Προετοιμασίες για ασθενείς με κοροϊό στο Νοσοκομείο Πάφου. “30 κρεβάτια με προοπτική 28”, λέει ο ΟΚΥΠΥ

Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ετοιμάζει 30 κρεβάτια για 19 νοσοκομεία, λέει ο OKYPY – Η OKYPY επικεντρώνεται στο Νοσοκομείο Πάφου

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει για τη θεραπεία περιπτώσεων κοροναϊού στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Μιλώντας στο Κυπριακό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο, ο κ. Χαριλάου είπε ότι μετά τη σημερινή επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, με την αρχική ανάπτυξη 30 κλινών με την προοπτική δημιουργίας άλλων 28 κλινών, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας επικεντρώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, το οποίο θα επισκεφθεί για μέρες.

Θα επισκεφθούμε το Κρατικό Νοσοκομείο Πάφου, είπε, για να δούμε την περιοχή που συνεργάζεται με το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου σχετικά με τη μέθοδο. Οι προσπάθειές μας συνεχίστηκαν. “Αναπτύξτε περίπου τριάντα κρεβάτια που θα χρησιμοποιηθούν όταν χρειαστεί.”

Σύμφωνα με τον κ. Sharilalu, έχουν προταθεί ορισμένα μέρη τα οποία θα δουν επιτόπου για να ελέγξουν τη συμμόρφωση.

Όσον αφορά τις περιοχές του νοσοκομείου, ο κ. Χαριλάου εξήγησε ότι υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, για παράδειγμα, ότι πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις για την ασφάλεια του προσωπικού. Για αυτόν τον λόγο, πρόσθεσε, “θα εξετάσουμε τους χώρους επί τόπου για να βεβαιωθούμε ότι οι χώροι πληρούν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.”

Απαντώντας στο προσωπικό που θα είναι υπεύθυνο των τμημάτων κοροναϊών στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, είπε ότι τα τμήματα θα αναληφθούν συμβάσεις και άλλες υπηρεσίες ασθένειας θα μειωθούν για να σώσουν την ικανότητα του προσωπικού να ανταποκριθεί.

Εν πάση περιπτώσει, συνέχισε, “Το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου έλαβε πρόσθετη βοήθεια από πρόσφατα προσληφθέντες νοσηλευτές.”
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, ο εκπρόσωπος του ΟΚΥΠΥ είπε ότι συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν το προσωπικό του ΟΚΥΠΥ, σημειώνοντας ότι «είμαστε στο σωστό δρόμο» και εκτιμώντας ότι «όλο το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων θα εμβολιαστεί αργά».

Σε αυτό το σημείο, πρόσθεσε, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί διεξάγονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου և Κέντρα Εμβολιασμού Νοσοκομείου Πόλης Χρυσόστομ για την Πάφο, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου և το προσωπικό του Νοσοκομείου Κωνσταντινούπολης.

“Θα εμβολιαστούμε χωρίς καθυστέρηση”, κατέληξε.

Source