Προεπισκόπηση διεθνούς φιλικού αγώνα: Μεξικό και Κόστα Ρίκα

Παιχνίδι: Μεξικό εναντίον Κόστα Ρίκα

Ημερομηνία: Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

Χρόνος: 1:55 μ.μ. Ανατολική, 12:55 μ.μ. Κεντρική, 10:55 πμ Ειρηνικός, 6:55 μ.μ. UTC

Τόπος συναντήσεως: Στάδιο Azteca (Πόλη του Μεξικού, DF)

Τηλεόραση: Ηνωμένες Πολιτείες – TUDN; Μεξικό – TUDN

Ροή: fuboTV (Δωρεάν δοκιμή + μηνιαία συνδρομή), TUDN En Vivo

Μεξικό v Καναδάς - Ημιτελικός FIFA U-17 Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών Ουρουγουάη 2018

Πολλοί παίκτες που προγύμνασε η Mónica Vergara στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών FIFA U17 2018 θα είναι στην ομάδα που αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα.
Φωτογραφία από την Maddie Meyer – FIFA / FIFA μέσω Getty Images

Το México θα παίξει το πρώτο του ανταγωνιστικό παιχνίδι σε έντεκα μήνες όταν φιλοξενεί την Κόστα Ρίκα στο ιστορικό Estadio Azteca. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που έπαιξαν εκεί από το 2004 και ο πρώτος ανταγωνιστικός τους αγώνας από τις 11 Μαρτίου 2020 όταν έφτασαν στην Τσεχία 0-0 στο τελικό παιχνίδι του κυπέλλου γυναικών της Κύπρου.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα διευθύνει η ομάδα η Μόνικα Βεργκάρα, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα στις 19 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Ο Vergara έχει ζητήσει έναν καλό συνδυασμό παικτών, από παίκτες με πάνω από 50 caps έως παίκτες που θα κερδίσουν το πρώτο τους εάν παίζουν και από την Liga MX Femenil, το NCAA και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτό θα στείλει ένα καλό μήνυμα και θα μπορούσε να είναι ακριβώς το πράγμα για να ξεκινήσετε την εποχή της Vergara με το δεξί πόδι.

Η Κόστα Ρίκα δεν έχει παίξει από τότε που έχασε το 1-0 από τον Καναδά στους Ολυμπιακούς Προκριματικούς του Concacaf 2020 στις 7 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, από τότε έχουν πολλά στρατόπεδα, κάτι που δεν έχει το Μεξικό.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες της Κόστα Ρίκα είναι εγχώριοι, με εξαιρέσεις οι Shirley Cruz (OL Reign) και Raquel Rodríguez (Portland Thorns) που παίζουν στο NWSL και τέσσερις παίκτες με έδρα την Ευρώπη: Noelia Bermúdez και Stephannie Blanco στο Deportivo La Coruña στην Ισπανία, Melissa Herrera με τον Stade Reims στη Γαλλία και την Priscila Chinchilla στη Γλασκόβη Σίτι στη Σκωτία.

Αυτό θα πρέπει να είναι ένα παιχνίδι όπου οι οπαδοί του México θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς η Vergara θα χρησιμοποιήσει το ταλέντο που έχει φέρει και πώς μπαίνει σε μια ομάδα που δεν είναι πολύ διαφορετική από την ίδια. Η ήττα 1-0 από την Κόστα Ρίκα από τον Καναδά στους προκριματικούς των Ολυμπιακών ήρθε μόλις τρεις ημέρες μετά την ήττα του Μεξικού από την ίδια καναδική ομάδα 2-0.

Source