Προστατευόμενο είδος από έναν νεκρό καρχαρία που ξέσπασε στα ανοικτά των ακτών του Νέου Χωριού

“Ένας ειδικός καρχαρίας που βρέθηκε στην ακτή στην περιοχή του Νέου Χωριού Πάφου φαίνεται να έχει ξεσπάσει αφού πιάστηκε κατά λάθος σε αυτήν την περιοχή και ρίχτηκε στη θάλασσα. “Δεν είναι ασυνήθιστο οι καρχαρίες να εκρήγνυνται στα ανοικτά της Κύπρου.” Αυτό αναφέρεται στη δήλωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιας Έρευνας σχετικά με τον νεκρό καρχαρία που βρέθηκε από έναν πολίτη στην ακτή της Πάφου Νέου Χωρίου.

λλλλ:

Και ενημερώνει το κοινό ότι είναι ένα είδος Carcharhinus plumbeus.

Αυτό το είδος περιλαμβάνεται στο Παράρτημα III του Πρωτοκόλλου SPA / BD της Σύμβασης της Βαρκελώνης, το οποίο ρυθμίζει την εκμετάλλευση των ειδών. Στη Μεσόγειο, σύμφωνα με την Κόκκινη Λίστα της IUCN, ταξινομείται ως “Απειλούμενη”.

Ένας ειδικός καρχαρίας που βρέθηκε στην ακτή στην περιοχή του Νέου Χωριού Πάφου φαίνεται να έχει ξεσπάσει στην περιοχή αφού πιάστηκε κατά λάθος και ρίχτηκε στη θάλασσα. Οι εκρήξεις καρχαριών δεν είναι ασυνήθιστες στα παράλια της Κύπρου.

Ο ΤΑΘΕ γνώριζε την παρουσία του καρχαρία και έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να συλλέξει σχετικές πληροφορίες, καθώς και να συμβουλευτεί τις τοπικές αρχές για να οργανώσει την ταφή του.

Source