Πρωθυπουργός του Ιράκ: “Εξαλείψαμε το ISIS το 2020”

Πρωθυπουργός του Ιράκ:

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μουσταφά αλ-Καζίμι δήλωσε ότι η χώρα του έχει εξαλείψει εντελώς την τρομοκρατική οργάνωση DAESH το 2020 και ότι η κατάσταση ασφάλειας στη χώρα θα είναι καλύτερη το 2021.

Πρωθυπουργός του Ιράκ:

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Σε ένα δελτίο τύπου μετά την ετήσια διάσκεψη της Ιρακινής Διοίκησης Επιχειρήσεων στην πρωτεύουσα της Βαγδάτης, ο Καζίμι είπε, “Τα επιτεύγματα του 2020 είναι μεγάλα και περήφανα. Πρόκειται για την πλήρη εξάλειψη / εξάλειψη του ISIS, κλείνοντας όλες τις πόρτες ανάπτυξης του οργανισμού και αποτρέποντας τις κακόβουλες προσπάθειές του. 2021.” Το επίπεδο ασφάλειας θα είναι καλύτερο το 2015. ”

“Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε. Υπάρχουν ακόμη λαθραία όπλα, εγκληματικές συμμορίες, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και φυλετικές διαφορές. Όλοι πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη για να τις αντιμετωπίσουμε και να τις αποτρέψουμε”, επεσήμανε ο Kazimi, “Τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει ακόμη”. Μίλησε με τη φόρμα.

Ζητώντας από τη διεύθυνση επιβολής του νόμου να αφήσει προσωπικά ζητήματα και να επικεντρωθεί στους στόχους που έθεσε η Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων, ο Καζίμι προέτρεψε να ενοποιήσει τις προσπάθειες πληροφοριών για να εξασφαλίσει την απαραίτητη ένταξη στις προσπάθειες ασφάλειας.

Η τρομοκρατική οργάνωση DAESH κατέλαβε όλες τις επαρχίες του Ιράκ της Μοσούλης, του Σαλαχίντιν και του Ενμπάρ, καθώς και τμήματα του Diyala και του Kirkuk τον Ιούνιο του 2014, και αυτές οι περιοχές αφαιρέθηκαν από την οργάνωση όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός Haydar al-Ibadi ανακοίνωσε νίκη εναντίον του Daesh στις 9 Δεκεμβρίου 2017.

Παρόλο που έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε που το Ιράκ απαλλάχθηκε από το DEASH, οι επιθέσεις της οργάνωσης συνεχίζονται στις αγροτικές περιοχές των εν λόγω επαρχιών.

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source