Προσοχή στην περιττή κατανάλωση αντιβιοτικών για το Covid-19!

Αντιβιοτικά; Χάνει τις «θεραπευτικές» ιδιότητές του με την πάροδο του χρόνου λόγω υπερβολικής, περιττής και ακατάλληλης χρήσης. Σε όλο τον κόσμο, τα βακτήρια είναι όλο και πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Η ασυνείδητη χρήση, η οποία απειλεί την ανθρώπινη υγεία, έχει επίσης εμφανιστεί στη θεραπεία του ιού της κορώνας.

Στην έρευνα διεξήγαγαν με 3.000 406 ασθενείς, οι οποίοι ήρθαν στην ημερήσια διάταξη στο συνέδριο της Τουρκικής Ένωσης Μικροβιολογίας. Αναφέρθηκε ότι τα αντιβιοτικά χρησιμοποιήθηκαν στη θεραπεία 72% των ασθενών Covid-19 που παρακολουθήθηκαν ως εξωτερικοί ασθενείς ή εσωτερικοί ασθενείς.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας«Από το (ΠΟΥ) επανειλημμένα πεδίο προειδοποίησης στην Τουρκία προκάλεσε αυτήν την αντίδραση.

Περίπου το 57 τοις εκατό των ασθενών Covid-19 που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη έλαβαν πρώιμα εμπειρικά αντιβιοτικά, ενώ μόνο το 3,5 τοις εκατό επιβεβαίωσε βακτηριακή λοίμωξη που αποκτήθηκε από την κοινότητα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Clinical Infectious Diseases στις 21 Αυγούστου 2020. Σε ορισμένα νοσοκομεία, η πρώιμη εμπειρική χρήση αντιβιοτικών σε ασθενείς με Covid-19 αυξάνεται στο 84%.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Covid-19 Στη σελίδα πληροφοριών, “Μπορεί το Covid-19 να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά;«στην ερώτηση», «Ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου είναι ένας τύπος ιού (SARS-CoV-2). Τα αντιβιοτικά δεν χρησιμοποιούνται για την πρόληψη ή τη θεραπεία λοιμώξεων που προκαλούνται από ιούς. ”

Αναφέροντας ότι η άσκοπη και ασυνείδητη χρήση αντιβιοτικών, ειδικά κατά την περίοδο πανδημίας, μπορεί να κάνει τον ιό της κορώνας πιο θανατηφόρο. Ειδικός Λοιμώξεων και Κλινικής Μικροβιολογίας Καθ. Δρ. Ηγέτης Ergönül, Σχετικά με το θέμα ntv.com.trαπάντησε στις ερωτήσεις του.

“ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ”

Η Τουρκία επεσήμανε ότι η ευρεία χρήση αντιβιοτικών σε ασθενείς με ιό κορώνας Καθηγητής Δρ. Ηγέτης Ergönül«Πρώτον, προτάθηκε ότι τα αντιβιοτικά θα μπορούσαν να είναι ευεργετικά, όπως και η υδροξυχλωροκίνη. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι τα αντιβιοτικά δεν λειτουργούν στη θεραπεία του ιού της κορώνας. “

Ergönül, Covid-19Είπε ότι είναι ιός και τα αντιβιοτικά κατά του ιού δεν έχουν καμία επίδραση.

“ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ”

Μερικοί γιατροί για να το εξηγήσουν αυτό «ξέρουμε ότι δεν λέμε ότι εκφράζει ο Ergönül», «ορισμένοι γιατροί στην Τουρκία,« ο ιός της κορώνας μπορεί να είναι χρήσιμος στη θεραπεία »γράφει σκέψεις με αντιβιοτικά. Ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με αυτό το ζήτημα και αυτή η μορφή θεραπείας δεν συνιστάται καν. ”

ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΓΡΑΨΤΕ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Στην Τουρκία, τονίζοντας ότι είναι μια πολύ λανθασμένη αντίληψη σχετικά με τη χρήση αντιβιοτικών Ergönül, ορισμένοι γιατροί γράφουν για να ρωτήσουν τον ασθενή ότι ορισμένοι γιατροί είναι συνηθισμένοι στα χέρια του. Ή, μπορούν να γράψουν λέγοντας ότι δεν υπάρχει λοίμωξη αυτή τη στιγμή, αλλά θα μπορούσε να είναι. “Τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης του ασθενούς για τη χρήση αντιβιοτικών.

“ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ”

Λέγοντας ότι η θεραπεία με αντιβιοτικά είναι απαραίτητη για ορισμένους ασθενείς, ο Ergönül πρόσθεσε τα εξής στα λόγια του:

Η κατάσταση των ασθενών που έχουν διαγνωστεί με ιό Corona μερικές φορές επιδεινώνεται και μπορεί να νοσηλευτεί. Σε αυτούς τους ασθενείς, ενδέχεται να απαιτούνται αντιβιοτικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ απίθανο. Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν πρέπει σίγουρα να χρησιμοποιηθεί. Ωστόσο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα αντιβιοτικά πιο ορθολογικά, ειδικά κατά την περίοδο πανδημίας ».

Από το 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (DSÖ) εβδομάδα 13-19 Νοεμβρίου προκειμένου να επιστήσουμε την προσοχή στο πρόβλημα της περιττής χρήσης αντιβιοτικών. Παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τα αντιβιοτικά προσδιορίζεται ως.

DSÖστην πανδημία του ιού της κορώνας περιττή χρήση αντιβιοτικώνΕπισημαίνει ότι το άτομο και η κοινωνία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας και οικονομικές απώλειες στο εγγύς και μακρινό μέλλον.

Η χρήση αντιβιοτικών έχει καταστεί παγκόσμια απειλή για την Τουρκία από την άποψη αυτή, δήλωσε ότι ο Ergönül προειδοποίησε 5 φορές: «Η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών σε βακτήρια που αναπτύσσουν αντίσταση. Σε χώρες όπως η Δανία και η Σουηδία, τα ποσοστά αντοχής είναι χαμηλά επειδή η κατανάλωση αντιβιοτικών πλησιάζει το μηδέν. ”

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ COVID-19

Εκφράζοντας ότι υπάρχει έντονη αντίσταση σε όλα τα μικρόβια στη χώρα λόγω των αντιβιοτικών, ο Ergönül είπε, «Αυτό συμβαίνει επειδή τα αντιβιοτικά γράφονται άνετα. Όταν όλοι επικεντρώνονται στον ιό της κορώνας, αγνοείται η ασυνείδητη χρήση αντιβιοτικών. ”

Ο Ergönül είπε: «Μετά από λίγο, τα αντιβιοτικά καθίστανται αναποτελεσματικά όταν αυξάνεται η αντοχή των βακτηρίων. Αυτή η περιττή χρήση μπορεί να μας προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο μέλλον. Η αντοχή στα αντιβιοτικά είναι ένα άλλο πρόβλημα υγείας που έχει το κρέας της Τουρκίας », προειδοποίησε.

“ΜΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ CHICKPEA ΩΣ Πυρήνας”

Δίνοντας ένα παράδειγμα σχετικά με το θέμα, ο Ergönül είπε: «Για παράδειγμα, εξετάστε μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Η θεραπεία του είναι πολύ απλή. Ωστόσο, εάν τα αντιβιοτικά που χορηγούνται δεν λειτουργούν, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Αυτό οφείλεται στη χρήση αντιβιοτικών όπως ψητό ρεβίθια και σπόρους »και πρότεινε στους ασθενείς να ρωτήσουν τους γιατρούς τους γιατί όταν συνταγογραφούνται αντιβιοτικά.

.Source