“Προσπαθήσαμε να λύσουμε τόσο τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου όσο και της Κύπρου μέσω διαλόγου”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu, συναντήθηκε στο Παλάτι Cankaya στην Άγκυρα με πρεσβευτές χωρών της ΕΕ.

Πέρυσι, τον Σεπτέμβριο, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του API (AFET) προχώρησε στην Τουρκία της Ανατολικής Μεσογείου σε αυτό το άτομο να πει τους λόγους για τη μεταφορά του Κάβουσογλου, «Έχουμε από τότε που ήρθαμε στην εξουσία το 2002 και τα προβλήματα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου προσπαθούμε να λύσουμε μέσω του διαλόγου» είπε.

Ο Κάβουσογλου, το Σχέδιο Ανάν του 2004, σχετικά με την κοινή χρήση των δικαιωμάτων της ΤΔΒΚ έως το 2011, 2012 και για την εκπλήρωση των συστάσεων το 2019 και η Ελλάδα για διερευνητικές συνομιλίες καλεί στην Τουρκία άκαρδο 5 χρόνια, είπε ότι είναι συγκεκριμένα παραδείγματα.

Στη Διάσκεψη Κορυφής της ΕΕ τον Οκτώβριο κατά της Τουρκίας είπε ξεκάθαρα ότι η χρήση του απειλητικού γλωσσικού άχυρου Cavusoglu, “Βάζουμε την απάντησή μας. Και πάλι θέσαμε το θέμα ξανά” είπε.

Ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι ο χρόνος μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου δείχνει ότι η απειλή και η κλιμάκωση δεν θα ωφελήσουν κανέναν και ότι η πλευρά της ΕΕ υιοθέτησε μια πιο λογική γλώσσα στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου.

Στη δήλωση της συνόδου κορυφής ότι η Τουρκία, φυσικά, το ζήτημα δεν εγκρίνει, είπε ο Κάβουσογλου, “Αλλά πολλοί έχουν δει ότι η Τουρκία μέλος της ΕΕ γνωρίζει τη σημασία και την αίσθηση”. Επέκτεινα ότι έχουμε ασχοληθεί με αυτό που είμαστε στη θετική ανταπόκριση. Ο προσωπικός αριθμός του Προέδρου μας (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) ΕΕ Ανακοίνωσε μια νέα αρχή στις σχέσεις μαζί του. Είπαμε ότι είδαμε το μέλλον μας στην Ευρώπη και θέλαμε να οικοδομήσουμε το μέλλον μαζί. ” μίλησε.

Source