Προσκλήθηκε από την ΟΚΥΠΥ Συνεργασία από την Πνευμονική Εταιρεία Κύπρου

“Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προθυμία και τη συμβολή μας στη διαχείριση της επιδημίας”, δήλωσε δήλωση της Κυπριακής Εταιρείας Πνευμόνων, η οποία κάλεσε για άλλη μια φορά την ΟΚΥΠΥ να συνεργαστεί.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Η δήλωση ανέφερε ότι η Κυπριακή Πνευμονολογική Εταιρεία και τα μέλη της έχουν ήδη αποδείξει ότι είμαστε πρόθυμοι να καλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες του επακόλουθου της επιδημίας χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουμε σε καταναγκαστικά μέτρα, όπως η επιβολή.

Υπάρχουν συνολικά 22 μαχητές ιδιωτικών πνευμονολόγων στην Κύπρο. “17 από αυτούς εθελοντικά βοήθησαν στη διαχείριση της επιδημίας για να καλύψουν τις ανάγκες τους”, είπε, προσθέτοντας ότι ο ΟΚΥΠΥ κατηγορεί τους γιατρούς. Επομένως, η επένδυση είναι αβάσιμη και προκλητική ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Πνευμονολογική Εταιρεία, և PEK και, το PIS έχουν ζητήσει επανειλημμένα γραπτές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διανομής 21 πνευμονολόγων OKYPY, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, για να δουν ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες. λόγω της επιδημίας, να ενημερώνουμε τα μέλη μας και να σχεδιάζουμε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε αυτές τις ανάγκες ».

“ΟΚΥΠΥ, δυστυχώς, αρνήθηκε να συνεργαστεί και δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Ρωτήσαμε επίσης για το στρατηγικό σχέδιο για τη χρήση ανθρώπινων πόρων. “Δεν μας απάντησαν ούτε”, ανέφερε.

Δυστυχώς, προσθέτει ότι αντί του ΟΚΥΠΥ “να εστιάζει σε άμεσα προβλήματα (για παράδειγμα, το γεγονός ότι το νοσοκομείο παραπομπής δεν είχε ούτε ΜΕΘ ούτε πνευμονολογική κλινική”), ασχολείται με μια επικοινωνία ευθυνών που δεν εξυπηρετεί τον Κύπριο ασθενή. Αντιθέτως, τον βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο. “

Στο πλαίσιο της αποστολής μας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είτε στην υπηρεσία ενός Κυπριακού ασθενή, είτε έχει μολυνθεί με Covid-19 είτε από άλλες χρόνιες ασθένειες, πρέπει να επιμείνουμε στην ανάγκη καλής συνεργασίας, καταλήγει η δήλωση του PEK.

Πηγή: KYPE

“Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προθυμία και τη συμβολή μας στη διαχείριση της επιδημίας”, δήλωσε δήλωση της Κυπριακής Πνευμονολογικής Εταιρείας, η οποία κάλεσε και πάλι την ΟΚΥΠΥ να συνεργαστεί.

Η δήλωση ανέφερε ότι η Κυπριακή Πνευμονολογική Εταιρεία και τα μέλη της έχουν ήδη αποδείξει ότι είμαστε πρόθυμοι να καλύψουμε τις πραγματικές ανάγκες του επακόλουθου της επιδημίας, χωρίς την ανάγκη εξαναγκασμού, όπως η επιβολή.

Υπάρχουν συνολικά 22 μαχητές ιδιωτικών πνευμονολόγων στην Κύπρο. “17 από αυτούς εθελοντικά βοήθησαν στη διαχείριση της επιδημίας για να καλύψουν τις ανάγκες τους”, είπε, προσθέτοντας ότι ο ΟΚΥΠΥ κατηγορεί τους γιατρούς. Επομένως, η επένδυση είναι αβάσιμη και προκλητική ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Πνευμονολογική Εταιρεία, τόσο το PEK όσο και το PIS έχουν ζητήσει επανειλημμένα γραπτές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διανομής των 21 πνευμονολόγων της ΟΚΥΠΥ, “μαζί με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, για να δουν πού υπάρχουν πραγματικές ανάγκες”. λόγω της επιδημίας, να ενημερώνουμε τα μέλη μας και να σχεδιάζουμε αποτελεσματικά τις ανάγκες αυτές. “

“ΟΚΥΠΥ, δυστυχώς, αρνήθηκε να συνεργαστεί και δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Ρωτήσαμε επίσης για το στρατηγικό σχέδιο για τη χρήση ανθρώπινων πόρων. “Δεν μας απάντησαν ούτε”, αναφέρθηκε.

Δυστυχώς, προσθέτει ότι αντί του ΟΚΥΠΥ “να εστιάζει σε άμεσα προβλήματα (για παράδειγμα, το γεγονός ότι το νοσοκομείο παραπομπής δεν είχε ούτε ΜΕΘ ούτε πνευμονολογική κλινική”), ασχολείται με μια επικοινωνία αρμοδιοτήτων που δεν εξυπηρετεί τον Κύπριο ασθενή. Αντιθέτως, τον βάζει σε μεγαλύτερο κίνδυνο. “

Στο πλαίσιο της αποστολής μας να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, είτε κατά κύριο λόγο στην υπηρεσία ενός Κύπριου ασθενούς, είτε έχει μολυνθεί με Covid-19 είτε από άλλες χρόνιες ασθένειες, πρέπει να επιμείνουμε στην ανάγκη καλής συνεργασίας, καταλήγει η δήλωση του PEK.

Πηγή: KYPE

Source