Προσέξτε για κάστανα που παράγουν λευκό αφρό κατά το μαγείρεμα

Μια προειδοποίηση ήρθε ενάντια στο κάστανο, το οποίο τράβηξε μεγάλη προσοχή τους χειμερινούς μήνες. Αναφέρθηκε ότι ειδικά το κινεζικό κάστανο ήταν κακής ποιότητας και ανθυγιεινό, “Φαίνεται ότι δεν έχει γεύση. Όταν μαγειρεύεται, δεν αφήνει το κέλυφος του και γίνεται λευκός και λευκός αφρός.

Το κάστανο, το οποίο περιέχει μέταλλα όπως Β1, Β2, βιταμίνη C και μαγγάνιο και προσελκύει μεγάλη προσοχή με τη γεύση και τις θρεπτικές ιδιότητές του, αγοράζεται από τους καταναλωτές. Παρ ‘όλα αυτά, οι έμποροι από τη Σμύρνη προειδοποιούν τον πολίτη ότι το κινεζικό κάστανο, το οποίο διατίθεται ευρέως στην αγορά, δεν είναι περιζήτητο λόγω της χαμηλής ποιότητάς του.

“Δεν υπάρχει γεύση”

Ο καταστηματάρχης İzzettin Oral είπε: «Πουλάμε τοπικά κάστανα που προέρχονται από τον Ödemiş Bozdağ. Υπάρχουν επίσης κινεζικά κάστανα στην αγορά. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ τους. Μπορείτε να καταλάβετε αυτά τα κάστανα μόνο όταν μαγειρεύονται. Δεν έχει γεύση όπως δεν αφήνει το κέλυφος του όταν μαγειρεύεται και μετατρέπεται σε λευκό αφρό. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πουν τη διαφορά. Τα τοπικά κάστανα μας πωλούνται μεταξύ 25-30 TL. Κινέζικα κάστανα πωλούνται για 15-18 TL. “Όσοι αγοράζουν κινέζικα κάστανα επειδή είναι φτηνά συχνά το μετανιώνουν.”

“Εξαπατούν τους ανθρώπους”

Ο Osman Özen, που πουλά εγχώρια κάστανα, είπε: «Τα κάστανά μας προέρχονται από τον Ödemiş Bozdağ. Αλλά τώρα, το 80% των κάστανων από την Κίνα πωλούνται στην αγορά. Αυτά τα κάστανα δεν έχουν καθόλου γεύση. Το δέρμα δεν ξεφλουδίζει. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτά είναι κάστανα. Εξαπατούν τους ανθρώπους. Πουλούν κινεζικά προϊόντα σαν να ήταν οικιακά. Όταν μαγειρεύονται αφρίζει και βγαίνει η ζάχαρη ». Δηλώνοντας ότι οι τιμές των κάστανων ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθός τους, ο Χασάν İpek είπε: «Πουλάμε τοπικά κάστανα. Τα κάστανα από την Κίνα δεν έχουν καμία γεύση. “Δεν το βρίσκω σωστό να τα πουλήσω ενώ έχουμε τοπική ιδιοκτησία.”

Κάστανα που μυρίζουν ντίζελ

Ο Göksel Durnar, ένας από τους πολίτες που αγόρασαν κάστανα, είπε: «Δεν το διαφοροποιήσαμε προηγουμένως επειδή όλα τα κάστανα στην αγορά ήταν οικιακά είδη. Τώρα βλέπω πολύ διαφορετικές τιμές. Υπάρχουν κάστανα για 10 TL, 20 TL και 40 TL. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η εγχώρια κάστανο. Είναι δύσκολο για μας να διακρίνουμε. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε κάστανα που κολλάνε στη φλούδα και τον αφρό, αλλά μπορούμε να το παρατηρήσουμε ενώ μαγειρεύουμε. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να αγοράζουμε κάστανα που μυρίζουν ντίζελ », είπε. (DHA)

.Source