Προσφορές US S-400 από την Τουρκία – Tele1

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Προσφορές US S-400 από την Τουρκία

Μιλώντας στο Bloomberg, οι τουρκικές πηγές δήλωσαν ότι εάν οι ΗΠΑ δεν υποστηρίξουν το YPG, το ζήτημα S-400 θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με την έκθεση του Hüseyin Hayatsever από τη Δημοκρατία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, γραμμή της Άγκυρας-στην Ουάσιγκτον που προκάλεσε την κρίση στη ρωσική κατασκευή στην Τουρκία, όπου το S-400 στην Ελλάδα για το σύστημα πυραυλικής άμυνας S-300 για χρήση “Κρητικό μοντέλο” παραγωγής που μπορεί να εφαρμοστεί Η Ελλάδα S – Έφερε το πώς χρησιμοποίησε ξανά τη δεκαετία του 300. Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GCA) έλαβε από τη Ρωσία, αλλά αναγκάστηκε να μεταφέρει στην Ελλάδα μετά την απόκριση της Τουρκίας στους πυραύλους S-300, κρατείται σε αποθήκευση στην Κρήτη και εκτελεί την άσκηση της διοίκησης.

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ»

Akar, χθες σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε σε ορισμένες εφημερίδες, “S-300 και S-400 στην Κρήτη στην Τουρκία Μπορεί να ισχύει το μοντέλο;” στην ερώτηση «Ναι θα μπορούσε να είναι. Επίσης, δεν είναι μόνο τα S-300 στην Κρήτη. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες που έγιναν μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας και αργότερα εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ εξακολουθούν να διαθέτουν οπλικά συστήματα σοβιετικής εποχής. Αυτά διατηρούνται καλά στο σύστημα εντός του ΝΑΤΟ. Το είπαμε αυτό, είπαμε, “Οποιοδήποτε μοντέλο χρησιμοποιείται στα S-300 της Κρήτης, είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις.” Υπενθυμίζοντας ότι τα S-300 στην Κρήτη δεν είναι πάντα λειτουργικά, «Δεν υπάρχει κάτι που θα το χρησιμοποιούμε συνεχώς. Αυτά τα συστήματα χρησιμοποιούνται ανάλογα με την κατάσταση απειλής. Θα αποφασίσουμε γι ‘αυτόν », είπε.

Περιγραφή Akar, την περασμένη εβδομάδα ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ Ντέιβιντ Σάτερφιλντ Τουρκία S-400 για την απομάκρυνση μιας ομάδας εργασίας δεν θα δημιουργήσει και θα επιβάλει το S-400 μεταξύ των δύο χωρών ήρθε μετά την έξοδο που πρέπει να απορρίψει.

Με τις δηλώσεις του Akar, τα μάτια στράφηκαν πίσω στους ρωσικούς πυραύλους S-300 που κατείχε η Ελλάδα. Οι πύραυλοι S-300 αγοράστηκαν το 1997 από την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση ως ο πρώτος, αλλά και με την υποστήριξη της σκληρής αντίδρασης της Τουρκίας στις ΗΠΑ και την ΕΕ GCA S-300 Η Ελλάδα είχε πάει στο μονοπάτι.

Η Ελλάδα είχε αγοράσει εντελώς τα S-300 το 2007, τα οποία χρησιμοποίησε στο νησί της Κρήτης το 1998. Η Αθήνα κράτησε τους πυραύλους S-300 που έβαλε στην Κρήτη στο υπόστεγο μέχρι το 2013 και δεν το χρησιμοποίησε ποτέ. Τα S-300 στην Ελλάδα δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2013. Το 2015, ισχυρίστηκε ότι τα S-300 στην Κρήτη χρησιμοποιήθηκαν για να αποφύγουν τα ισραηλινά αεροσκάφη κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, αλλά η Αθήνα το αρνήθηκε.

Τα ελληνικά S-300 τέθηκαν σε λειτουργία και χρησιμοποιήθηκαν σε μια δοκιμή αντεπιβίβασης τον Νοέμβριο του 2020 στην άσκηση στην οποία συμμετείχαν οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες. Η Ελλάδα δεν χρησιμοποιεί ποτέ S-300 για αποτελεσματική αεροπορική άμυνα, την οποία δεν έχει ενσωματώσει ποτέ στο αεροπορικό της σύστημα άμυνας. Χρησιμοποιείται μόνο λειτουργικά σε ασκήσεις. πολλές φορές στο παρελθόν, τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-400 από την Τουρκία για ενσωμάτωση στο εθνικό «αυτόνομο» που μόλις είχε ανακοινώσει ότι θα χρησιμοποιούν το δικό τους ραντάρ.

«ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»

Εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία S-400 της χρήσης των συστημάτων S-300 “χρησιμοποιούν το 5% της χωρητικότητας”, που σημαίνει ότι επέστησε την προσοχή στο μέλλον. Το Akar “Κρητικό μοντέλο” που βρέθηκε στη Δημοκρατία της αξιολόγησης του αποσυρμένου αεροσκάφους Ερντογάν Καρακού, “μοντέλα Τουρκίας, Κρήτης, φέρνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες στην ημερήσια διάταξη αποσκοπεί στην επιβολή διαπραγματεύσεων. Σε αυτό το μοντέλο, τα S-300 διατηρήθηκαν για αποθήκευση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αργότερα έκανε πολλές ασκήσεις με τα S-300. Σύμφωνα με την πρόταση της Τουρκίας, το S-400 θα πραγματοποιηθεί επίσης κάποια στιγμή και θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση αντίληψης για απειλές, λέει ο κ. Akar. Τουρκία, προτρέποντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να καταθέσουν αυτό το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη, “είπε.

“ΥΠΟΘΕΣΗ YPG” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Όσον αφορά την κρίση S-400 των ΗΠΑ και του ρωσικού συστήματος άμυνας, το Bloomberg είπε ότι οι τουρκικές πηγές λένε ότι εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν να υποστηρίζουν την τρομοκρατική οργάνωση YPG, η Άγκυρα ενδέχεται να συμβιβαστεί με την κεφαλίδα του S-400.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές που μίλησαν στο Bloomberg News, σε περίπτωση τέτοιας συμφωνίας θα μπορούσε να επιτευχθεί η δέσμευση της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει το S-400, όπως υποστηρίζεται περιορισμένα. Αξιωματούχοι για το μέλλον της Τουρκίας να είναι σε θέση να συνεχίσει να λαμβάνει αμερικανικά οπλικά συστήματα και ανταλλακτικά, είπε ότι ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να λάβει για την αποφυγή ζημιών στην οικονομία.

Οι δύο πηγές, που δεν θέλουν να μοιραστούν, εξέφρασαν ότι η Άγκυρα σχεδιάζει επίσης να εμποδίσει την Ουάσινγκτον να ενισχύσει την τρομοκρατική οργάνωση YPG. Μαζί με τη διοίκηση του Μπάιντεν, ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δώσει το μήνυμα ότι η υποστήριξη για το SDF, το οποίο είναι το κύριο στοιχείο του YPG, θα συνεχιστεί. Τόνισαν τη συμμαχία στο πλαίσιο της καταπολέμησης της IS.

Source