Πρωθυπουργός Saner: Παραγγελία για ταχείες δοκιμές αντιγόνων – Kıbrıs Haberci

Ο πρωθυπουργός Ersan Saner, με ορισμένους τρόπους εντός του πεδίου εφαρμογής του πρωτοκόλλου που υπογράφηκε με την Τουρκία θα είχε ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο δηλώνοντας, “Θα σας προσκαλέσω στον βόρειο περιφερειακό δρόμο τον Ιούνιο”, είπε.

Ο Σάνερ έκανε ομιλία μετά τον Ερχάν Αρλί, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, στη Γενική Συνέλευση της Συνέλευσης της Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός Ersan Saner απάντησε στην κριτική, επισημαίνοντας το έργο που πραγματοποίησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δήλωσε ότι 3 χιλιάδες μαθητές ήρθαν στη χώρα την τελευταία εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα επίσκεψης συζητήσεων Δεν θα έρθει συνεισφορά από την Τουρκία που έκαναν ενώ στην Άγκυρα Saner υπενθύμισε ότι ανακοίνωσαν να πραγματοποιήσουν την πληρωμή υποστήριξη, είπε ότι έκανε για να μεταφέρει το Ταμείο Στήριξης Απασχόλησης για να πραγματοποιήσει όλες τις πληρωμές ως Υπουργείο Οικονομικών και οι εργαζόμενοι αναμένεται να διενεργούν ελέγχους για το αν η χώρα.
Δηλώνοντας ότι αυτές οι πληρωμές προβλέπεται να καταβληθούν στον εργοδότη και όχι στον εργαζόμενο, όπως απαιτείται από τον νόμο περί διατάξεων, ο Saner δήλωσε ότι, όπως είπε, οι εργαζόμενοι είναι εκτός ερώτησης μπροστά στην τράπεζα.
Αναφέροντας ότι τα ποσά που πρέπει να δοθούν στους εργοδότες καταβλήθηκαν βάσει των ερωτήσεων, ο Saner επανέλαβε ότι το Υπουργείο Οικονομικών μετέφερε χρήματα στο Ταμείο Στήριξης Απασχόλησης για να πραγματοποιήσει πληρωμές στους εργαζόμενους και ότι έγιναν έλεγχοι εάν οι εργαζόμενοι ήταν στο εξωτερικό αυτό το ποσό στους εργαζόμενους.

Επισημαίνοντας τις προηγούμενες δηλώσεις του σχετικά με την υποστήριξη τόκων δανείου, ο Saner δήλωσε ότι όσοι έχουν πρόβλημα να επωφεληθούν από αυτό μπορούν να τους φτάσουν.

Ο Σανέρ, με ορισμένους τρόπους εντός του πεδίου εφαρμογής του πρωτοκόλλου που υπογράφηκε με την Τουρκία θα είχε ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο, “Θα σας προσκαλέσω στη βόρεια περιφερειακή οδό τον Ιούνιο”, είπε.

Σημειώνοντας ότι έγιναν επικρίσεις ότι οι άνθρωποι στη Λευκωσία κατέφυγαν σε άλλες περιοχές και «η χώρα επέστρεψε στην Ιταλία» όταν ελήφθη η απόφαση για το περιφερειακό κλείσιμο, ο Σανέρ επεσήμανε ότι ο αριθμός των ατόμων που ζήτησαν άδεια από την επαρχία να επιστρέψουν στη Λευκωσία από άλλες περιοχές μετά το κλείσιμο ήταν μόλις 60.

Αναφέροντας ότι οι δοκιμές PCR είναι φθηνότερες και ασφαλέστερες από τις δοκιμές αντιγόνων σε μια ερώτηση, ο Saner δήλωσε ότι αύξησαν τον αριθμό των τεστ PCR καθημερινά σε 7 χιλιάδες, λαμβάνοντας υπηρεσίες από ιδιωτικές κλινικές. Η Saner δήλωσε ότι έχει γίνει επίσης παραγγελία για την αγορά ενός γρήγορου τεστ αντιγόνου.

Αναφέροντας ότι έπρεπε να ληφθούν ορισμένες προφυλάξεις με το οικονομικό πακέτο επειδή δεν είχε προβλεφθεί πού θα πάει η πανδημία, ο Saner είπε ότι δεν είναι γνωστό εάν το τρέχον πακέτο είναι επαρκές ή όχι, καθώς το 2021 αναμένεται να είναι πιο δύσκολο οικονομικά.
Ο Saner εκφράζει την επίσκεψη του Σαββατοκύριακου στην Τουρκία για να υπογράψει το πρωτόκολλο, θα συνεχίσει να μελετά το θέμα της αρμόδιας επιτροπής και να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες στη Συνέλευση, είπε.
«Το να είσαι στην κυβέρνηση αυτή την περίοδο είναι ζήτημα θάρρους», δήλωσε ο Saner.

Όσον αφορά την υποστήριξη των 1.500 TL, ο Saner σημείωσε ότι μπορούν να ισχύουν κλειστοί τομείς.
Ο Saner δήλωσε ότι εργάζεται με όλη τους τη δύναμη για να ολοκληρώσει το αεροδρόμιο Ercan φέτος.

Ειδήσεις: Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Source