Προηγμένο υλικό φορολογικών μελετών που κυκλοφόρησε στην Κύπρο

Ο φόρος είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, επομένως η ACCA (ο Σύνδεσμος Ορκωτών Λογιστών) και το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών Κύπρου (ICPAC) διασφαλίζουν ότι τα μελλοντικά τους μέλη, που σπουδάζουν να γίνουν ειδικοί φορολογίας στην Κύπρο, εκπαιδεύονται για να διαχειριστούν αυτές τις πολυπλοκότητες προσφέροντας εγκεκριμένο υλικό μελέτης που είναι σχετικό, υψηλής ποιότητας και εγκεκριμένο.

Τα μελλοντικά μέλη των ACCA και ICPAC που σπουδάζουν για φορολογικές εξετάσεις στην Κύπρο – που ονομάζεται Taxation (TX) και Advanced Taxation (ATX) Cyprus – μπορούν πλέον να επωφεληθούν από το υλικό μελέτης που έχει εγκριθεί βάσει του προγράμματος ACCA Recognized Content Provider (RCP) και εγκρίθηκε από το ICPAC.

Για προχωρημένη φορολογία, η απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη σπουδών παρέχεται από την Polina Jacovidou-Michael, καθηγήτρια στην Ακαδημία Κύπρου της PwC, η οποία έχει έγκριση βάσει του προγράμματος RCP του ACCA για το υλικό της μελέτης μετά από μια κριτική από την εξεταστική ομάδα της ACCA και με την έγκριση του ICPAC.

Αυτό είναι επιπλέον του υλικού μελέτης για τη Φορολογία (TX) Κύπρου από τον Ζακοβίδου-Μιχαήλ, με την ίδια έγκριση.

“Αυτά τα υλικά μελέτης συμβάλλουν στη δημιουργία των μελλοντικών μελών που θα γίνουν ειδικοί φορολογικοί εμπειρογνώμονες ACCA, επαγγελματικά προσόντα άτομα που θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των φορολογικών νόμων και κανόνων και, επίσης, είναι επίσης σε θέση να τα κοινοποιήσουν στους πελάτες ή τους συναδέλφους τους”, Alan Hatfield , δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής – στρατηγική και ανάπτυξη της ACCA.

«Επικυρωμένο από το ACCA και επικυρωμένο από το ICPAC, το εγκεκριμένο υλικό μελέτης μας καλύπτει όλους τους τομείς της διδακτέας ύλης που εξετάστηκαν για το TX Cyprus και το ATX Cyprus. Καθοδηγούν τους μαθητές μας για τις μελλοντικές εξετάσεις τους, όπου αναμένεται να είναι σε θέση να εντοπίσουν ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, παράλληλα με την επίδειξη λεπτομερών βασικών και προηγμένων γνώσεων για το φορολογικό σύστημα της Κύπρου ».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεισφέραμε στη δημοσίευση αυτών των υλικών μελέτης και τελικά την επικυρώσαμε. Αυτό το σύνολο οδηγών περιλαμβάνει όλες τις πρόσφατες και ενημερωμένες σχετικές εξελίξεις στον τομέα της φορολογίας στην Κύπρο και αποτελούν το βασικό υλικό μελέτης για όλους τους μαθητές που λαμβάνουν τα έγγραφα παραλλαγών TX Cyprus και ATX Cyprus. Επιπλέον, αυτοί οι οδηγοί είναι πολύ χρήσιμοι για κάθε επαγγελματία στην καθημερινή του εργασία », σχολίασε ο Κυριάκος Ιορδάνου, γενικός διευθυντής της ICPAC.

Η Polina Jacovidou-Michael, η συγγραφέας και δάσκαλος σχολίασε επίσης:

«Ως δάσκαλος με σχεδόν 25 χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία της φορολογίας βάσει της νομοθεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου, έχω δει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μαθητές που σπουδάζουν για τα φορολογικά έγγραφα της Κύπρου, λόγω της έλλειψης ειδικού υλικού σπουδών. Χαίρομαι που αποφάσισα να επενδύσω ένα τεράστιο χρόνο και προσπάθεια και να κάνω όλες τις απαραίτητες θυσίες, για να προετοιμάσω αυτό το υλικό, το οποίο είμαι πεπεισμένος ότι θα εξοπλίσει και θα ενδυναμώσει τους μαθητές να επιτύχουν τους στόχους τους κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και Ας ελπίσουμε ότι πέρα ​​από το σημείο πρόκρισης. Ευχαριστώ πολύ τους ACCA και ICPAC για όλη την υποστήριξή τους και για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας. “

Το ACCA Qualification περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες για να διασφαλίσει ότι τα μέλη του και τα μελλοντικά μέλη του θα συνεχίσουν να είναι οι πιο πολύτιμοι, ενημερωμένοι και περιζήτητοι επαγγελματίες λογιστικής παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του ACCA: https://www.accaglobal.com/gb/en/student/getting-started.html

Source