Προς αυστηρότερα μέτρα στην κατεχόμενη αναπτυσσόμενη περιοχή … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο αριθμός των εσωτερικών κρουσμάτων στα κατεχόμενα εδάφη έφτασε τις 82 τις τελευταίες 7 ημέρες και η αρμόδια «Επιτροπή Λοιμωδών Νοσημάτων / Λοιμωδών Νοσημάτων» του Υπουργείου Υγείας πραγματοποίησε μια ειδική σύνοδο χθες το βράδυ παρουσία του «Υπουργού» Ali Pili, ο οποίος είπε ότι ορισμένες από αυτές δεν έχουν νόημα. “Τα γεγονότα θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση.”

Τα T / C media γράφουν για μια μακρά συνεδρία, για την οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη απόφαση Είναι βέβαιο ότι τα σχολεία στα κατεχόμενα εδάφη δεν θα κλείσουν, όπως αποφάσισε χθες το «υπουργικό συμβούλιο» και ο «Υπουργός Υγείας» ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι οι σχολικές διακοπές του Φεβρουαρίου θα γίνουν νωρίτερα. Οι πληροφορίες σε ιστότοπους T / C μιλούν για σχολικές διακοπές για περίοδο և 2 εβδομάδων μετά τις 4 Ιανουαρίου.

Ανακοινώθηκε σήμερα ότι ένα θετικό αποτέλεσμα βρέθηκε σε ένα άλλο προσχολικό στη Λευκωσία, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα, և Ο Χούλκιν Σέσι έγραψε ότι συνολικά 24 μαθητές և 6 εκπαιδευτικοί βρέθηκαν να είναι θετικοί για τον ιό. Ένα από τα δημοτικά σχολεία της Λευκωσίας έκλεισε τις τελευταίες ημέρες αφού βρέθηκε ότι μολύνθηκαν εννέα μαθητές και πέντε εκπαιδευτικοί. Ανακοινώθηκε σήμερα ότι τα περιστατικά σε αυτό το σχολείο συνέβησαν σε աշակերտ 7 εκπαιδευτικούς από 12 μαθητές. Η αύξηση των περιπτώσεων στα σχολεία ανησυχεί τους γονείς-κηδεμόνες, ενώ αυξάνει επίσης τις απομονωμένες επαφές των καθιερωμένων ασθενών.

Ο ιστότοπος της Humber Κύπρου, αναφέροντας αξιόπιστες πηγές, γράφει ότι η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Υγείας δεν αποκλείεται να λάβει επείγοντα μέτρα, όπως το κλείσιμο όλων των οδοφράξεων μετά την απότομη αύξηση των περιστατικών στις ελεύθερες περιοχές έως τις 4 Ιανουαρίου 2021. Ο «Υπουργός Υγείας» φαίνεται να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, ισχυριζόμενος ότι η μετάδοση του ιού σε ορισμένα χωριά (Μεσαορία) και νοσοκομεία προέρχεται από το «νότο» (Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι σε ελεύθερες ζώνες).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η πηγή της υπόθεσης στο παράνομο αεροδρόμιο της Τήμου ήταν «νότια». Πρέπει να σημειωθεί ότι ανακοινώθηκε ότι ένας «πυροσβέστης» μολύνθηκε στο «αεροδρόμιο» και χθες ανακαλύφθηκε θετικός «αστυνομικός».

Η Yeni Duzen γράφει ότι στο Lysis (όπου η αρχική περίπτωση λέγεται ότι λειτουργεί σε ανοιχτούς χώρους) πραγματοποιήθηκαν 300 δοκιμές PCR και στη Lurujina – περισσότεροι από 170 – οι κάτοικοι θα συνεχίσουν να παρακολουθούνται καθώς υπήρχε δίκτυο μετάδοσης.

Σύμφωνα με τον Χάμπερ Κύπρη, η επιτροπή του «Υπουργείου Υγείας» προσανατολίζεται προς την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. έως τις 5 π.μ., εάν η «αστυνομία» δεν μπορεί να ελέγξει την είσοδο πολιτών πλαστών χωρών στα κλαμπ όπου παίζουν. επιτυχημένα παιχνίδια. Διευκρινίζεται ότι εάν ανακοινωθεί ο περιορισμός κυκλοφορίας, η βραδιά θα είναι έως τις 4 Οκτωβρίου.

Εμβολιασμός
Η είδηση ​​ότι τα κινεζικά εμβόλια έφτασαν στην Τουρκία σήμερα το πρωί ությունն Η ανακοίνωση του “Υπουργού Υγείας” ότι θα έρθουν στα κατεχόμενα εδάφη τις επόμενες ημέρες, προκάλεσε την παρέμβαση του Προέδρου της Ιατρικής Ένωσης, ενώ συζητούσε την υποδομή και το προσωπικό που ήταν προετοιμασμένοι για κατάλληλους εμβολιασμούς.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λείπει από μεγάλο αριθμό παραϊατρικών για τα περιστατικά, ενώ το νέο επιδημιολογικό νοσοκομείο, το οποίο άνοιξε στις 15 Νοεμβρίου, δεν έχει ανοίξει ακόμη.

Ο Δρ Lilslem Gyurkut είπε σήμερα ότι οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται για τα επερχόμενα εμβόλια, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης στις 10 Δεκεμβρίου στο Υπουργείο Υγείας, συζήτησαν πόσα εμβόλια θα προέλθουν από την ΕΕ στην Τουρκία. πώς να φροντίζετε αυτούς που θα εμβολιαστούν πρώτα. “Από όπου προέρχονται τα εμβόλια, οι άνθρωποι πρέπει να το γνωρίζουν.”

Ο Gurkut είπε επίσης ότι το εμβόλιο πρέπει να εξαρτάται από κάθε άτομο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιατρική ένωση ενημέρωσε το “Υπουργείο Υγείας” ότι εγκρίνει τα εμβόλια, τα οποία έλαβαν το πράσινο φως από τη Φαρμακολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (FDA) και τον σχετικό Ευρωπαϊκό (EMA). Εάν, συνέχισε, το κινέζικο Sinovac, το οποίο βρίσκεται ακόμη στο τρίτο στάδιο, είναι ένα «δοκιμαστικό εμβόλιο» που έρχεται στα κατεχόμενα εδάφη, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι, և όλοι πρέπει να αποφασίσουν τι να κάνουν.

Πηγή: KYPE

Source