Προεπισκόπηση κερδών: JPMorgan Under the Spotlight

Είναι και πάλι εκείνη η χρονιά!

Η σεζόν των κερδών ξεκινά αυτή την εβδομάδα, με την JPMorgan να κυκλοφορεί τα κέρδη της στο Q4 2020 πριν ανοίξουν οι αγορές των ΗΠΑ την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Οι μετοχές της τράπεζας έχουν περάσει στο νέο έτος με σταθερή σημείωση, λόγω της προόδου στο μέτωπο του εμβολίου και ανανεωμένες ελπίδες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Η JPMorgan που διαθέτει τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση αγοράς όλων των αμερικανικών τραπεζών είναι πάνω από 10% σε ετήσια βάση, αφού ολοκληρώσει το 2020 σχεδόν 9% χαμηλότερα.

Προσδοκίες της αγοράς

Το συναίσθημα προς την αμερικανική πολυεθνική τράπεζα επενδύσεων πιθανότατα θα επηρεαστεί από την εκκρεμούσα έκθεση κερδών την Παρασκευή. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή εκτιμούν περίπου 2,62 $ ανά μετοχή σε έσοδα 28,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για ένα ολόκληρο έτος, τα κέρδη αναμένεται να μειωθούν κατά περίπου 23,9% στα 7,77 $ ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα ολόκληρου του έτους αναμένεται να φτάσουν τα 120,26 δισεκατομμύρια – σημειώνοντας αύξηση 4% από το 2019.

Θα επαναληφθεί η ιστορία;

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον τραπεζικό τομέα, καθώς οι διαταραχές που προκλήθηκαν από την πανδημία του coronavirus έπληξαν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο, η JPMorgan ήταν σε θέση να προσφέρει μικτά αποτελέσματα στο τρίτο τρίμηνο, καθώς το τμήμα συναλλαγών της εταιρείας σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 30%.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η αμερικανική τράπεζα θα επαναλάβει ένα τέτοιο επίτευγμα στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 – ειδικά όταν λαμβάνει υπόψη την ανοδική απόδοση των χρηματιστηρίων.

Τι να προσέξετε

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην έκθεση κερδών θα είναι η πρόβλεψη για απώλεια δανείου – κάτι που θα δείχνει εάν οι δανειστές έχουν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους μετά την εξάντληση των εσόδων από την πανδημία.

Οι τράπεζες βρίσκονταν στο έλεος των χαμηλότερων επιτοκίων ενδιάμεσων συναλλαγών πέρυσι, ενώ το COVID-19 δημιούργησε εξαιρετικά επίπεδα αβεβαιότητας. Αυτό οδήγησε σε χαμηλές καταναλωτικές δαπάνες που έπληξαν ένα επώδυνο πλήγμα για την καταναλωτική τραπεζική πλευρά της επιχείρησης.

Ρίξτε μια ματιά στα τεχνικά

Εάν τα κέρδη πληρούν ή υπερβούν τις προσδοκίες της αγοράς, αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει το αγοραστικό συναίσθημα προς τις μετοχές της JPMorgan στο εγγύς μέλλον.

Κοιτάζοντας την τεχνική εικόνα, οι μετοχές της JPMorgan διαπραγματεύονται πάνω από 140 $. Υπήρξαν σταθερά υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά στο εβδομαδιαίο χρονικό πλαίσιο, ενώ το MACD διαπραγματεύεται προς τα πάνω. Ένα σταθερό εβδομαδιαίο κλείσιμο πάνω από 140 $ μπορεί να ανοίξει τις πόρτες σε φρέσκα υψηλά όλων των εποχών πέρα ​​από τα 141,66 $.

Μετατοπίζοντας την εστίασή μας στα βασικά, οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές μπορεί να επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης που συνδέεται με μολύνσεις από κοροναϊούς και παγκόσμιους εμβολιασμούς.

Source