεύεται η προσωπική προώθηση, με την έννοια ότι ο καθένας έχει τη δική του ατζέντα, τη δική του προώθηση, τα δικά του χρήματα. Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει την προσπάθεια να σχεδιάσουμε όλους εξίσου, να ορίσουμε όλους ξεχωριστά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν υποψήφιοι για συγκεκριμένες ταχύτητες. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα. Ούτε η αποτελεσματικότητα της ομιλίας είναι ίδια με τη χρήση του Διαδικτύου ή της προσωπικής επικοινωνίας για να απαντήσετε σε ερωτήσεις ή να ακούσετε τις απόψεις τους. ”

«Πρέπει να σεβαστούμε ότι δεν πρέπει να προκαλούμε προβλήματα στην κοινωνία», ήταν η απάντηση του ομιλητή του. δημοκρατικό κόμμα, Παύλος Μυλωνάς, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την εκστρατεία του κόμματός του.

“Η εκστρατεία θα διεξαχθεί χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως το κύριο όπλο της, αλλά και μέσω επικοινωνίας μέσω πολλών συναντήσεων στο Διαδίκτυο. Θα επικοινωνήσουμε με τον κόσμο μέσω τηλεφώνου, θα περιμένουμε την εξέλιξη της επιδημίας για να δούμε αν είναι δυνατή η δια βίου επικοινωνία. Φυσικά, η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί, efforts όλοι οι υποψήφιοι efforts οι προσπάθειες του κόμματος είναι να στείλουν τα μηνύματά τους. Είναι μια μοναδική προεκλογική εκστρατεία, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί τον Μάρτιο, τον Απρίλιο ή τον Μάιο, αλλά ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά. “

Εξετάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα και στη συνέχεια καθορίζει το πρόγραμμά του ΕΔΕΚ:, επεσήμανε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Παναγιώτου, τονίζοντας ότι «προς το παρόν χρησιμοποιούμε τις ευκαιρίες που έχουμε, θα το προβλέψουμε. Ανάλογα με τα μέτρα που λαμβάνουμε. Χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερη τεχνολογία, και στην περίπτωση των ηλικιωμένων, εάν δεν μπορούμε να συνδεθούμε στο Διαδίκτυο, θα προσπαθήσουμε να συνδεθούμε μέσω τηλεφώνου σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων և μέσω ταχυδρομείου. Θα περιμένουμε να σχηματιστούν τα δεδομένα και μετά θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε διαπροσωπικές επαφές. “

Με τη σειρά του, Κίνημα αλληλεγγύης κατάφερε να προσλάβει ανθρώπους που είναι καλά εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, το κύριο «όπλο» τους, όπως περιγράφεται από την εκπρόσωπο του κόμματος Μαρίνα Χατσόκοστα.

“Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι λόγω του κοροναϊού. Προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο μέσω κοινωνικών πλατφορμών, αλλά και με όσα προσφέρει η τεχνολογία Διαδικτύου. Όσο τα γεγονότα αποδυναμώνουν, θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με ανθρώπους, δεν θα επιτρέπονται μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συναντηθούμε με ανθρώπους. Πάντα βασίζεται σε ό, τι επιτρέπεται και τι όχι, με βάση τα διατάγματα. «Πέρα από αυτό, η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι μόνο το όπλο μας για την επικοινωνία με τον κόσμο, αλλά η τεχνολογία δεν σημαίνει απαραίτητα τη διαφήμιση · είναι περισσότερο ένα εργαλείο για να πλησιάζετε τους ανθρώπους και να τους ακούτε».

Η κα Hatsikosta διευκρίνισε ότι έρχονται σε επαφή με τις τοπικές αρχές, ώστε να μπορούν να επικοινωνούν ακόμη και με άτομα που δεν έχουν κοινωνικά δίκτυα.

Στην αντίθετη πλευρά φαίνεται Περιβαλλοντική κίνηση Θα είναι μια οικεία διαδικασία γιατί, όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του κόμματος Έφη Ξάνθου στις προηγούμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, δεν είχαν τους ανθρώπινους πόρους για να διεξάγουν μεγάλες εκλογικές εκστρατείες.

“Σκοπεύουμε να κάνουμε εκστρατεία όπως πάντα, γιατί δεν είμαστε σαν τα μεγάλα παραδοσιακά πάρτι. Αυτό που θα χάσουμε από την προεκλογική περίοδο είναι οι εκλογικές συναντήσεις, οι εκδηλώσεις ανάλογα με τα θέματα που θέλουμε να τονίσουμε, με τη ζωντανή συμμετοχή των υποστηρικτών μας. Έχουν μετακομίσει στο Διαδίκτυο և έχουμε περισσότερους ανθρώπους που συμμετέχουν επειδή η απομακρυσμένη, διαδικτυακή συμμετοχή έχει αποδειχθεί ευκολότερη για ορισμένες ομάδες ανθρώπων, ειδικά σε νεαρή ηλικία. Θα συνεχίσουμε την εκστρατεία στο επίπεδο που επιδιώκουμε πάντα, για μεγαλύτερη ένταση, για εκπαίδευση υποψηφίων, για δέσμευση, για έμφαση, για μεγαλύτερα αποτελέσματα. Τώρα που γνωρίζουμε ότι η καμπάνια είναι υβριδική, όλοι οι υποψήφιοι θα εκπαιδευτούν ξανά, և όσοι συνδέονται για πρώτη φορά θα διδαχθούν πώς να χρησιμοποιούν τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης և ψηφιακή τεχνολογία և τηλεφωνικές κλήσεις που ήταν το εργαλείο μας, τα μέλη και φίλοι, που συμφώνησαν να το κάνουν αυτό για εμάς. Κάθε υποψήφιος στη συνέχεια σε γνωστούς και φίλους. “Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά η επιρροή είναι μικρότερη από τα άλλα κόμματα.”

Στην πραγματικότητα, οι περιβαλλοντολόγοι δεν φαίνεται να ανησυχούν τόσο πολύ για άτομα που δεν έχουν κοινωνικά δίκτυα, επειδή “αυτές οι ομάδες του πληθυσμού που δεν χρησιμοποιούν κοινωνικά δίκτυα, σε κάθε περίπτωση επικοινωνήσαμε μαζί τους μέσω τηλεφωνικών επισκέψεων. Σε αυτό το σημείο, ο αριθμός των επισκέψεων θα μειωθεί. Αλλά υπάρχει μια κατανόηση. “

Η πολιτική αποκλεισμού των διαφόρων σελίδων και προφίλ των μελών του στο Facebook GAL Μ, είναι ένα επιπλέον εμπόδιο για το κόμμα, καθώς δεν είναι δυνατόν να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους μέσω των κοινωνικών μέσων. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γκάντις Γκάντις ήταν καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι λαμβάνονται διαδικασίες για την επίλυση του ζητήματος.

“Υπάρχουν άλλες επιλογές, χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερη τεχνολογία, θα πραγματοποιήσουμε την προεκλογική μας εκστρατεία. Αυτό όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική επαφή. “Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Μαζί με τα σκάνδαλα που απομακρύνουν τους ανθρώπους από πάρτι, πρέπει να βρούμε τρόπους, γιατί δεν υπάρχει παραδοσιακό σπίτι-προς-σπίτι”.

Δημοκρατικό Δημοκρατικό Κόμμα համագործակց Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων κινητοποίηση όλων των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους, καθώς αυτή θα είναι η πρώτη εκλογική εκστρατεία που θα διεξαγάγουν μαζί, δεδομένου ότι για την DIPA έτρεξε επίσης στις ευρωπαϊκές εκλογές του 2019. “Πρώτα απ ‘όλα, θα χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρονικά μέσα, κοινωνικά μέσα, προσωπικές επαφές των υποψηφίων, όπου μπορούμε να έχουμε συναντήσεις, θα το κάνουμε, εάν μας επιτρέπεται να ορίσουμε υποψηφίους, θα το κάνουμε όλοι”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Christing Ingis, εκπρόσωπος για τη Δημοκρατική-Δημοκρατική Εταιρική Σχέση.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της DIPA, Άννης Κωνσταντίνου, διευκρίνισε ότι «γνωρίζουμε τους περισσότερους ψηφοφόρους σε προσωπικό επίπεδο. Κάθε υποψήφιος απευθύνεται τόσο στο προσωπικό του κοινό όσο και στις προσωπικές του επαφές. Υπάρχουν λοιπόν προσωπικές σχέσεις. Από εκεί, μετά από αυτό, τα άτομα που βρίσκονται εκτός αυτής της περιοχής θα προσεγγιστούν μέσω του Διαδικτύου. “

Στο τέλος των εκλογών, είναι δυνατόν να δούμε ποιος κέρδισε αυτή τη μοναδική εκλογική εκστρατεία και ποιος έχασε. Ωστόσο, οι κλίμακες φαίνεται να γέρνουν προς τα μεγάλα πάρτι, καθώς είναι ακόμα πιο δυνατές. Οι πολιτικοί επιστήμονες τονίζουν ότι αυτά τα κόμματα είναι πιο οργανωμένα, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν επαρκή μέσα για να κερδίσουν τους ψηφοφόρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ.

Source