Προς καινοτομία για τη ναυτιλιακή βιομηχανία στο έργο RESURGAM

Μια μηχανολογική εταιρεία που εδρεύει στην Cumbria είναι μέρος μιας ευρωπαϊκής κοινοπραξίας που αναπτύσσει πρωτοποριακή τεχνολογία για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η Forth, η οποία έχει βάσεις στο Maryport, το Cleator Moor και το Barrow, συνεργάζεται με 12 άλλες εταιρείες και οργανισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη για την ανάπτυξη της τεχνολογίας συγκόλλησης με τριβή στο νερό (FSW) για να φέρει επανάσταση στον τρόπο επισκευής των φλοιών των πλοίων.

Συνεργάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, την Τουρκία και την Κύπρο έχουν αρχίσει να εργάζονται για το έργο RESURGAM (Robotic Survey, Repair and Agile Manufacture), το οποίο θα εισαγάγει τα οφέλη της τεχνολογίας FSW υψηλής παραγωγικότητας στο χάλυβα σε ναυπηγεία σε όλη την Ευρώπη.

Είναι η πρώτη φορά που η 20χρονη ιστορία της Forth εργάστηκε σε ένα πανευρωπαϊκό έργο και η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία της ως τεχνικός διαχειριστής του έργου και θα αναπτύξει την τεχνολογία συγκόλλησης υποβρύχιας τριβής.

Ο Peter Routledge, διευθυντής του έργου Forth, δήλωσε: «Αυτό είναι ένα άλλο πρώτο που η Forth συνεργάζεται με τόσους εταίρους από όλη την Ευρώπη σε ένα πανευρωπαϊκό έργο.

«Το RESURGAM επιτρέπει στην ομάδα της Forth να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την καινοτομία που έχουμε δείξει σε πολλά πρόσφατα έργα, συμπεριλαμβανομένου του FSWBot, και να εφαρμόσουμε αυτήν τη σκέψη για να βοηθήσουμε στην επίλυση ενός προβλήματος για μια βιομηχανία τόσο μεγάλη όσο ο παγκόσμιος ναυτιλιακός τομέας.

«Είναι πολύ συναρπαστικό να σκεφτόμαστε τη θετική διαφορά που θα κάνει αυτή η τεχνολογία.»

Το έργο H2020-EU ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ συντονίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συγκόλλησης, Συμμετοχής και Κοπής, με έδρα το Βέλγιο. Οι εργασίες πρόκειται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιανουαρίου 2024.

Source