“Προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την οικονομία, το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι τώρα

Αναπληρωτής του Λαϊκού Κόμματος (HP) που απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα εξέχοντα θέματα του τηλεοπτικού προγράμματος που παρακολούθησε Aysegul Baybars“Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε το 2021 είναι το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως κάνει ολόκληρος ο κόσμος”, είπε. Επισημαίνοντας τη σημασία της δημιουργίας μιας ατμόσφαιρας εμπιστοσύνης και της δημιουργίας και εφαρμογής του σχεδιασμού εμβολίων προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την οικονομία, ο Baybars συνέχισε την εξήγησή του με τις ακόλουθες λέξεις:

«Είναι απαραίτητο να προγραμματιστεί ποια ηλικιακή ομάδα, ποιοι υπάλληλοι του κλάδου και πόσο συχνά θα εμβολιαζόμαστε. Με αυτό το σχέδιο, θα αποκαλυφθεί πόσα εμβόλια θα χρειαστούμε. Η κυβέρνηση είπε ότι μελετήθηκε, αλλά προειδοποιούνται από διάφορους επαγγελματίες υγείας ότι δεν υπάρχει ακόμη πρόγραμμα εμβολίων. Προκειμένου να αποφευχθεί το χαμένο έτος του 2021, ο προγραμματισμός εμβολιασμού και ο εμβολιασμός πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει στον κ. Fuat Oktay, ο οποίος θα επισκεφθεί τη χώρα μας αυτήν την εβδομάδα, ένα συμπαγές πρόγραμμα εμβολιασμού που περιλαμβάνει ηλικιακές ομάδες και περιόδους εμβολιασμού. Εάν ερωτηθούμε για τις περιόδους κατά τις οποίες οι ανάγκες εμβολιασμού μας μπορούν να μας παρασχεθούν σταδιακά, κάτι σαφές μπορεί να ειπωθεί στην κοινωνία σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν στον τουρισμό, στην ακίνητη περιουσία και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εάν δεν παρουσιάσει ένα σχέδιο στους κρατικούς τομείς, η οικονομία θα επηρεαστεί πολύ πιο αρνητικά σε μια αβεβαιότητα. Από την άλλη πλευρά, νομίζω ότι ο Πρόεδρος, που μας εκπροσωπεί, έπρεπε να έρθει σε σοβαρή επαφή με την κυβέρνηση για 3-4 μήνες για την αναζήτηση εμβολίων και να ανοίξει ένα κανάλι για τους Τουρκοκύπριους να φτάσουν στο εμβόλιο. “

“ΕΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ καθυστερούσε στη λήψη απόφασης, 100 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ανά ημέρα δεν επιτεύχθηκαν”

Αναφέροντας ότι, ως Λαϊκό Κόμμα, προσπάθησαν να ενεργήσουν με τις δηλώσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και τις συστάσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας υπό το φως των προβλέψεων των επιτροπών επιστήμης και υγείας κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής τους. Aysegul BaybarsΕίπε, “Η προτεραιότητά μας ήταν πάντα η υγεία κατά τη λήψη των αποφάσεων.”

Ο Υφυπουργός της HP δήλωσε ότι έλαβε ένα αυστηρό μέτρο τον Μάρτιο για να αποφύγει μια παρόμοια εικόνα, με βάση το πρόβλημα μόλυνσης που προκλήθηκε από τα καθυστερημένα μέτρα που έλαβαν άλλες χώρες και υπενθύμισε ότι σταδιακά χαλάρωσαν τα μέτρα μετά από κλείσιμο δυόμισι μηνών έτσι ώστε η μόλυνση να μην ξεκινήσει ξανά.

Δηλώνοντας ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να προσαρμοστεί και δεν διαθέτει ακεραιότητα, η Baybars είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι πιο τυχερή λόγω της εμπειρίας ενός έτους:

«Υπάρχουν προληπτικές αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Το μόνο πράγμα που έπρεπε να κάνει η σημερινή κυβέρνηση ήταν να εγκαταλείψει τις συγκρούσεις και τα ασυμβίβαστα μέσα της και να αναθεωρήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την προηγούμενη περίοδο σύμφωνα με τις σημερινές συνθήκες. Εκτός από τις περιπτώσεις που προέρχονται από το Νότο, το γεγονός ότι οι επιθεωρήσεις δεν τηρήθηκαν αυστηρά σε 3-ημέρες μη καραντίνα εγγραφές προκάλεσε σοβαρή αύξηση των περιπτώσεων τον Ιανουάριο. Όλοι έχουμε δει τις εικόνες των εορτασμών της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Οι καθυστερημένες αποφάσεις δεν θα μπορούσαν να είναι πολύ αποτελεσματικές επειδή η μετάδοση ξεκίνησε στην κοινωνία. Πιστεύω ότι αν η κυβέρνηση είχε ακούσει τις κλήσεις τον Ιανουάριο, 100 υποθέσεις την ημέρα δεν θα είχαν επιτευχθεί. “

Αναφέροντας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα βούλησης, ο αναπληρωτής της HP Baybars είπε: «Αλλάζει την απόφαση την επόμενη μέρα ή την ανακοινώνει δύο ημέρες αργότερα. Υπάρχει μια δομή που δεν μπορεί να αποκαλύψει στην κοινωνία ποια απόφαση πήρε και γιατί. Από την άλλη πλευρά, δίνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης που δεν τηρεί τους κανόνες που έχουν θέσει. Αυτές οι εικόνες προκάλεσαν επίσης σύγχυση στο μυαλό της κοινωνίας. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να λαμβάνει αποφάσεις που θα προστατεύουν το άτομο ακόμη και από τον εαυτό του. Αυτή είναι η πολιτική κοινωνικού κράτους. Φυσικά, για να συμμορφωθούν με τους κανόνες, οι αποφάσεις πρέπει να είναι ορθολογικές », είπε.

.Source