Προϋπολογισμός στο τελευταίο τμήμα

Το Κοινοβούλιο ψήφισε αναθεωρημένο προϋπολογισμό την περασμένη εβδομάδα

Μέσω της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, στα μέρη θα δοθεί σήμερα ένας αναθεωρημένος προϋπολογισμός, όλες οι προσθήκες έγιναν μετά από έναν γύρο διαβουλεύσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα που πραγματοποίησε το κυβερνητικό προσωπικό.

Θεωρείται ότι 26 βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ, των περιβαλλοντολόγων και της Άννας Θεολόγου δεν θα ψηφίσουν υπέρ.

Από το στρατόπεδο της κυβέρνησης, ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την ψηφοφορία υπέρ του προϋπολογισμού αυτή τη φορά.

Η ΕΔΕΚ φαίνεται να κρατά το κλειδί για την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό. Όπως έγραψε η Economy Today πριν από λίγες ημέρες, εκκρεμεί το ζήτημα της αναστολής πίστωσης για το κόμμα του κ. Σιζόπουλου. Ειδικότερα, η υποβολή δύο λογαριασμών από τους βουλευτές της ΕΔΕΚ Κ. Ευσταθίου և Μ. Μυριανθούς απαιτεί από την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, να παραχωρήσει στους δανειολήπτες το δικαίωμα να μηνύσουν όταν διαπιστώσουν ότι οι τράπεζες τους έχουν καταχρηστικές προβλέψεις για τα δάνεια τους. σε: Στη δήλωσή του, ο Κώστας Ευσταίου τόνισε ότι το θέμα αυτό είναι μια «κόκκινη γραμμή» για την ΕΔΕΚ.

Ταυτόχρονα, άλλα κόμματα υπέρ της ψηφοφορίας έχουν δηλώσει έμμεσα αλλά ξεκάθαρα ότι η θετική τους ψήφος περνά από τη συμπερίληψη των δικών τους προτάσεων στον νέο προϋπολογισμό. Αυτά τα κόμματα είναι η Αλληλεγγύη, αλλά και η Συμμαχία με τον Γιώργο Λιλίκα.

Τα μέρη που δεν είναι ικανοποιημένα με τις νέες προσθήκες αναμένεται να κάνουν αλλαγές. Όλες οι διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Στην πραγματικότητα, εάν είναι απαραίτητο, το κοινοβουλευτικό έργο θα συνεχιστεί το σαββατοκύριακο, έτσι ώστε την επόμενη Δευτέρα 18/1/2021 ο προϋπολογισμός να ψηφιστεί από τη σύνοδο ολομέλειας του κοινοβουλίου.

Source