Προσαρμογή σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο καρτών

Προσδιορισμός ευκαιριών για εκδότες

Η βιομηχανία καρτών πληρωμών έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία χρόνια, με νέες τεχνολογίες και κανονισμούς να προωθούν την καινοτομία και να μειώνουν τα εμπόδια εισόδου για τους εκδότες. Εν τω μεταξύ, υπήρξε μια αλλαγή στις ψηφιακές πληρωμές, η οποία δημιούργησε ευκαιρίες τόσο για εκδότες τραπεζών όσο και για εκδότες εκτός τραπεζών.

Ο όγκος πληρωμών με κάρτες αυξάνεται και η περιοχή που ξεχωρίζει στον κόσμο είναι η Ασία-Ειρηνικός. Η Κίνα είναι το αστέρι, και ο αριθμός των εν λόγω καρτών είναι συγκλονιστικός. Και ενώ τα ψηφιακά πορτοφόλια όπως το Alipay και το WeChat Pay έχουν ωθήσει την ανάπτυξη των πληρωμών μέσω κινητού στην Κίνα, οι κάρτες έχουν βασικό ρόλο να παίξουν.

Ομοίως, στην Αφρική, όπου οι υπηρεσίες χρημάτων για κινητά όπως το mPesa ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς, εξακολουθεί να υπάρχει ρόλος για κάρτες πληρωμών στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές.

Οι κάρτες είναι επίσης σε ζήτηση σε άλλες περιοχές. Στην Ευρώπη, τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνουν αύξηση του αριθμού των καρτών πληρωμής που έχουν εκδοθεί. Μέχρι στιγμής, έχει αναφερθεί μετατόπιση στις ψηφιακές πληρωμές σε διάφορες αγορές, όπως η Μέση Ανατολή, και ακόμη και οι λιγότεροι καταναλωτές στο Διαδίκτυο έχουν αλλάξει τις συνήθειες των δαπανών τους και τώρα κάνουν αγορές στο διαδίκτυο.

Στον φυσικό κόσμο, το ανέπαφο – τόσο σε smartphone όσο και σε κάρτες – κατάφερε να προσφέρει ευκολία στους κατόχους καρτών στα καταστήματα. Πρόσθετες καινοτομίες προσπάθησαν να κάνουν ακόμη πιο εύκολο για τους πελάτες να πατήσουν και να πάνε.

Τα προγράμματα καρτών έχουν γίνει όλο και πιο οικονομικά αποδοτικά, ειδικά για εκδότες που δεν επιβαρύνονται από παλαιά συστήματα. Με την ψηφιακή εκτύπωση κατ ‘απαίτηση, για παράδειγμα, οι κάρτες μπορούν να εξατομικευτούν και οι εκδότες μπορούν να παραγγείλουν μια μικρότερη εκτύπωση για μικρότερα τμήματα πελατών, όπως χρειάζονται – όπως οι οπαδοί ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου – αντί να δεσμευτούν για μια μεγάλη παρτίδα εκ των προτέρων.

Κατεβάστε το αντίγραφο αυτής της Λευκής Βίβλου Finextra, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το FIS, για να μάθετε περισσότερα.


Λάβετε την αναφορά

.Source